Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa Profilo Terla 05ta071b

plasma

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema de la aceasta sursa, dar de la varianta B (prima din stanga), unde am piese lipsa in urma altei interventii "neprofesioniste" facuta de altcineva.

Mentionez ca am schema de la varianta C, dar difera mult in partea de secundar, acolo unde ma doare cel mai tare.

Multumesc anticipat!

post-175608-0-15776100-1454235621_thumb.jpg

post-175608-0-05707500-1454235668_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• vasile eugen

5

• plasma

3

• FLORIN IORDACHE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc D-nul Florin, dar ma intereseaza schema secundarului susei unde sunt diodele redresoare, stabilizatoarele tl 431, optocuploarele si comanda stand-by-ului.

Varianta cu B e diferita ca notatie, nr de tensiuni, lipseste partea cu finalul audio, numarul de conectori,etc si care nu o gasesc pe net, ci numai cea cu terminatia C pe care o am deja.

Link spre comentariu

unde ai defectul?...este pe 5v?...oricum acest alimentator mi-a scos peri albi candva, deoarece zic eu, se depaneaza cam greu....decat sa faci sursa de 5v, mai bine bagi ceva separat in locul ei

Link spre comentariu

Sursa de 5v e ok,functioneaza. Am piese lipsa pe comanda  de stand-by si nu pot comanda optocuploarele pentru sursele de 6, 9, +/- 16v si cea de 24v si schema pe care o am (varianta cu C) nu se potriveste cu varianta B . Va rog doar o schema pentru sursa 05ta071B si nu pentru 05ta071C.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare.Ca sa nu deschid alt subiec cu aceeasi placa.Am aceasta sursa si imi este intrerupt primarul de la sursa de +5V de stnd-by.Din cite am mai citit si studiat schema se poate pune o sursa auxiliara de 5 Volti ? Am pus un FSd200 si integratul IC 30 pentru ramurile de +/- 16V,5 ,6, 9 ,12,15v ,iar la circa 25 minute sa defectat FDS 200 si primarul transformatorului . Miezurile de la sursele de 24v si +-/16v erau destul de calde. Inainte de a face prima reparatie am verificat la rece toti electrolitici si semiconductoarele.

Link spre comentariu

Când au apărut astea la noi nu de găsea FSD200 și la toate am pus altceva de 5V.

Da , am vazut udeva ca ai spus asa ceva.Am sa vad ca am surse pina la 1 -1.5A .

Link spre comentariu

Am facut cu punte de 4A care am avuto-o,si un 7805,consum pe ramura de 5V este de 0.7 A.Ramura de 24V se incalzeste mai tare (radiatorul cu dioda si traful pe 24v). Din experinta imi poate spune cineva cam pina la cite grade se poate incalzi?

Editat de vasile eugen
Link spre comentariu

Da normal ca transformatorul este pus separat,am facut legaturile si este de o ora buna in functiune.Oscilati pe sursa de de 24v,6 , 9 ,+/- 16 V nu sunt oscilati .Adica tensiunile sunt fixe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări