Gerula Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Sa discutam aici despre tot felul de surse de tensiune fara transformator.De obicei nu au separare galvanca si au puteri mici.Eu zic sa vorbim despre surse de puteri mari fara transformator (ex. cea data in datasheetul lui tl494) si daca se poate cu separare galvanica cele de la 220V. Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 ce zici tu nu se poate ... nu exista separare galvanica fara transformator ! Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Mai exista o varianta: motor electric alimentat la priza care actioneaza un dinam sau generator monofazat sau trifazat. Separare galvanica mai buna nu se poate.:smt005 Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 iar randament mai mic iar nu se poate :smt005 Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Ai sa rizi dar in 1927 cind s-a electrificat tramvaiul in Bucuresti, prima substatie, Golescu, era cu 3 generatoare de 850V/1300A. Au functionat pina dupa al doilea razboi. Daca nu aveau randament nici nu ar fi fost construite. Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 totul tine de aplicatie la care se doreste sursa fara separare. Parerea mea e ca la putere e inca clasicul transformator, urmat de sursele in comutatie, care au si ele in componenta un transformator cel putin.fara trafuri, si cu componente discrete, pt puteri mari, nu am vazut nicaieri. Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 Exista un final facut de Infinity ptr boxe active de 8 Ohmi alimentat direct la 220Vca, redresat desigur, cu iesire prin condensator de 220uF/400V. Are numai 2 trz finali. Nu am reusit sa pacalesc proprietarul ca sa mi-l dea pe mina sa-i scot schema. :axe: Link spre comentariu
Gerula Postat Martie 15, 2007 Autor Partajează Postat Martie 15, 2007 Cum adica boxe active pe 8 ohmi ?8 ohmi are difuzorul ?Cat despre separare galvaninica fara traf exista !sunt integrate, amplificatore operatinale cu sep. galvanica pe intrarea.Faza e ca se aprinde un bec / sau LED, ce-o fi si si o fatocelula preuia curentul. E vorba de semnal sinusoidal , nu digital ca ca la optocuplor. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 E vorba de semnal sinusoidal , nu digital ca ca la optocuplor.Asa e. Dar ai vazut si preturile? Link spre comentariu
zal Postat Martie 15, 2007 Partajează Postat Martie 15, 2007 Gerula ce nu ai inteles? Am scris ca sint boxe active cu difuzor de 8 Ohmi. :goodman: Link spre comentariu
florin.bulau Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Iti explic eu ce nu a inteles:Termenul "boxe active" inseamna pentru noi "boxe care includ amplificatorul de putere". Tot asa cum, de exemplu nu te intereseaza de unde scoate electrica energia care o cumperi, tot asa si impedanta difuzorului unei boxe "active" nu prea intereseaza ( poate avea si 0,001ohmi, si 782 de ohmi, ce intereseaza e presiunea acustica, (pardon, puterea, ca doar toate difuzoarele au randament 100% si distorsiuni zero!) Si referitor la chestia cu transferul, eu intelesesem ca e vorba de transfer de PUTERE si nu de informatie - semnal -. Poate nu o sa va vina sa credeti, dar transformatorul functioneaza cam la fel cu convertizorul cu motor-generator, cu singura diferenta ca nu are piese in miscare (amandoua solutiile folosesc un fenomen (meta?) fizic numit INDUCTIE ELECTROMAGNETICA. Profu' de masini electrice spunea (si avea dreptate, a dracu'!) ca transformatorul e singura MASINA ELECTRICA fara piese in miscare. Iar apropo de randament, un transformator mic si eventual prost realizat poate avea randament mai scazut decat un convertizor rotativ bine pus la punct (La puteri mari nu-ti poti permite pierderi prea mari, ca ai probleme de racire!! Factorul limitativ este PRETUL, iar cel colateral e complexitatea - si uneori calitatea materialelor, care tot in pret se reflecta!)Auditie placuta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum