Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

str51424

calinagodja

Postări Recomandate

Stie cineva de unde as putea cumpara un STR51424 la un pret bun ?Cel mai ieftin l-am gasit cu 65 lei + transport .Este undeva mai ieftin?Este un tv panasonic tx-21s1tc si la pretul asta nu prea merita reparat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• calinagodja

5

• leoncris

2

• adydep

2

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu tot zic sa le realizeze cu componente discrete dar....... :95 .Daca e defect numai tz. intern comutator,se taie capsula la jumatate,(cu flex,ferastrau,beschie,ce vreti dv.-atentie sa nu va raniti)si se urmareste indepartarea scurt-ului dintre picioarele 2,3si 4.Se conecteaza un tz.ext. cu baza la 2,col la 3 si e la 4-BU508,BU208 sau ce va lasa inima  :rade:

Link spre comentariu

Da,foarte ieftin.Multumesc.

Nu este nici un  scurt.Se opreste tv-ul cind vrea el,am "imprumutat"un str de la alt tv care functioneaza si merge .Clar ca este stv-ul defect. 

Link spre comentariu

eu nu cred ca o sa functioneze aceasta metoda ca bu incorporat nu sa ars de aiuria ci cu un scop ca mai are ceva defect in ic un tranzistor o dioda zener etc probeaza si te convinge

Link spre comentariu

Am inteles ca nu e in scurt,dar e posibil ca intreruperile sa le faca chiar tz.intren comutator(in capsula se afla o placuta ceramica cu componentele de mica putere-in partea inferioara-si tz.comutator-in partea superioara).Taiati la jumatate capsula(integratul oricum e defect,nu aveti ce pierde),pana ajungeti la baza de cupru,si urmariti intreruperea tz.de restul capsulei(masurand cu multimetru 2 cu3 si 2 cu 4-b/c b/e).

Montati STR pe radiator,apoi conectati un tz.extern,cum am zis mai sus.

" indepartarea scurt-ului dintre picioarele" - nefericita ... exprimare ! :rade:

Problema arzatoare este intre picioarele(ma scuzati pinii)... STR-ului :ras: Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări