Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor identificare pierdere presiune centrala termica prin interiorul centralei

Vizitator daseth

Postări Recomandate

E corect cum prezinti situatia dar as face o  observatie in privinta vanei cu 3 cai ,avind in vedere ca ribinetul E este inchis , chiar daca nu inchide perfect tot de circuitul primar vorbim si putem verifica usor ,CT fiind pe incalzire punem degetul pe scghimbatorul de calduraACM si daca robinetul E este deschis si dam drumul la apa calsa punem mina pe teava de tur incalzire. Deci in ecuatie nu conteaza ce face vana cu 3 cai.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• manolo

8

• area51

3

• srdjan

2

• homer

1

Top autori în acest subiect

Vizitator kkkkk5ro

Am o intrebare pt. daseth. Sunt curios pana unde creste presiunea in centrala dupa 10 minute de functionare pe incalzire?! Iar daca ai observat scurgere la supapa de siguranta in timpul functionari ?!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator daseth

Scriu aici finalul ca sa ramana pentru cine o mai intalni problema:A venit serviceul Ariston, au constatat ce gasisem eu: cu robinetul de apa rece inchis (cel ce alimenteaza centrala) si cu o baterie descisa pe apa calda, centrala pierdea cumva apa din circuitul de incalzire. Omul de la service a zis ca sunt 2 locuri pe unde se poate pierde: schimbatorul secundar si electrovalva de incarcare.A schimbat intai schimbatorul secundar. Problema se metinea.A schimbat electro valva de incarcare. Problema se mentinea.Apoi omul a desfacut o valva de sens care avea nu stiu ce filtru si a vazut ca asta e mancata complet. Nu prea intelegea el cum valva de sens poate influenta problema noastra dar a zis ca e ultima care mai poate fi buba. A schimbat-o si s-a rezolvat. Deci nu a fost nici schimbatorul secundar, nici robinetul de incarcare, ci o mizerie de valva de sens.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pe schema din pagina cealalta pare ca, intr-adevar, vana aia cu 3 cai e actionata hidraulic,

loc in care poate sa treaca apa din circuitul de incalzire ("primar") in cel pentru ACM....

Dar e posibil sa fie un pic diferita centrala dv. de acea schita, de unde existenta acelei

supape de sens...

Editat de blazeu
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare, reinvii si eu acest topic cu o problema similara. Acelasi model de centrala si anume Ariston Genus 24FF. Pierde presiune cand mai rapid (5-10h), cand mai lent (1-2 zile).

Pentru diagnosticare am oprit centrala si am inchis complet robinetii de pe tur si retur si am facut urmatoarele teste observand urmatoarele comportamente:

A) robinet apa rece deschis, pun magnetul pe robinetul de umplere, incarc cu apa, iau magnetul de pe robinetul de umplere, inchid robinetul apa rece, iar dupa ce dau drumul la apa calda la baterie incepe sa scade presiunea in centrala (in aproximativ 1minut ajunge la 0 bar)

B) robinet apa rece deschis, pun magnetul pe robinetul de umplere, incarc cu apa, iau magnetul de pe robinetul de umplere, inchid robinetul apa rece, dau drumul la apa calda la baterie, presiunea scade, inainte sa scada complet, pun magnetul pe robinetul de umplere, moment in care instant presiunea se opreste din a scadea, iau magnetul de pe robinetul de umplere, presiunea ramane constanta. in starea asta, daca dau drumul iar la robinetul de apa rece si il inchid, presiunea incepe iar sa scada si continua sa scada pana la 0.

cand presiunea scade, evident merge pe circuitul de ACM, efectiv iese prin baterie pe apa calda

asadar am urmatoarele intrebari:

1) e normal sa scada presiunea in centrala daca opresc alimentarea cu apa si deschid bateria pe apa calda? 

2) cum se explica ca presiunea din centrala nu mai scade daca pun magnetul pe robinetul de umplere?

3) cum se explica ca presinea din centrala reincepe sa scada dupa ce deschid robinetul de apa rece chiar si pentru o fractiune de secunda daca nu e pus magnetul pe robinetul de umplere iar bateria e deschisa?

4) din testele mele pot fi convins ca robinetul de umplere e problema?

LE: 

5) daca robinetul de umplere nu inchide bine, de ce nu creste presiunea cand e deschis robinetul de apa rece?

Editat de srdjan
mi-am mai amintit o intrebare
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

la centrala din postul anterior, am schimbat robinetul de umplere. comportamentul este acelasi. se pare ca e normala functionarea descrisa anterior. tot nu stiu din ce cauza scade presiunea.

Link spre comentariu

Ai observat cumva urme de apă în centrală ? La mine, după doi ani s-a dus garnitura vanei cu trei căi şi pierdea apă pe la etanşare.Se mai poate să piardă şi pe la vasul de expansiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări