Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere intensitate luminoasa pt neon comandat cu invertor

[i_unit]

Postări Recomandate

Salut!As dori sa stiu si eu cum pot modifica intensitatea luminoasa a unui neon comandat cu ajutorul unui invertor de tensiune. Caz concret: neoanele de back-light de la monitor LCD LG1952S.Pe placa cu invertorul se vede un ic de comanda, 2 tranzistoare mos, 2 trafuri. Exista un pin (Dim) la conectorul catre up, dar lipsesc cateva pise de pe cablaj, deci acesta nu este functional (concluzia ca nu se poate modifica din meniul service).Pentru cei interesati sa ma ajute, pot posta zilele acestea o fotografie a invertorului.Multumesc anticipat,Ionut

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• [i_unit]

3

• zal

1

Top autori în acest subiect

Am precizat ca pinul care s-ar fi ocupat de controlul invertorului din meniul service incepe cu un traseu si se termina in niste paduri de componente neexistente pe placa (deh, cei de la LG au zis sa fie LCD-urile lor mai luminoase decat ale concurentei, sau au facut economie de piese).De aceea contrastul masurat intr-un test din revista Chip la un monitor asemanator (LG1950) este departe de valoarea precizata in specificatii, nivelul negrului fiind inadecvat (prea luminos).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări