Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor regulator de turatie PWM 40V cat mai simplu

ss1958

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor

Cu ceva timp in urma am realizat un suport de minibormasina pt. circuite imprimate (refuz sa spun PCB).Minibormasina este de fapt o minifreza cumparata din comert care isi face cu brio treaba.Problema e ca este cam zgomotoasa , plus ca trebuie mereu sa o desfac din suport pt. ca o folosesc si in alte scopuri.Asa ca m-am hotarat sa fac alt suport mai mic. Din multimea de motorase pe care le detin, am ales unul extrem de silentios si f. puternic pt. marimea lui. Nu ar fi nevoie neaparat, dar vreau sa ii pun si un regulator de turatie.Necazul e ca motorul functioneaza la 40V si nu am gasit nicaieri un regulator PWM mai simplu pt. aceasta tensiune.El este alimentat de la o sursa in comutatie de 40V de la o imprimanta ( cea de la care e si motorul).As dori  o schema cat mai simpla  (daca se poate cu clasicul 555) pt un PWM la aceasta tensiune si maximum 2A. Am incercat diferite artificii cu scheme de pe net, dar montajele ies prea stufoase si eu as vrea sa fie cat mai mic. sa incapa in cutia sursei.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• ss1958

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Marian publicase un proiect cu 555 si un mosfet N. Ai grija sa alegi un mosfet cu Vds peste 40V si va merge.Un sfat: acel motor trebuie sa se invarta destul de repede, altfel vei uza spiralele destul de repede in FR4.PS: ca vrei sa scrii PCB sau circuit imprimat e alegerea ta, depinde cat efort vrei sa depui la scriere.Vad ca l-a sters Marian (e 3-4 posturi mai jos). Da-i un mesaj si poate va intelegeti voi. Cred ca are si la vanzare.LE: dar poate zici ce ai incercat, si reparam noi cumva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări