validae Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Păi se vede că este o tensiune continuă variabilă între 2V şi 10V...dacă era alternativă avea treceri prin zero şi alternanţe negative cu acelaşi vârf de tensiune (nu obligatoriu). Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Eu intreb.In poza de mai sus tensiunea este continua? Daca poti raspunde la intrebarea mea ai aflat raspunsul: traf (Vpp~12V) punte redresoare (standard 4 diode) condesator de filtraj (100u) rezistor de sarcina (10Ω) Tensiunea la bornele rezistorului este continua sau nu? Daca nu ce fel este? Forma aia de unda seamana destul de bine cu forma de unda de la bornele rezistorului sau condesatorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Deci pînă la urmă te-ai convins că e continuu ? Că în postarea #42 nu erai de acord cu asta... In postarea 42 ma gandeam la curent contunuu ca in definitie cu o valoare stabila. La aia nu mai trebuia niciun trms ca aia e. Aveam in gand definitia cu aceiasi cantitate de caldura produsa de o rezistenta parcursa de un curent de aceiasi valoare de cc... nu imi gasesc acum cuvintele dar stiti la ce ma refer. Si de aceea eram de acord cu dan cod si nici nu ii vad rostul unei masuratori trms pe o baterie de 12v cc spre exemplu. Eu am invatat la scoala ca exista regim permanent, regim tranzitoriu. Ala permanent era alternativ si continuu in functie de sensul de circulatie al electronilor, ala alternativ era sinusoidal sau nesinusoidal ( parca ii mai ziceam si regim deformant). In fine, daca am uitat asta e, toti mai uitam. PS, nu da la geoale ca trec pe la tine prin sat deseara si nici nu iti fac cu mana... Editat Ianuarie 29, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Eu intreb.In poza de mai sus tensiunea este continua? Întrebarea nu este de loc trivială. Cursurile academice nu se deranjează de loc cu acest lucru iar dicționarele de uz general se contrazic ( parțial ) . Merriam Webster an electric current flowing in one direction only and substantially constant in value Collins a continuous electric current that flows in one direction only, without substantial variation in magnitude Oxford An electric current flowing in one direction only. și exemplele ar putea continua . Părerea mea - pur personală și fără să vrea să contrazică conceptele actuale , indiferent care ar fi ele - e că ar trebui să se facă distincție între curentul continuu - staționar și curentul continuu cu o componentă periodică . De fapt , tocmai asta fac multimetrele de clasă - DC , AC , DC+AC. Editat Ianuarie 29, 2016 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 E continua chiar daca amplitudinea variaza. Ar fi alternativa daca avea alternante. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Îmi permit să atrag atenția asupra unui mic amănunt : în limba engleză este direct current cu ascendență clară a sensului , direcției în timp ce în germană este Gleichstrom care înseamnă curent egal , curent constant ... Disputa rămâne deci deschisă. PS pentru @fanelforum Nu scrie nicăieri că trebuie definit curentul continuu în antiteză cu cel alternativ . Cu alte cuvinte , dacă nu e alternativ nu e necesar continuu. Pot fi mai multe feluri de curent dacă dorim să le definim astfel : continuu, alternativ , pulsatoriu , ondulatoriu, variabil, periodic , etc . Link spre comentariu
Nikk Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Daca convenim referinta ca fiind 0 (zero) si distingem intre curentul continuu si curentul constant , discutia se simplifica suficient . Altfel .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Toate ca toate, ce multimetru imi iau? Bani pt TRMS ac+dc nu am, mai ramane TRMS si TRMS ac daca as lua de pe TME. Daca iau din alta parte e mai simplu, le-au bagat pe toate la gramada TRMS sau non TRMS. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Daca poti raspunde la intrebarea mea ai aflat raspunsul: traf (Vpp~12V) punte redresoare (standard 4 diode) condesator de filtraj (100u) rezistor de sarcina (10Ω) Tensiunea la bornele rezistorului este continua sau nu? Daca nu ce fel este? Forma aia de unda seamana destul de bine cu forma de unda de la bornele rezistorului sau condesatorului. Noarmal ca e continua dar eu cred ca discutii pot fi la nesfarsit .Nu cred ca rpobela e asa simpla.Eu cand m-am referit la tensiuni continue pentru m,asurare cu multimetru m-am referit la tensiuni redresate,filtrate cum trebuie ca daca e sa discutam tot felul de forme de impulsuri si cat sunt deasupra lui 0 si daca da sau nu putem discuta la nesfarsit. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 , mai ramane TRMS si TRMS ac daca as lua de pe TME. Daca iau din alta parte e mai simplu, le-au bagat pe toate la gramada TRMS sau non TRMS. Eu cred ca TRUE RMS si TRUE RMS AC sunt unu si acelasi lucru. Nu de putine ori mi-am bagat ceva in filtrele de pe siteul respectiv... Totusi daca ne dai exemplu de cate un multimetru din fiecare fel ( T RMS si T RMS ac) te lamuresc exact. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Daca poti raspunde la intrebarea mea ai aflat raspunsul: traf (Vpp~12V) punte redresoare (standard 4 diode) condesator de filtraj (100u) rezistor de sarcina (10Ω) Tensiunea la bornele rezistorului este continua sau nu? Daca nu ce fel este? Forma aia de unda seamana destul de bine cu forma de unda de la bornele rezistorului sau condesatorului. ar trebui să fie continuă, dar cu 100 de micro filtrezi cam puţin... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Pai de aceea s - au pus asa putini micro ... apare un soi de " dinte de fierastrau " . Dar tensiunea e tot continua ( nu - si schimba polaritatea fata de masa ) ... in fine , cred ca s - a lamurit problema . Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 păi nici în poza de la #53 nu-şi schimbă polaritatea faţă de masă, dar asta n-o împiedică să varieze faţă de masă! şi apropo, de care "masă" vorbim, pentru că abia acum a apărut "masa". sau vorbim de "neutralul" prizei din care e alimentat transformatorul ăla? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Nu inteleg . Ce treaba are variatia ? Continuu inseamna constant ? ... n - am stiut . Dinamul genereaza tensiune continua . Sper ca santem de acord . Doar ca are " dinti " . Domnu ' MifTy , nu ma luati tare , ca nu stiu daca ma pierd ... Apropo , n - am stiut ca priza de C . A . are masa ... credeam ca nul de lucru si de protectie . In limbajul meu , masa e punctul cu potentialul cel mai scazut , fata de care se fac masuratorile . Grafic vorbind , este abscisa graficului de care vorbim . Gen postarea 53 .Unde gresesc ? ... ca m - ati facut curios ! Editat Ianuarie 30, 2016 de gauss Link spre comentariu
morarul Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 păi nici în poza de la #53 nu-şi schimbă polaritatea faţă de masă, dar asta n-o împiedică să varieze faţă de masă! şi apropo, de care "masă" vorbim, pentru că abia acum a apărut "masa". sau vorbim de "neutralul" prizei din care e alimentat transformatorul ăla? Pai variaza fata de masa, dar nu-si schimba sensul! Ca si cum ai zice despre conceptiile unui individ, ca isi mai reevalueaza aceste conceptii, dar ni si le schimba in mod radical! Adica nu trece de la o extrema pozitiva la una negativa. Are o atitudine mai moderata, integratoare in sens bun, adica deasupra liniei de zero, in nici un caz sub linia de zero, in domeniul valorilor negative! Glumeam, desigur! Revenind la oile noastre, se cuvine sa precizam urmatoarele: Curentul electric este continuu, daca nu este discontinuu, sau aberez? Daca acesta ,,curge" intr-un singur sens, se poate spune ca este continuu, iar daca valoarea acestuia nu este constanta, se poate spune ca este un curent continuu variabil. Despre tensiune se pot spune cam aceleasi lucruri, este continua constanta sau variabila, sau alternativa cand isi schimba sensul. Totul depinde fata de ce reper sau punct de potential ne raportam. Scuze pentru divagatie, poate este de folos! Cu stima, morarul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum