Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frecvenţmetru/periodmetru cu microcontroller

MifTy

Postări Recomandate

ţin minte că găsisem la un moment dat un frecvenţmetru cu microcontroller care folosea un LCD 2x16, pe prima linie afişa frecvenţa, pe a doua perioada... dar nu mai ştiu care era ăla! :tryre

nu mai ştiu nici ce microcontroller era, nici care era frecvenţa lui maximă măsurată, ţin minte doar că mi s-a părut interesantă ideea cu afişarea simultană a frecvenţei şi perioadei semnalului măsurat...

am scotocit niţel pe google până mai înainte, dar nu am găsit nimic în afara tonei de frecvenţmetre după scheme ajunse de-acum clasice de când se tot fac şi răsfac...

are careva vre-o idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

3

• amudsen

2

• ratza

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

parcă nu. sau, cel puţin nu ţin minte să fi fost pe dublu placat, nici să fie un proiect gândit de la început să măsoare 1 GHz, chestii de-astea...

în plus am scotocit pe net prin 2012, sau cam aşa, când mă decisesem să-mi fac un frecvenţmetru... acum m-a apucat iar! :rade:

n-am nevoie să măsor, deocamdată, peste 40-50 Mhz, dar să mi se indice mură-n gură şi perioada, ar fi util uneori, mai ales că se găsesc mai uşor LCD-uri 16x2, şi de obicei un rând rămâne cam gol...

Link spre comentariu

parcă nu. sau, cel puţin nu ţin minte să fi fost pe dublu placat, nici să fie un proiect gândit de la început să măsoare 1 GHz, chestii de-astea...

Nu a fost gandit de la inceput sa masoare la peste 1GHz. Poti masura pana la 85MHz direct, fara sa montezi prescalerul si comutatorul de banda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări