DEMOnick Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Salut, Rog sa ma ajutati intr-o problema care mi-a dat de cap. La televizorul din subiect (sasiu PT90A) dupa ce am schimarea CD15 (680nF) / 400V si a rezistentelor RD13 (4K7) si RD39 (4R7) am constatat ca imaginea este sub forma de perna iar la aplicatea unui semnal video (TV sau AV) imaginea este foarte ondulata, inclusive meniul. Am inlocuit ID21 (STV9306A) si imaginea nu mai are forma de perna dar problema cu imaginea la aplicarea de semnal AV a ramas aceeasi. Mentionez ca au fost cazuri in care am miscat placa si imaginea a fost normala cea ce m-a determinat sa refac aproape toate lipiturile de pe placa dar defectul inca persista. Am verificat si electroliticii cu ESR-metrul si nu au fost abateri. Astept parerile voastre. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Atata timp cat isi revine la tensionarea placii nu pot fi decat lipituri sau fisuri.Lupa si tot inainte! Link spre comentariu
DEMOnick Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Poti mentiona o zona anume, deja am luat toata placa si nici un rezultat. Ciudat este ca defectul apare doar cu semnal, fara se vad bine "puricii si meniul". Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Vezi sa nu fie eventual crapaturi in componente. Un spray freze ti-ar prinde bine acum. Link spre comentariu
DEMOnick Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Am atasat 2 poze, poate ajuta la identificarea defectului. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Pare sa fie de fapt o oscilatie sau lipsa impulsuri corecte de sincronizare, nu coindesatori de filtrare defecti. Link spre comentariu
DEMOnick Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Ce traseu ar trebui sa verific? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Ce traseu ar trebui sa verific? Nu stiu. Eu as incepe sa verific cu osciloscopul...dar daca nu ai, nu stiu metode alternative de test. Placa nu-i plantata cu SMD-uri in zona procesorului? Posibil sa fie vreun SMD de acolo crapat Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 poate sa fie si la o lipitura fisurat cablajul de linga siti da batai de cap cel mai greu este cu fisurile cind este piese arse masori le schimbi dar la fisuri acolo trebuie sati bati capul cu ele Link spre comentariu
DEMOnick Postat Ianuarie 29, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Sunt de accord cu tine, de asta am apelat la forum pentru o idee in plus. Link spre comentariu
radu72 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Eu zic ca ai o prb pe E_W...vezi daca atunci cind reglezi pe H dimensiunea mai mare se atenueaza "oscilatiile".Ia la puricat tot ce.i in jurul integratului,acolo ai umblat...acolo.i contactul imperfect.. Editat Ianuarie 29, 2016 de radu72 Link spre comentariu
DEMOnick Postat Februarie 1, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2016 Am verificat E-W-ul, am mai refacut lipituri (inclusive la SMD-uri) si defectul inca persista. Ca sa functioneze corect, placa trebuie torsionata foarte tare pe verticala iar in acel moment parca se schimba sunetul in trofo linii. De ce defectul se manifesta doar la aplicarea de semnal video? Link spre comentariu
DEMOnick Postat Februarie 2, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2016 Se pare ca tot procedura cu "ciocanitul" placii a dat roade. Am refacut lipiturile ca cateva component de la ultimii pini ai STV2246 si acum functioneaza bine de cateva ore. Rog daca are cineva codul telecomenzii sau o poza cu ea sa ma ajute. Am o telecomanda universala dar nu imi ia butoanele colorate pentru a putea cauta canalele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum