Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

consumator alimentat din doua surse

Vizitator tim_vte

Postări Recomandate

Vizitator tim_vte

Salut,

Vreau sa fac o chestie (un proiect, sa zicem!). Vreau sa alimentez camera auto din doua surse: bateria auto (cat cheia este in contact) si dintr-o baterie externa (powerbank) dupa ce este scos contactul. In acelasi timp, cand contactul este pus, powerbank-u sa se incarce.

Powerbank-ul are un in si un out si producatorul interzice folosirea in si out in acelasi timp...

Eu ma gandesc ca ar trebui sa fie cam asa:

- cat bateria auto este activa, trebuie alimentata atat camera cat si intrarea powerbank-ului, avand iesirea izolata de restul circuitului.

- cand bateria auto este dezactivata, alimentarea camerei trebuie sa treaca automat pe iesirea powerbank-ului.

Se poate sa imi dati o idee de schema, model, ceva de care sa ma agat, va rog?

Cel  mai aproape de situatia mea, mi s-a parut ca ar trebui sa folosesc un circuit multiplexor (adinca, alimentarea succesiva de la diferite surse de semnal fără ca acestea să se influenţeze reciproc)... dar mi-am prins urechile... nu am inteles exact cum se controleaza si nici nu am gasit un caz concret.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ce tensiune are powerbank-ul ?  Dacă are tot 12V se poate face doar cu o diodă separarea dintre surse, astfel ca powerbank-ul să alimenteze doar la dispariția tensiunii de la bateria auto.Probabil că acea cameră auto nu sughite dacă va fi alimentată cu circa 0,5-0,7V mai puțin din cauza diodei.Cu încărcarea simultană a powerbank-ului ne complicăm puțin probabil, dați mai multe amănunte, tipul de powerbank, o poză ceva....

Link spre comentariu
Vizitator tim_vte

Mda, erau necesare si detalii despre sursa si consumator :) Planul este sa alimentez circuitul de la bricheta masinii prin intermediul unei prize care are la iesire 5V/1A pentru ca si bateria externa (care este un CAGER T09 2600mAh) si camera au ca input/output: 5V/1A.

Link spre comentariu
Vizitator tim_vte

O sa fac teste intr-un simulator si revin...

Multumesc pentru idei.

Ma gandisem si eu la releu dar nu m-am prins cum sa alimentez releul si in acelasi timp sa am si tensiune pe iesire, din aceeasi sursa :d

Link spre comentariu
Vizitator tim_vte

Multumesc NOSTALGIC.

Am incercat sa fac o simulare... Nu pare sa fie chiar cum trebuie :). In primul rand nu inteleg care este rolul stabilizatorului...

Sunt doua simulari:

Cu contactul pus (sw1 inchis): caderea de tensiune pe consumator este de 840mV

Posted Image

Contact oprit (sw1 este deschis): caderea de tensiune pe consumator este de 1.687V

Posted Image

Ceva nu e bine. E posibil ca nici simulatorul sa nu fie cel mai precis (de ex: rezistenta releului sa fie foarte mare; nu pot sa o controlez)... As vea sa le pun si fizic pe o placuta de test. Daca am face abstractie de acest aspect, cum arata schema? Ar trebui sa functioneze?

Prin R2 am simbolizat intrarea de la powerbank...

Link spre comentariu

In primul post dai un detaliu, ca vei alimenta din acumulator auto ,deci 12 volti, tocmai rolul acelui regulator de 5 volti cit sint necesari pentru dispozitivul ce-l vei utiliza.

deja schemele sint desenate gresit. nu e nevoie de simulare , ca simulatorul sa aiba posibilitatea sa recunoasca si dispozitivul ce-l vei folosi.

Ce se poate da intrarii in powerbank si ce poate sa dea la iesire . semnale ,nivele, forme, sa pot proiecta schema

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări