Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o parere despre imprimantele laser nou aparute

itzu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hugo

2

• Tavi

1

• Adrian Luben

1

• itzu

1

Top autori în acest subiect

eu iti recomand sa nu iei Lexmark ca e :death: . Am vazut-o live la un prieten,noua dadea erori, tragea mai multe foi odata, calitatea lasa de dorit d.p.d.v. al distribuirii tonerului neuniform, cand a vrut sa-si scoata pozitivul unui cablaj pe folie trasparenta speciala nu mi-a venit sa cred, nu depunea toner uniform iar daca setai sa depuna mai mult toner, acesta se lua pe rolele de ghidare si iti facea desenul praf si pulbere. :smt068 Tot asa am vazut un IBM la scoala, nou, a mers bine cam o luna dupa care iti venea sa o arunci pe geam, trebuia sa bagi cate o coala, ca daca-i dadeai sa pape mai multe, era jale, parca le tragea cu grebla pe toate, la fel erori aiurea cum ca n-are toner, nu mai zic de paper jam ca era la zi chestia asta.Eu iti recomand canon, mi-a placut cum merge si cel care avea a fost multumit de ea. A zis ca nu a avut probleme. Cauta pe google gen tipul imprimantei urmat de "review" si o sa gasesti o gramada de teste facute de firme si impresii de la cumparatori etc. E cea mai buna varianta, asa iti gasesti scula perfecta :violent2:

Link spre comentariu

Cand vine vorba de o imprimanta laser, sunt 3 criterii dupa care se face o alegere.Le enumar in ordinea importantei:1 - Pretul consumabilelor.2 - Functionalitatea.3 - Firma.Ce nu se stie despre imprimante si consumabile, este faptul ca un cartus are garantia ca acopera, ATENTIE, doar 4% din suprafata printata.Asadar, daca pe cartus scrie ca suporta 4000 de pagini si te trezesti ca ai printat doar 1000 sau mai putin iar cartusul e gol, nu inseamna ca ai fost fraierit;cel putin nu practic, insa teoretic producatorii sunt acoperiti de "steluta" (vezi reclamele CONEX, ORANGE :) ) in care se subliniaza acoperirea de 4%.La partea functionala, fiecare isi alege dupa nevoie insa nu trebuie omis ca o imprimanta business care include si scanner, fax, copiator ori toate laolalta nu se compara cu una tot de clasa business dar dedicata printului.In cele din urma, firma.Nu vreau sa deschid o dezbatere legata de producatori pentru ca oricum nu am preferinte.Vreau totusi sa punctez ca HP si Cannon ofera produse variate pentru care personal as opta, tinand cont evident si de pretul consumabilelor.Inainte sa inchei, celor care nu stiu principiul functionarii unei imprimante laser, le atrag atentia ca nu numai cartusele se schimba ci si filmul pe care se imprima imaginea, ulterior printului propriuzis.Filmele sunt cele mai scumpe si in general suporta intre 8000 si 20000 de pagini.Considerand ca opinia mea v-a fost de folos, va urez shopping placut :)

Link spre comentariu

Kyocera Mita FS-720 mi se pare cea mai echilibrata imprimanta laser ieftina. E un pic mai mare insa iesi foarte ieftin cu consumabilele (toner de 6000 pagini la pretul unuia de 3000 la alte imprimante), tamburul si cilindrul sunt garantate la 100.000 pagini (in general 30.000 pagini la alte imprimante din aceeasi gama de pret) si nu in ultimul rand tonerul de 3000 pagini cu care vine. Ar mai fi si caseta de hartie care nu e la vedere. Iar ca principal minus(cel putin pentru mine) e lipsa driverelor pentru "linux".Din aceeasi gama de pret (3-3.5 milioane) ar mai fi Samsung ML-2010(Xerox Phaser 3122) si Canon LBP2900. Lexmark nu recomand nici eu. Si consumabile scumpe si anduranta scazuta.

Link spre comentariu

Eu stiam ca acoperirea unei pagini e data la 3% negru (scris) restul alb.Daca e prea ieftina insemna calitate proasta sau/si pret prea mare pentru o pagina tiparita. Imprimantele ieftine sunt de fapt mai scumpe! (Platesti consumabilele de te stingi!)Exact cum a zis toata lumea, cat dai atat face!

Link spre comentariu
Vizitator c_marius

cea mai buna imprimanta laser sub 100 de EUROCANON LBP-2900 Avantaje: cartusul "cel nou" tine 1800 de pagini SIGUR cartusul nu are chip....rezulta cost redus la incarcare doar 45 ron calitate identica de la prima la ultima pagina. cilindrul (nu cel care vine cu cartusul starter) tine 7500 de pagini....poate si mai mult, depinde si de calitatea hartiei folosite. viteza de printare destul de mare.Dezavantaje: nu are port LPT SI ATAT

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări