Vizitator Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Va salut pe toti! Vreau sa va intreb cum sta treaba cu multimetrele TRMS. Credeam ca stiu cum masoara multimetrele TRMS si cum masoara cele average. Pe TME am vazut ca pot aplica filtru de cautare in acest sens. Vreau sa stiu de la voi cum e cu TRMS, TRMS AC, TRMS AC+DC. Care e diferenta intre ele si de ce a pus TME o astfel de categorisire a aparatelor de masura? Conrad ofera o impartire mai clara gen alba sau neagra. Ma puteti lamuri de ce ne baga in ceata impartirea de pe TME? Editat Ianuarie 27, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Nu am studiat problema niciodata dar din practica TRUE RMS este doar pe alternativ(nu vad ce ar putea face pe continuu) si asta inseamna ca masoara real si la frecvente mai mari.Depinde cat de fiecare aparat.Adica practic cu un stift china masurand tensiunea de filament stim frecventa liniilor masoara aiurea.Cu unul TRUE RMS care merge la frecventa aia arata corect.Ce o fi facand magazinele nu stiu. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Avand in vedere ca aparatele de masura chinezesti folosesc pe domeniile "tensiuni alternative"o singura dioda de tip 1N4007,care nu lucreaza bine la frecvente ridicate,ma gandesc ca,daca inlocuim acea dioda cu una rapida transformam aparatul in True RMS. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Nu prea cred asta. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Zice , aici , in pdf-ul asta, ca true-RMS masoara acei 0,707 din semnalul sinusoidal....mai zice ca , la bornele de iesire din puntea redresoare, avem 0,637 din sinusoida....daca luam drept adevarat ce se spune acolo, diferenta intre true-RMS si un multimetru normal este de 0,070% in minus indicatie la cel normal....arata si un test cu multimetre Fluke....eu zic ca e credibil... ....http://www.escoglobal.com/resources/pdf/white-papers/True_G2.pdf...... Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Fluke 179 are True rms la frecventa mica.In recuperare linii nu e ok deloc.Diferenta de masurare intre el si unul true rms ,,adevarat,,o sa va zic cu prima ocazie.Probabil maine.Adica cat de cat frecventa peste 500Hz nu discutam de 50Hz. Link spre comentariu
lrai Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 true-RMS nu are legatura cu frecventa ci cu forma de unda. Pt. mai multe detalii exista wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/True_RMS_converter Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Avand in vedere ca aparatele de masura chinezesti folosesc pe domeniile "tensiuni alternative"o singura dioda de tip 1N4007,care nu lucreaza bine la frecvente ridicate,ma gandesc ca,daca inlocuim acea dioda cu una rapida transformam aparatul in True RMS. Nu ! Aparatele de masura TRUE RMS folosesc un convertor RMS to DC. de ex AD536 , AD636 ... etc. Pe scurt ... Majoritatea multimetrelor sunt "AC coupled" , acestea vor masura valoarea RMS a tensiunii AC dupa ce componenta DC a fost inlaturata. In schimb un TRUE RMS AC+DC este "dc coupled" si va masura valoarea rms a tensiunii AC + componenta DC care nu mai este inlaturata. Un model de AC+DC este fluke 287 (sper ca nu am gresit modelul ). Aici explicatii de la fluke : http://en-us.fluke.com/training/training-library/measurements/electricity/what-is-true-rms.html http://www.fluke.com/fluke/uses/comunidad/fluke-news-plus/articlecategories/electrical/true-rmsfacts Editat Ianuarie 27, 2016 de djvas Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) True RMS înseamnă că măsoară conform definiției : ia un esantion, ridică valoarea la pătrat , adună, repetă de n ori după care extrage radicalul și împarte la n . Acest algoritm este în principiu independent de forma de undă . Totuși , unele aparate fac această măsurătoare corect doar în curent alternativ adică introduc un condensator în serie eliminând componenta continuă - nu știu acum pe moment să explic de ce . Acestea sunt TrueRMS-AC . Cele care nu au nevoie să facă acest compromis sunt True RMS AC+DC și pot măsura , de pildă , valoarea RMS a unei tensiuni pulsatorii de la ieșirea unui redresor filtrat . EDIT @djvas a fost mai rapid. EDIT 2 - la majoritatea aparatelor conversia este analogică deci algoritmul expus de mine mai sus este infinitesimal. Editat Ianuarie 27, 2016 de UDAR Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Sa inteleg ca este in cautarea unui multimetru? Vrei sa-ti schimbi multimetrul? Atunci cumpara unul true RMS AC+DC iar la cele average nici nu te uita. Multimetrele average masoara bine tensiunile alternativa numai daca sint sinusoidale. Daca tensiunea ce se doreste a fi masurata nu este sinusoidala (pura), atunci apar erori de masura semnificative. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Sa inteleg ca este in cautarea unui multimetru? Vrei sa-ti schimbi multimetrul? Atunci cumpara unul true RMS AC+DC iar la cele average nici nu te uita. Multimetrele average masoara bine tensiunile alternativa numai daca sint sinusoidale. Daca tensiunea ce se doreste a fi masurata nu este sinusoidala (pura), atunci apar erori de masura semnificative. da, sunt in cautarea unuia de incredere.( precizie, si siguranta in exploatare sa zic asa) Inclin spre amprobe am530 dar am mai vazut si niste brymen care se lauda cu 5 prelevari pe secunda. Deocamdata sunt in faza de documentare. Mi-a mai placut si voltcraft vc265 care are functie de low imp. si axiomet ax 176 care imi da si conectare la pc, nu stiu daca imi trebuie dar as lua-o ca bonus si ut61d versiunea gs (pt Germania dar nu o gasesc in Romania). sa aiba fuzibile ceramice si mari, varistoare si ptc-uri pe intrare. Vreau sa fie cat 4 pana la 600 v cel putin. Poate imi recomandati si voi ceva interesant. As vrea un multimetru trms, cat4, si in rest cat mai sigur, fiabil, etc. 350-400 maxim as fi dispus sa investesc. nu vreau la mana a doua, desi gasesc fluke cu banii astia pe olx. Despre trms stiam si eu ca are relevanta in alternativ nesinusoidal. forma sinusoidala o cipseste si banalul dt830. P.S. trebuie sa fie pentru electrician nu pt electronist. sa masoare tensiune ac si dc, curent ac si dc dar nu cu valori mici gen 400 ma, 10 a e suficient. sa stie rezistente si diode. sa aiba intrarea pt mA si A separata de cea pentru restul masuratorilor. poate cer prea mult dar amprobe am530 le are in banii astia. Editat Ianuarie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Amprobe e cat III 600 V . Are 0,8 % precizie de baza , si banda in alternativ de 400 Hz . Cu prima , nu te incadrezi . Celelalte nu le comentez , cred ca sant definitorii pentru multimetru . Daca sant peste ce - ti doresti , e O .K . Mai ramane prima , depinde cat de mult " tii " la ea ... P .S . - cred ca bugetul e cam " micut " . Mai ales daca vrei ceva nou , cu factura si garantie . Parere personala , nu tin socoteala nici la venituri , nici la achizitiile altora ... Am vazut ca mentionezi cel putin cat IV 600 V . Multimetrele " peste " sant rare , si destul de scumpe . Atentie le certificare , multi scriu " din burta " ... Editat Ianuarie 28, 2016 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Acum stiu ca sunt un picut lacom la functii si dotari si zgarct la bani. Poate mai fac si compromisuri. Pot renunta la cat 4 in favoarea cat 3 dar nu mai jos, inca nu m-am hotarat. Despre voltcrafrul ala nu o sti nimieni nimic oare? as vrea o poza cu el desfacut daca s-ar putea. Despre amprobe ala scrie ca e trms. NU spune ca e trms AC sau trms ac+dc. Ce inseamna trms simplu si ce inseamna trms Ac. Eu initial am crezut ca e una si aceiasi treaba dar daca ei le separa poate are o noima. am observat ca de regula trms e mai ieftin decat trms ac. nu degeaba cer mai multi bani unii si altii nu. Editat Ianuarie 28, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Voltcraft nu e producator . Doar vanzator de scule rebranduite . Cauta cine l - a produs , afli mai multe ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 am impresia ca uni-t le face si pe alea, dar dupa specificatiile nemtilor de la conrad. Cred ca cei de la conrad au o colaborare cu Uni-t si fac produse sub marca voltcraft. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum