TESSLA Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Buna seara! As vrea sa realizez o rezistenta din kanthal pentru un cuptor de tratamente termice. In functie de dimensiunile cuptorului, estimez o putere necesara de vreo 2700 watti. In cuptor nu vreau sa am mai mult de 1200 - 1250 grade Celsius. Problema care apare este ce diametru ar trebui sa aibă sarma de kanthal? Valoarea rezistentei se calculează usor cu legea lui Ohm, dar cu diametrul cum facem? Ce densitate de curent se considera pentru kanthal? Multumesc! Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) http://kanthal.com/en/products/material-datasheets/wire/resistance-heating-wire-and-resistance-wire/kanthal-a-1/https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://mtixtl.com/machineflyer/Handbook.pdf&ved=0ahUKEwiXhvny_dTKAhVL_3IKHTjjC8oQFggvMAY&usg=AFQjCNHDFN-ARtJVovXJWF9n7J5U0EGdWQ Editat Ianuarie 31, 2016 de danpin Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Cumparati trei resouri marca"Popular"pe care le incorporati in cuptor.Un resou "Popular"are aproximativ 1000W. In acest fel exista si avantajul a trei rezistente independente,temperatura putand fi reglata dupa nevoi. Este cea mai simpla si mai buna solutie,nu va mai complicati cu construirea rezistentei. Acum nu stiu ce dimensiuni va avea cuptorul si cum se vor incadra cele trei resouri. Si ar mai fi o problema,aceea ca rezistenta resoului este din nichelina,dumneavoastra ati precizat kanthal. Editat Ianuarie 31, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
spark Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 cel mai mic cuptor pentru 1200 grade celsius era cam marimea _A4-cubic_avea un consum de 7kw bunica unui prieten l-a cumparat din olanda pentru martisoare din ceramica personalizate am incercat sa imbrac in ceramica virfurile de la statia de lipit cu 2.7kw nu stiu daca poti obtine 1200 grade incerca cu rezistenta de nichelina clasica (Cr-Ni) verifica cu magnetul_ daca compozitia rezistentei este corecta nu trebuie sa o atraga magnetul Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Se gaseste un proiect pe net. Cuptorul de acolo are chiar o putere mai mica. Eu vreau sa fac rezistenta din kanthal pentru ca rezista mai bine la temperaturi mari si are o durata de viata mai lunga. Cuptorul va avea un volum interior de 8 - 10 litri. Peretii vor fi din fibra ceramica. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Pai orice material are o rezistivitate. Mai exact: Pt o anumita putere, aflii ce rezistenta ai nevoie: R=U^2/P Apoi, vezi pe pagina producatorului de kanthal ce diametre ofera spre vanzare. Si trebuie sa aiba si rezistivitatea (eventual il intrebi). Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 cu 2.7kw nu stiu daca poti obtine 1200 grade Subscriu. Pt temperatura asa mare si incinta relativ mica(150x150x200mm) am folosit bara din silita.Merita incercat si cu kanthal,totul depinde de marimea incintei,respectiv pierderi. Link spre comentariu
Dan57 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Minim un milimetru diametru. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Am rezolvat. O sa folosesc kanthal de 1,5 mm. Multumesc pentru interes si ajutor!Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum