Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobine


Vizitator Adrian Andriu

Postări Recomandate

Vizitator Adrian Andriu

Cum depinde principalul parametru al unei bobine de numarul de spire al acesteia ?

si iar nu inteleg exact Motivul construirii miezurilor feromagnetice sub forma unor “pachete” din tole sau benzi subtiri acoperite la suprafata cu un strat isolator

 

Cine imi poate oferi un raspuns concret si la subiecte ,va multumesc.tin sa mentionez ca m-am documentat mult in legatura cu aceste lucruri si nu gasesc nimic la subiect. Dau de lucruri foarte  vag explicate ! 

Editat de Adrian Andriu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Google asta se ocupa numai cu prostii, rar gasesti ceva folositor.

 

Materialele feromagnetice sunt realizate sub forma de tole şi au grosimi de : 0,5 ; 0,35 ; 0,2[mm] pentru frecvenţe de 50 - 60 [Hz] si respectiv : 0,2 ; 0,15 ; 0,1 ; 0,08 [mm] pentru 400[Hz] si superioare . Tolele se confecţionează din aliaje de fier si siliciu (pînă la 4,3 % Si). Siliciul determina creşterea rezistivităţii materialului (se limitează curenţii turbionari) dar face ca tabla să devină dură şi casantă (nu se pot lamina table foarte subţiri). Pentru creşterea în continuare a rezistivităţii miezului magnetic, tolele ce realizează miezul respectiv, sunt izolate între ele prin oxidare, lăcuire sau cu izolaţii ceramice.

 

Citat din:    http://staff.etc.tuiasi.ro/dpatelli/MCCP-pdf/Mccp04-Traf-jf.pdf

 

Mai avem:  http://www.emie.ugal.ro/doc/me/Capitolul%201.pdf

 

Sau: Pentru micşorarea pierderilor prin curenţi turbionari, miezurile feromagnetice sunt realizate din tole izolate între ele prin straturi de oxizi.

de Aici:  http://aei.geniu.ro/downloads/08-Inductoare.pdf

 

Sau:  Utilizarea tablei de oţel electrotehnic presupune un tratament termic în atmosferă protectoare a tolei după solicitări mecanice (ştanţare, îndoire, tăiere etc.). Pentru a reduce pierderile prin curenţi turbionari tolele trebuie izolate între ele. Pentru tabla laminată la cald izolarea se realizează prin oxidare, strat de hârtie sau lăcuire (metoda cea mai avantajoasă).

De aici: http://mec.upt.ro/dolga/cap_33.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări