Vizitator maryus2y Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Salut. Am de schimbat niste leduri smd la ceasul de la masina, cateva leduri merg la 3v, adica doua baterii de telecomanda, in schimb sunt alte leduri tot din aceiasi categorie doar ca alta culoare care nu se aprind, doar conectate la curentul masinii. Intrebarea mea este cum se poate masura tensiunea de lucru a unui led, cum aflu la ce tensiune merge!? Mersi Editat Ianuarie 30, 2016 de maryus2y Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 ?????? Da, iti trebuie insa doua anemometre digitale, magnetometru pentru a aprecia campul magnetic local si un accelerometru ca sa certifici atractia gravitationala... Serios, acum: - alimentezi ledul dintr-un GCC (generator curent constant) sau mai simplu dintr-o tensiune suficient de mare printr-o rezistenta calculata ca singura sa nu permita un curent peste 20mA si masori cu un voltmetru tensiunea pe led. Dar corect se afla din DS si masuratoarea ramane ca sa confirme datele respective - adica incearca sa folosesti LEDuri despre care ai datele necesare. Link spre comentariu
Vizitator maryus2y Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Imi poti spune te rog ce inseamna mai exact luminozitate mcd? Am vazut ca sunt leduri care au la specificatii 8-18 mcd si sunt care au si 1580 mcd (acelasi tip de smd). Am gasit de cumparat si vad ca difera aceasta caracteristica, si nu stiu ce sa aleg. Mersi Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Adică diferă intensitatea luminii emise la diverse leduri de aceeași culoare.Alege unele cu intensitate mai mare. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Imi poti spune te rog ce inseamna mai exact luminozitate mcd? Candela este unitatea de masura a intensitatii luminoase, mcd este un submultiplu.http://www.easylight.ro/blog/lumeni-sau-candela-care-specificatie-este-mai-importanta-cand-achizitionez-lanterne-led Editat Ianuarie 31, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Ti s-a raspuns. Ramane doar o observatie: intre 10mCd si 1500mCd vei observa o diferenta subiectiv, dar va fi mult mai mica decat iti imaginezi. Link spre comentariu
Vizitator maryus2y Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Am inteles. Mulumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum