Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare tensiune de lucru Led-uri

Vizitator maryus2y

Postări Recomandate

Vizitator maryus2y

Salut. Am de schimbat niste leduri smd la ceasul de la masina, cateva leduri merg la 3v, adica doua baterii de telecomanda, in schimb sunt alte leduri tot din aceiasi categorie doar ca alta culoare care nu se aprind, doar conectate la curentul masinii. Intrebarea mea este cum se poate masura tensiunea de lucru a unui led, cum aflu la ce tensiune merge!? Mersi

Editat de maryus2y
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

2

• vio2007

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

??????

Da, iti trebuie insa doua anemometre digitale, magnetometru pentru a aprecia campul magnetic local si un accelerometru ca sa certifici atractia gravitationala...

Serios, acum:

- alimentezi ledul dintr-un GCC (generator curent constant) sau mai simplu dintr-o tensiune suficient de mare printr-o rezistenta calculata ca singura sa nu permita un curent peste 20mA si masori cu un voltmetru tensiunea pe led.

Dar corect se afla din DS si masuratoarea ramane ca sa confirme datele respective - adica incearca sa folosesti LEDuri despre care ai datele necesare.

Link spre comentariu
Vizitator maryus2y

Imi poti spune te rog ce inseamna mai exact luminozitate mcd? Am vazut ca sunt leduri care au la specificatii  8-18 mcd si sunt care au si 1580 mcd  (acelasi tip de smd). Am gasit de cumparat si vad ca difera aceasta caracteristica, si nu stiu ce sa aleg. Mersi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări