Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre multimetre

Vizitator

Postări Recomandate

eu de 20 de ani lucrez cu DT9208A si chiar sint ok si ca pret si ca calitate de chinez deci nam avut probleme cu 35 ron se merita sa mearga 2 ani eu acum am unul de 6 ani si merge ok sin ziua de azi de ce sa dau o gramada de bani pe unul cu autoscalare si sa astept sa afiseze cifrele ca am avut unul si sa ars cind am masurat tensiunea de pe katozi si de atunci imi bag ceva in ele de stifturi 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

42

• dan cod

27

• doru3160

17

• Marele Savant

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asa e,nimeni nu-si cumpara autocar daca are de transportat doar familia...insa asta nu inseamna ca autocarele nu sunt bune.

Daca ai cu ce sa le incarci ca sa scoata banii pe investitie,atunci e mai mult decat ok.Asa si cu instrumentele de masura.

Link spre comentariu

Sint cele mai bune. Cint timp pt un agilent sau keithley, la felul cum fac eu bani cu ele, mi-ar trebui 2 vieti ca sa le amortizez, cele chinezesti sint perfecte.

Crede-ma ca stiu ce vorbesc, am la servici pe mina echipamente de ultima ora si jdemii de euroi dar pt home use ....tot chinezestile sint perfecte.

Link spre comentariu

Nu . Ideea e ca ar trebui reclamata vanzarea fara certificat de etalonare . Pretul nu e relevant , in fata legii . Aceeasi chestie se intampla si la vanzari de firme de profil , aparate profesionale . Asta cu AMC - urile electronice . In opinia mea , in neregula e si vanzarea de aparate medicale ( tensiometre , etc . ) fara hartie ca masoara corect . Repet , nu sant " nalucirile " mele , le - am aflat de la altii abilitati . N - am pretentia sa - mi impartaseasca lumea convingerile , nu pentru asta postez . Consider doar ca ar trebui sa fim cat mai bine informati ... sau macar sa incercam . Doar atat ... mai departe , fiecare procedeaza dupa cum crede ca e bine . Mai ales daca nu face distinctie intre cazul personal si general .

P .S . - pt . dl . Doru3160 .

Nu, nu trebuie verificate metrologic! verificarile metrologice sint necesare in anumite situatii expres prevazute de lege. Iar datorita faptului (cel putin in domeniul curenti/tensiuni/rezistente) precizia celor mai slabe aparate de pe piata este suficienta, in multe cazuri verificarea metrologica nu mai este necesara. De la an la an lista celor care au nevoie de buletin BRML este tot mai redusa. Buletinele se cer in general la aparatele ale caror masuratori care servesc la plati (gen contorul electric, cintare, debitmetre) nu la toate jucariile de pe piata. Daca ar fi asa realizati ca ar trebui mii si mii de angajati care sa verifice toate naroziile de pe piata??

Apropo, nici ceasometrul de apa calda/rece nu trebuie verificat decit daca se factureaza direct dupa el. Daca factura vine pentru contorul de scara/bloc si este doar repartizata dupa cele individuale, aceste nu trebuiesc verificate metrologic. Exceptia, de care se profita in acesta afacere o cosntituie existenta dubiilor privind inregistrarea corecta, cind as. de prop. poate cere anumitor locatari verificarea metrologica. Altfel, listele puse la avizier si verificarea (numai pe hirtie desigur) este doar o afacere din care mai scot unii un ban.

Link spre comentariu

Iar datorita faptului (cel putin in domeniul curenti/tensiuni/rezistente) precizia celor mai slabe aparate de pe piata este suficienta, in multe cazuri verificarea metrologica nu mai este necesara. " 

V - am citat ... si ma opresc aici . N - am comentarii . Nu vad care ar putea fi ( comentariile ) . Exista vreo reglementare care stabileste cat e precizia la nivel national ? Cel putin cat am avut " marca " nu stiu sa fi existat ... In postarea 109 am facut referire la vanzarea de aparate profesionale , prin firme de profil . In aceasta logica , n - ar trebui verificate niciodata . Am mai scris prin alte topicuri , sant beneficiari ( societati comerciale ) care cer prin proceduri verificari metrologice la termen , conform legislatiei . Si la aparatura celor care furnizeaza servicii , in baza unui contract comercial . Eu beneficiez de asa ceva . De - aia scot bani din portofel ( cont ) , si cer la randul meu . Forumul si parerile exprimate aici nu - mi folosesc ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca ar fi asa realizati ca ar trebui mii si mii de angajati care sa verifice toate naroziile de pe piata??

O dam in altele,dar asta mi-a placut :rade:

Contoarele de apa individuale cred eu ca e bine sa fie sigilate si verificate periodic pt ca si asa consumul nu se inchide niciodata bine,daca mai acceptam si contoare smenuite,atunci in mod sigur cineva va avea de pierdut,respectiv cei corecti.La noi se verifica odata la 5 ani si nu consider ca e o cheltuiala inutila,nici exagerata.

precizia celor mai slabe aparate de pe piata este suficienta

Pai o verificare taman asta ar face,stabileste daca precizia din hartia insotitoare acopera performantele fizice ale instrumentului,altfel,chestia aia care spune ca scula are eroare de 1% nu inseamna nimic daca pe domeniile de masura eroarea e  de 5%...si asta in cazul cel mai fericit.La sculele ieftine te poti astepta si la mai "bine".

Eu personal n-am condamnat pe cei care prefera sculele scumpe...in primul rand ca sa pot face asta,ar trebui sa ma situez pe picior de egalitate financiar vorbind.In alta ordine de idei,trebuie sa analizez la ce folosesc eu instrumente de masura si la ce le folosesc ei.Nu pot cere unui profesionist sa lucreze cu o pocnitoare chinezeasca,dupa cum nici unui incepator cu un fluke.Deci fiecare isi stie nevoile si pretentiile,in functie de care face investitii.Cum pot eu sa conving un posesor de mertan ca un tico e la fel de bun,pt ca te duce din A in B,in acelasi timp(relativ)...Poate daca as avea fonduri suficiente,as incerca si eu sa vad cum e sa te tragi cu mertanul :rade:

Link spre comentariu

Iar datorita faptului (cel putin in domeniul curenti/tensiuni/rezistente) precizia celor mai slabe aparate de pe piata este suficienta, in multe cazuri verificarea metrologica nu mai este necesara. " 

V - am citat ... si ma opresc aici . N - am comentarii . Nu vad care ar putea fi ( comentariile ) . Exista vreo reglementare care stabileste cat e precizia la nivel national ? Cel putin cat am avut " marca " nu stiu sa fi existat ...

Nu tinere, dar asa cum am spus, de pe lista brml au disparut in fiecare an o gramada de situatii in care nu se mai cere verificare. Asta era numai o presupunere, poate hazardata intr-adevar dar cei care nu sint rau intentionati pricep despre ce este vorba. Dar pentru aparatele din magazin sigur nu trebuie! Am la job aparate de multe mii de euro bucata, dar fiind pentru uzul firmei, nefiind folosite la etalonari sau pentru decontari nu au nevoie de buletin de verificare! Garantat nu, sintem controlati foarte des, rar trece un trimestru fara un control de special;itate si nu sint probleme cu metrologia.

""Contoarele de apa individuale cred eu ca e bine sa fie sigilate si verificate periodic pt ca si asa consumul nu se inchide niciodata bine,daca mai acceptam si contoare smenuite,atunci in mod sigur cineva va avea de pierdut,respectiv cei corecti.La noi se verifica odata la 5 ani si nu consider ca e o cheltuiala inutila,nici exagerata.""

si s-au gasit vre-odata probleme??

Aparatele montate in situatia descrisa de mine au statut de REPARTITOARE, iar acestea nu se verifica metrologic decit la cerere.  Apropo, la caldura se vehiculeaza sume muuult mai mari decit la apa rece si totusi nimeni nu verifica repartitoarele!!!

Link spre comentariu

si s-au gasit vre-odata probleme??

Da.

PS-nici la noi nu se verifica repartitoarele...avem toti centrale de apartament :rade: .

Lasand gluma la o parte,n-am auzit pe nimeni sa verifice trasnaile alea de repartitoare...multi am auzit ca le scot,le pun in vitrina,si cand se apropie citirea,le pun la loc.De etapa asta am avut bafta,am sarit-o,am trecut direct de la termoficare,plata la suprafata incalzita,la centrala.

Link spre comentariu

Tinerii sant intotdeauna rau intentionati ... Ar fi trebuit sa stiti asta , domnu ' Emil . Nu - i problema , aveti timp sa aflati . Altfel , cum am mai scris , fiecare cu ale lui ... prefer sa nu - mi pierd clientii . Foarte putin ( deloc ) ma intereseaza ce se intampla pe la altii . Cu forum sau fara ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu prea mai am tinere, la virsta mea stau deja pe marginea gropii si imi balanganesc picioarele! Deci ma bucur cind ma mai trezesc dimineata si ma multumesc sa masor cu aparate ordinare care au precizia de numai 0.5% cum sint cele de 12 lei si nici nu prea imi pierd nimic din cei peste 15.000 de clienti!

Apropo, acum mi-am amintit ca saptamina trecuta am primit 20 de bucati de MAX3650 pe care le comandasem tocmai pentru a-mi lamuri niste chestii. Voi testa dupa amiaza unul pe un aparat nou, cu buletin metrologic (nu l-am solicitat, asa a fost primit) care masoara cu o gramada de cifre dupa virgula si voi compara cu aparate din gama 10-200 lei.  Chiar ma apuc de treaba!

Si inca o data: repartitoarele de la calorifere, de ce nu sint verificate metrologic?? desi caldura este mult mai scumpa decit apa rece/calda? Exact de ce am spus eu. Intre timp am intrebat si un prieten care este autorizat RSVTI si deci mai la curent cu legislatia in domeniu si mi-a confirmat 100% ce am spus.

Link spre comentariu

Nu prea mai am tinere, la virsta mea stau deja pe marginea gropii si imi balanganesc picioarele! Deci ma bucur cind ma mai trezesc dimineata si ma multumesc sa masor cu aparate ordinare care au precizia de numai 0.5% cum sint cele de 12 lei si nici nu prea imi pierd nimic din cei peste 15.000 de clienti! "

Si vreti sa faca toti la fel ? ... sanse mici ... eu ca eu , dar stiu sigur cativa ( colegi de forum ) care nu se vor conforma ! Tot tineri ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări