Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre multimetre

Vizitator

Postări Recomandate

nu e nicio frectie ce am facut. nu a pretins nimeni ca eu decid care e miezu' si ca restul sigur nu sunt bune. Eu sunt convins ca niciunul nu va arata niciodata ceea ce se petrece dar mai sunt convins ca fiecare dintre ele se va apropia de valoarea care e in circuit. Acum cat de mult sau cat de putin se aproie e treaba lor. Mi-ar trebui unul mult mai precis ca sa dau verdicte. Pur si simplu m-am jucat si am pus rezultatele. Fiecare isi trage propriile concluzii. Asta nu inseamna ca daca 830-ul meu da ora exacta, toata lumea care are 830 se poate baza pe ele ca sunt identice.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 227
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

42

• dan cod

27

• doru3160

17

• Marele Savant

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

830-ul meu da ora exacta

830-ul tau nu da ora exacta.

Din intamplare valoarea citita pe 830 este cea mai apropiata de media citirilor pe un esantion necorespunzator.

E exact ca in vorba cu ceasul stricat care arata ora exacta de doua ori pe zi. 

Link spre comentariu

Mi - am construit singur osciloscop , si alte chestii ... generatoare , betametru , megohmetru , milivoltmetru RF etc . 

Felicitari!Dar nu le mai pastrati pentru a posta cateva poze cu ele? Nu de alta dar cred ca ar fi tare interesant.

Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri . Din pacate , nu mai posed aceste aparate construite in regim propriu . Dupa ' 90 , le - am inlocuit progresiv cu aparatura industriala . Cateva le - am oferit la schimb ( troc ) cu alte componente , altele le - am donat ... unul sau doua le - am dezmembrat ... ma rog , utilitatea lor se sfarsise . Spatiul , eterna problema , a cumpanit greu . Ca idee , pentru cine doreste sa " inainteze " in domeniul pasiunii pentru electronica , sau , de ce nu , al profesiei , astazi se pot gasi la preturi rezonabile AMC - uri , noi sau second . Constructia in regim DIY nu se mai justifica , poate doar ca exercitiu pentru aprofundarea unor capitole teoretice , vreo chestie mai " excentrica " sau pur si simplu dorinta in sine de a avea aparatura home - made . Accesul la componente , subansamble , mecanica si informatia in sine e aproape nelimitat , un vis frumos pentru anii ' 80 . In fine ...

Link spre comentariu

Legat de masuratori ,eu am rezerve cu media asta.Daca ai 100 de aparate aiurea sigur si media e aiurea.Eu as fi curios daca am putea masura cat mai multi de cu aparate ,,adevarate,,cum am facut eu cu un coleg cu HP34401 masurand o referinta.Pentru mine asta ar fi concludent si interesant.

Link spre comentariu

Constructia in regim DIY nu se mai justifica , poate doar ca exercitiu pentru aprofundarea unor capitole teoretice , vreo chestie mai " excentrica " sau pur si simplu dorinta in sine de a avea aparatura home - made . 

Totusi sa nu uitam de satisfactie care pentru un electronist inrait nu are cum sa dispara vreodata.

Link spre comentariu

Desigur . In mod personal , am avut destule satisfactii de genul ... Multe constructii le - am desavarsit ajutat si de probleme care le - am intampinat la job . Acum 30 - 40 de ani , electronica arata altfel . Cel putin cea cu care am coabitat eu ... Astazi , delimitarea profesie - hobby e mult mai transanta . Nu prea vad ce as putea construi ( cu eforturi rezonabile ) sa - mi fie indispensabil sau hotarator pentru ce as putea avea " de lucru " ...

Link spre comentariu

Am primit multimetrul comandat. Iata cum vede o tensiune care ar trebui sa fie de 5,000V +/-1 mV. Aparatul are verificarea metrologica expirata in nov. 2015, deci se poate considera destul de OK.

Posted Image

si cum apare la doua aparate ieftine, un 9205 si un 830.

Posted Image

Posted Image   

In concluzie, daca nu este folosit la chestii superbengoase, bani dati cam degeaba! 

Link spre comentariu

Asta m-a atras si pe mine plus faptul ca a avut verificare metrologica pina in nov. 2015. Dezamagirea a fost cind am vazut ca si aparatele mele de 10 si respectiv 30 de lei sint acceptabile!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări