Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cap scara

Vizitator Ionut Leon

Postări Recomandate

Vizitator Ionut Leon

Buna seara.Va cer ajutorul la instalatia mea de acasa.Am 4 doze aparat pentru intrerupatoare cap scara in hol la 2 becuri.In 2 doze am cate 3 fire: 2 albastre si 1 rosu iar in celelalte 2 am cate 4 fire :2 rosii si 2 albastre.Eu am legat 4 cap scara dar nu am reusit sa le fac pe toate 4 sa funtioneze doar cate 2,celelalte 2 fiind doar in anumite pozitii.Banuiala mea este ca ar trebui 2 cap cruce deaceea sunt 4 fire?Presupun ca asa au fost gandite legaturile in dozele de ramificatie.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v67

1

Top autori în acest subiect

• v67

v67 1 postare

daca cele 4 doze aparat sunt destinate aprinderii celor doua becuri (simultan)atunci sunt necesare 2 cumutatoare cap scara si 2 cruce va sfatuesc sa cautati o schema pe net  ,daca nu va descurcati  atunci o comentam  ar fi bune fotografii cu comutatoarele

Link spre comentariu
Vizitator Ionut Leon

Da,cele 4 intrerupatoare trebuie sa faca acelasi lucru:sa aprinda si sa stinga aceleasi 2 becuri simultan.Deci,maxim 2 cap scara se pot pune ?La 3 deja trebuie un cap cruce?Am gasit schemele pe internet,e in regula.

Editat de Ionut Leon
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări