Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucreaza cineva cu FLOWCODE ?

Postări Recomandate

Cumva hexul generat de flowcode are o dimensiune mai mare decat daca ar fi fost creat cu un limbaj de programare specializat?

Nu știu neapărat dacă este mai mare cel de la FlowCode dar diferențe de mărime există sigur între diferite compilatoare/medii de programare.

Link spre comentariu

Apalez inca o data la ajutorul vostru si va multumesc anticipat.

Deschid proteus,fac legaturile, incarc hexul si totul mmerge perfect.Multumit fiind de rezultat achizitionez componentele sa pun si in practica.

Rezultatul :un frumos lcd rosu aprins si atat.............

Mentionez ca legaturile sunt ok  atat la pic ,cat si la lcd insa nici un mesaj pe diplay.Am incercat si cu un programel simplu compus(cateva caractere puse in bucla) din cateva iconite si rezultatul fiind acelasi.

Poate surveni problema cumva din cauza cuartz-ului?Hexul generat sa nu contina ceva comenzi sau ceva de genu cu privire la cuartz iar pic-ul sa nu stie ce sa faca?

Multumesc mult celor ce ma pot ajuta.

PS:fac cinste cu un lcd 20x4 rosu in semn de recunostinta :reytre

Link spre comentariu

experienta mea cu LCD-ul cand am avut-o mi s-a intamplat si mie exact la fel ca tie si sa stii ca era din cauza potentiometrului de contrast! ai pus potentiometru de contrast pentru LCD?

PS:

incepator fiind si eu(incepator am fost, incepator voi fi), ma juc si eu cu Flowcode & Protheus si pot spune ca daca nu merge in Protheus nici fizic nu va functiona! daca simularea in Protheus munceste, fizic sunt sanse 95-98% sa functioneze.

Link spre comentariu

In Flowcode, Build/Project options si de aici apesi pe "Configure chip". Iti apare o fereastra in care configurezi PIC-ul: oscilatorul, MCLR enable si altele. Dupa ce setezi tot, confirmi cu OK si apoi mergi in Build/Compile to hex si ai hexul cu setarile tale.

Proteus nu ia in considerare ceasul setat in hex; are propriul lui ceas, care se seteaza din fereastra din care incarci hex-ul in schema.

Link spre comentariu

Salut! Te ajut eu, dar trebuie sa-mi dai mai multe datalii.

1. Ce tip de pic folosesti?

2. Ce tip de clock ai ales? Intern sau extern?

3. Ce frecventa?

4. Ce varianta de FlOWCODE folosesti?

Daca te descurci cu atasarea fisierelor , pune aici fisierul FCV si ti-l "corectez" eu.

Sunt "tatic" in Flowcode, lucrez cu el din 2007 :-)

Link spre comentariu

Protheus le ia in considerare pe alea care sunt scrise in proprietatile microcontrolerului! daca nu vrei asta, le stergi pur si simplu si ele vor fi setate "default"!

Poti seta ce ceas vrei tu in Flowcode sau in orice alt compilator...Proteus va ignora setarile pentru ceas (intern, extern, RC, etc) si valoarea acestuia si ceasul in poti regla doat din fereastra de proprietati a MCU-ului, de unde incarci si hex-ul. Pentru familia PIC16 va trebui si cuvantul de configurare, pentru a stii daca are, de exemplu, MCLR activat...

Link spre comentariu

Salut! Te ajut eu, dar trebuie sa-mi dai mai multe datalii.

1. Ce tip de pic folosesti?

2. Ce tip de clock ai ales? Intern sau extern?

3. Ce frecventa?

4. Ce varianta de FlOWCODE folosesti?

Daca te descurci cu atasarea fisierelor , pune aici fisierul FCV si ti-l "corectez" eu.

Sunt "tatic" in Flowcode, lucrez cu el din 2007 :-)

1.pic18f252 acum,16f876a cred ca am reusit sa-l trosnesc

2.3.clock extern 3.579545Mhz cu 2x 39pF(asta am avut si tot aceste valori le-am setat la configure to chip,watchdog dezactivat)

4.varianta crack-uita

Sper ca nu e de la varianta de FLOWCODE :26

Ramane valabila cinstea daca reusesc.

In fond la urma urmei platesc timpul pierdut daca se poate, numai sa vad si eu ca imi iese ceva ca am ajuns sa si visez parca sunt nebun.

Programarea in sine nu cred ca are vreo sansa sa se lipeasca de mine.

Multumesc mult celor ce incerca sa ma ajute stiu ca sunt stresant.......

De atasat fisierul habar nu am.Apropo la mine fisierele sunt cu extensia  .fcf nu   .fcv

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu

Nici nu s-a "apucat" bine de mine si deja am reusit sa afisez un mesaj pe display,un lucru infim pentru dansul incomensurabil pentru mine.

Multumesc mult tuturor. :aplauze

Voi continua cu simularea automatului de cafea si voi posta poze din timpul proiectului dupa ce imi vor veni componentele.

Apropo imi poate explica si mie cineva cum atasez fisiere?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări