Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echipament hidraulic

aliusa

Postări Recomandate

buna ziua,am proiectat si executat un tanc hidraulic actionat electric,pana la un anumit punc proiectul totul a fost ok pana la punctul in care a trebuit sa reglez presiunea pe instalatie,am cumparat o supapa de presiune cu bloc cu 3cai am montato da nu functioneaza,banuiesc ca nu am montat-o bine.

echipamentul ar trebui sa alimenteze un despicator pentru lemne si o presa hidraulica de atelier.

postez foto 

nu reusesc sa posrez foto,ma poate ajuta cineva cum sa le fac mai mici?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aliusa

7

• alex.cselenyi

6

• pop_ady44

1

• razvanmarius

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iei fiecare poza in parte si micsorezi dimensiunile. Daca se deschide cu Windows photo viewer, te duci in partea stanga sus si la optiunea" open" alegi Microsoft office 2010. Se va deschide poza intr-o pagina noua.

In acesta pagina ai tot in partea de sus optiunea "edit pictures".Daca apesi pe aceasta optiune iti apar alte informatii in dreapta, inclusiv "Resize".  Apesi "resize" si apoi alegi dimensiunea la care vrei sa o reduci. Salvezi poza cu noua dimensiune si apoi o incarci in postarea ta.

La mine asa merge. Altfel nu am incercat, probabil sunt si alte metode.

Link spre comentariu

Salut,

Posteaza schema instalatiei hidraulice pe care ai realizat-o,ca sa putem discuta la concret.Daca bine vad eu,supapa pe care o folosesti este o supapa reductoare pilotata..........tu ai nevoie de o supapa de descarcare,din care sa reglezi presiunea maxima admisibila in sistem.Aceasta supapa de descarcare trebuie sa aiba 2 porturi,respectiv P(presiune) si T(tanc).P-ul trebuie conectat intre pompa si restul instalatiei.Plus ca in functie de presiunea maxima necesara in instalatie si debitul pompei se calculeaza puterea motorului.Te ajut cu placere,dar am nevoie de date concrete.

Alex

Link spre comentariu

am facut o shema de mana,pompa este de 200litri/min 180 bari motorul este de 1,1 kw trifazat la 1400 rot/min 

la capat unde am cele 2 robinete aveam facut un baipas mergea da nu reuseam sa mintin presiunea constant(fara valva minune)

am mai vb cu unu cu altul si cica cu acea valva cu 3 cai as putea sa reglez iar surplusul sa-l dau la tanc.

am probat in toate variantele la cele 3 gauri si nu merge intr-un mod nu face presiune,in alt mod nu reuseste motprul sa invarta

multumesc

post-207021-0-18488600-1453754603_thumb.jpg

Link spre comentariu

Motor  prea mic (slab )

La asa ceva minim 2,5Kw .

intradevar poate ca e cam mic motorul dar asta ar trebui sa se simta cand incerc sa crap lemne cu despicatorul(care functioneaza ff bine la hidraulica tractorului)

fara acea valva cand aveam bypas pe cei 2 robineti unul era deschis de tot iar celalalt cu cat in inchideam mai tare cu atat urca presiunea paca ajungea la 180 si se bloca.

acum eu cu valva asta ar trebui sa pot inparti turul de la pompa in turul care pleaca la distribuitoare si surplusul care pleaca la tanc

in cazul asta daca eu reglez presiunea la 20 bari cred ca motorul duce macar atat da nu merge deloc sa blocheaza motorul

Link spre comentariu

La 200 litri/minut si 180 de bari,ti-ar trebui un motor de minim 75 kW..........in mod cert pompa ta are un debit de 5-10 litri/minut.Uita-te pe eticheta pompei si vezi ce scrie acolo,caci cm3/rot. baga,si in functie de debitul pompei si presiunea pe care vrei sa o obtii,calibrezi motorul..........

P.S. Distribuitoarele fiind cu P-ul blocat pe pozitia de zero,ti-ar mai trebui un distribuitor care-ti descarca la tanc debitul pompei atata vreme cat nu ai comanda pe nici unul dintre cele 2 distribuitoare.Asta ca sa nu tii pompa in sarcina tot timpul.

O sa-ti fac o schema hidraulica si o s-o postez aici.Tu uita-te pe eticheta pompei.Sau si mai bine.Fa-i o poza.

Cele 2 drossele la ce vrei sa le folosesti?

In atas ai fisa tehnica a supapei pe care o ai tu si o fisa tehnica de la o supapa de care ai nevoie,de fapt.

PRMP 06 - supapa actuala.pdf

Model supapa necesara.pdf

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

La 200 litri/minut si 180 de bari,ti-ar trebui un motor de minim 75 kW..........in mod cert pompa ta are un debit de 5-10 litri/minut.Uita-te pe eticheta pompei si vezi ce scrie acolo,caci cm3/rot. baga,si in functie de debitul pompei si presiunea pe care vrei sa o obtii,calibrezi motorul..........

P.S. Distribuitoarele fiind cu P-ul blocat pe pozitia de zero,ti-ar mai trebui un distribuitor care-ti descarca la tanc debitul pompei atata vreme cat nu ai comanda pe nici unul dintre cele 2 distribuitoare.Asta ca sa nu tii pompa in sarcina tot timpul.

O sa-ti fac o schema hidraulica si o s-o postez aici.Tu uita-te pe eticheta pompei.Sau si mai bine.Fa-i o poza.

Cele 2 drossele la ce vrei sa le folosesti?

In atas ai fisa tehnica a supapei pe care o ai tu si o fisa tehnica de la o supapa de care ai nevoie,de fapt.

buna seara,d-le ALEX primele 2 foto sant cu pompa montata acum pe instalatie (daca nu se intelege bine codul o sa merg sa-l scriu)

in a 3-a foto este un echipament care practic nu stiu daca se potriveste in instalatia mea este ca o electrovalva doar ca este hidraulica.

in foto 4 este un distribuitor care in pozitia 0 intradevar da la tanc doar ca daca eu il montez in locul oricarui distribuitor montat momentan nu pot lucra cu celalalt ele fiind puse in paralel,in umtima foto este o alta pompa un pic mai mica ca cea montata pe instalatie,in cazul in care ar face fata la despicator si ar duceo motorul asta o pot schimba

multumesc mult

legat de prmp 06 daca am inteles eu bine din schema la 2 e turul care vine de la pompa la 3 ests surplusul si la 1 este presiunea care pleaca in instalatie in funstie de cat reglez eu din acel surub,daca gresesc va rog sa ma corectati

post-207021-0-25811300-1453823479_thumb.jpg

post-207021-0-94507300-1453823492_thumb.jpg

post-207021-0-39625100-1453823509_thumb.jpg

post-207021-0-05156600-1453823524_thumb.jpg

post-207021-0-49346100-1453823538_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,

Sa nu ma mai iei cu "domnule" ca ma supar.La prima pompa nu pot deslusi tot codul ca sa o pot identifica,dar a doua are un debit de 2,2 cm3/rot.,ceea ce inseamna ca daca pui un motor de 2,2kw la 1500 rot./min.,poti scoate din ea 250 bari,la un debit de 3,3 litri/minut.Supapa pe care o ai tu nu o poti folosi,fiindca este o supapa reductoare de presiune pilotata,care de obicei se foloseste impreuna cu distribuitoarele proportionale pt. a limita variatia debitului pe traseu odata cu variatiile de presiune.Daca ai putea sa pui o poza cu schema distribuitorului cu simpla actiune,ar fi super.Maine merg la atelier si iti voi desena o schema hidraulica.Iti pot desena si schema electrica.Inca ceva.Spune-mi,te rog,cum vrei sa actionezi cei 2 cilindrii?

P.S. Vad ca distribuitoarele cu 4 cai si 3 pozitii au bobinele la 24V d.c.Distribuitorul mic la ce tensiune are bobina?

Alex

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

codul pompei este

pt no pgp505a0050cq2d2ne5e3b1b1

ser.no. 3319111323

tancul vreau sa-l folosesc la o serie de utilaje hidraulice cum ar fi despicatorul presa de ateleir si in curand vreau sa construiesc si o girafa,aceste utilaje sa fie universale sa le pot folosi si la tancul hidraulic si la distribuitorul tractorului care are tot 2 manete.girala vreau sa-i fac prindere in tiranti in paralel cu picioarele ie.

am nevoie de 2 circuite la girafa (1 pentru ridicat  1 pentru lungirea bratului telescopic superior) iar la despicator 1 pentru cilindru care impinge lemnul si 1 pentru cutit (cutitul culiseaza in bucsa patrata avand posibilitatea sa despic in 2 sau in patru)

shema electrica nu-i o problema pentru motor am protectie termica contactor releu monitorizare termistor comanda o fac cu automentinere,iar pentru distribuitoare am o sursa 24vdc 2a trec prin contactele de la manetele la distribuitoare.

distribuitorul mic tot la 24vdc este

care este distribuitorul cu simpla actiune? :84

post-207021-0-03273400-1453830751_thumb.jpg

post-207021-0-98180800-1453830763_thumb.jpg

post-207021-0-55037600-1453831637_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,

Am revenit cu schema hidraulica promisa,unde:

M-motor electric;

P-pompa hidraulica;

S-supapa de descarcare,supapa de maxima presiune;

D1-electrodistribuitor,2 cai 2 pozitii;

R-robinet de manometru;

M-manometru;

D2,D3-electrodistribuitoare,4 cai 3 pozitii;

C1,C2-cilindrii hidraulici;

T-tanc;

La D1 nu stiu ce schema ai.In ultima postare ai atasat niste poze cu distribuitoare care pe zero dau P-ul la tanc.Daca vrei sa le folosesti pe acelea,le poti folosi dar vei putea actiona doar un cilindru odata.In acest caz,nu mai ai nevoie de D1.Hai ca fac o schema si cu cealalta varianta.

Alex

P.S. Si mai ai in schema F-filtru de absorbtie(indicat de 5 microni).

Am revenit cu a doua varianta de schema hidraulica.

Alex

Schema hidraulica.pdf

Schema hidraulica 2.pdf

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

Salut,

Conform fisei tehnice,pompa are un deplasament de 5 cm3/rot.,respectiv un debit de7,5 litri/minut,la o turatie de 1500 rot./min.La pompa asta,ca sa o poti folosi la capacitate maxima,ai nevoie de un motor de 4kw 1500 rot./min.Fisa tehnica nu o pot posta,fiindca e mai mare de 1M,dar o gasesti pe net.

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări