roscatu Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Salutare,sunt hotarat sa imi construiesc o sursa dubla stabilizata cu 0-50v, curentul sa fie de minim 5A,afisajul sa fie cu display,ceva protectii si eventual cu 2N3055 ca am cateva bucati, dar nu ii neaparat. Daca stiti vreun proiect care intruneste aceste conditi,va rog frumos datimi de stire.Multumesc Editat Ianuarie 30, 2016 de roscatu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) https://e2e.ti.com/support/power_management/linear_regulators/f/321/t/232114 http://www.circuitsstream.com/2013/08/simple-dual-50v5a-universal-power.html# Editat Ianuarie 30, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Nu mă pricep la făcut cablajele.Necesarele, eventual dacă știți vreun proiect cu schema cablaj și silk va rog frumos Editat Ianuarie 30, 2016 de roscatu Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 traful îl ai deja? Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Am traf de 1.6kw toroidal Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 mi se pare că schema aia cu 3 741 a fost recalculată de GeoMar şi pentru 5A... original, la aia se conecta un voltampermetru cu mega8, care dădea şi tensiunea, şi curentul de ieşire. dar dacă vrei să aibă un aer mai "retro", apelează la 7107 şi afişaje cu leduri! sau, dacă-ţi dă mâna, iei 4 microampermetre de 100 uA, şi calculezi şunturile şi rezistenţele adiţionale pentru 50/5 alea de o mărime rezonabilă, să vezi unde e acul, nu alea gen "vumetru de casetofon chinezesc", au preţuri frumuşele, însă, gen 30-40 de lei bucata... dar poate ai baftă să găseşti recuperate, mai ieftin... Link spre comentariu
dj cosmin Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Vin si eu cu o rugaminte. Vreau sa imi construiesc si eu o sursa reglabila 0- 50 V. Am la dispozitie o sursa SMPS de 53V la 15 A. Imi puteti recomanda o schema va rog? Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 30, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 mi se pare că schema aia cu 3 741 a fost recalculată de GeoMar şi pentru 5A... original, la aia se conecta un voltampermetru cu mega8, care dădea şi tensiunea, şi curentul de ieşire. dar dacă vrei să aibă un aer mai "retro", apelează la 7107 şi afişaje cu leduri! sau, dacă-ţi dă mâna, iei 4 microampermetre de 100 uA, şi calculezi şunturile şi rezistenţele adiţionale pentru 50/5 alea de o mărime rezonabilă, să vezi unde e acul, nu alea gen "vumetru de casetofon chinezesc", au preţuri frumuşele, însă, gen 30-40 de lei bucata... dar poate ai baftă să găseşti recuperate, mai ieftin... Este vorba de acest proiect http://www.elforum.info/topic/101683-sursa-digitala-0-25v-0-5a-cu-atmega8-lcd-lm723/?do=findComment&comment=1144587 ? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Eu cred ca nu prea stiti ce cereti, Roscatu tu ai cerut minim 5A ( mi se pare putin pentru 50V dar fie ), si plaja 0-50V, mai mult decat atat vrei si dublu ( presupun simetric ), daca faci ceva liniar atunci trebuie sa ai radiator care sa poata disipa mai bine de 500W, crezi ca e simplu? Cosmin pluseaza la 15A din cate observ, adica radiatorul sau trebuie sa poata disipa doar 750W... Daca apelati la comutatie trebuie sa stiti ca nu este deloc simplu nici macar pentru un electronist experimentat, sa puna la punct un astfel de proiect, nu este la indemana oricui un astfel de proiect tocmai pentru ca cerintele sunt mari sau foarte mari, nici macar la liniar schema nu poate fi simpla pentru ca tensiunea este mare, iar la comutatie complexitatea creste exponential. Sa stiti ca "alpinismul" electronicii nu se incepe direct prin cucerirea everestului, ci incepand de jos. Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Ok. Mulțumesc. O sa mai caut.Se poate închide topicul. Link spre comentariu
Vizitator pre amp Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Daca te-ar ajuta,in proiectul tau, o sursa in comutatie de 48v/7A calitate industriala,ti-o pot disponibiliza. Eu n-o mai folosesc. Link spre comentariu
roscatu Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 La ce preț? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum