MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 ţin minte că găsisem la un moment dat un frecvenţmetru cu microcontroller care folosea un LCD 2x16, pe prima linie afişa frecvenţa, pe a doua perioada... dar nu mai ştiu care era ăla! nu mai ştiu nici ce microcontroller era, nici care era frecvenţa lui maximă măsurată, ţin minte doar că mi s-a părut interesantă ideea cu afişarea simultană a frecvenţei şi perioadei semnalului măsurat... am scotocit niţel pe google până mai înainte, dar nu am găsit nimic în afara tonei de frecvenţmetre după scheme ajunse de-acum clasice de când se tot fac şi răsfac... are careva vre-o idee? Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Culmea ca azi l-am vazut si eu, dar neavand schema si hex, am abandonat ideea (mai caut maine pe net). Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 f=1/T... la urma urmei, fac modificarea în sursa unuia dintre frecvenţmetrele care au oferit codul "la liber".dar deh, era mai bine să fie mură-n gură! ))) Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Sigur l-am vazut, era facut (parca) de catre @nanopico, era un cablaj cu trasee "fire de par". Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Ăsta? http://www.elforum.info/topic/112156-frecventmetru-reciproc/ Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 parcă nu. sau, cel puţin nu ţin minte să fi fost pe dublu placat, nici să fie un proiect gândit de la început să măsoare 1 GHz, chestii de-astea... în plus am scotocit pe net prin 2012, sau cam aşa, când mă decisesem să-mi fac un frecvenţmetru... acum m-a apucat iar! n-am nevoie să măsor, deocamdată, peste 40-50 Mhz, dar să mi se indice mură-n gură şi perioada, ar fi util uneori, mai ales că se găsesc mai uşor LCD-uri 16x2, şi de obicei un rând rămâne cam gol... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 parcă nu. sau, cel puţin nu ţin minte să fi fost pe dublu placat, nici să fie un proiect gândit de la început să măsoare 1 GHz, chestii de-astea... Nu a fost gandit de la inceput sa masoare la peste 1GHz. Poti masura pana la 85MHz direct, fara sa montezi prescalerul si comutatorul de banda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum