Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Strung SP 400 (Coop Otelul, Arad)


harfa

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • harfa

    3

  • alex.cselenyi

    2

  • Ion_Bumbu

    1

  • area51

    1

Top autori în acest subiect

Multumesc tuturor.

 

SP 400 e o mica jucarie pe linga SN400. ///// SP400: motor 0,9/1,2KW. Lungimea de prelucrare cred ca e max 500mm. Greutatea este sub o tona- apreciez cam 500-max700Kg. Amprenta sasiu cca 1300x400. Asta inseamna o piesa buna pentru hoby si pro. -piese mici. E usor de asezat intr-un loc relativ mic si usor de mutat. Eu l-am plimbat prin curte si atelier , fara sa am ajutor. Desigur l-am impins pe tevi, ajutindu-ma de o ranga.

SN 400 cred ca are 3-4Tone, motor de 7KW- aici vorbim deja de o scula mare, poate prea profesionala pentru hoby.  

Pe "asta micu' " l-am cautat.  E mai usor de gasit "fratele mult mai mare SN . Voi lucra lucra cu el doar din cind in cind o piesa "moft". Asa ca ...e bun la casa omului...

 

alex.cselenyi ce faci cu SP-ul? Ce lucrezi cu el?

 

area51.Scula aia pare "feroce"- pentru rugina , chit si vopsea. Curata repede si bine. Nu am vazut una in realitate, desi am lucrat cu multe dracovenii pe unde m-am preumblat. Pare utila. Eu am folosit o perie circulara de otel (foarte tare nu dinacelea flexibile), care face acelasi lucru in varianta mai blinda (se vede intr-una din poze). 

 

Treaba cea mai grea la restaurare , a fost slefuirea chitului care se face mai mult manual (mecanic doar pe suprafetele care permit).

Curatarea vopselei si chitului defecte, aplicarea noului chit si a vopselelor au fost capitolele usoare.

Link spre comentariu
Vizitator victor2304

buna seara

am si eu o intrebare: ce fel de vopsea ai utilizat?

am si eu o freza fus200p1 si ma gandeam sa-i dau o vopsea care sa reziste la solutia de racire

multumesc

Link spre comentariu

victor2304.  Am utilizat vopsea ieftina de 2 bani. Strungul acesta mic nu are sistem de racire sau ungere ...e simplu rau de tot... E drept ca o vopsea mai buna nu ar fi stricat.  Nu stiu ce sfat sa dau. Vopselele din magazinele pentru publicul larg de la noi sint modeste. Sint convins ca exista si materiale speciale, dar nu le-am gasit. Eu am pus latex (sau acryl) grund si vopsea pentru metal, ambele de la aceeasi firma ca sa nu reactioneze chimic. Adica produse de pe raftul magazinelor mari de materiale pentru constructii. Nu le pot da numele aici dar le cunoasteti, sint sigur.

 

 

alex.cselenyi. Daca ai in plan sa faci o nebunie cum am facut eu, citeva lucruri pe care le-am observat eu, cred ca ti-ar folosi:

1. Daca finisajul actual e defect, da-l jos pina ramine metal curat.

2. Dupa inlaturarea finisajului, nu uita sa inlaturi praful si sa stergi foarte bine cu THINER apoi aplici chit epoxy imediat (nu lasa timp sa se depuna praf). Daca uiti praful dedesubt chitul nu adera.

3. Chitul epoxy auto romanesc e foarte bun (cel de culoare bej). E insa mai greu de spefuit decit cel alb. E nevoie de disc cu smirghel (ca in poze) si o masina de slefuit orbital , circulara nu patrata sau dreptunghiulara. E necesar si un raspel. Slefuirea e blestemata rau...Iti trebuie nervi de otel. Sa nu  dai tot finisajul jos din inceput. Incearca o piesa mica sa vezi cam ce inseamna. Asta ca sa nu te apuci de el si pe urma sa il abandonezi  inainte de a-l vedea 'colorat frumos'.  Recomand sa incepi cu spatele si lateralele. Lasa fata ultima pentru ca pina acolo inveti multe, inclusiv ca trebuie sa ai multa rabdare.

3. Nu uita sa faci multe poze la fiecare detaliu inainte de a demonta strungul. Oricit de specialisti am fi noi, tot ne scapa ceva. Pozele ajuta sa remontezi piesele corect.

4. Unele piese mici se pot pierde sau incurca. E bine sa fie depozitate in pungi de plastic si notat pe punga tot ce e necesar.

 

SUCCES !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări