genugeo85 Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 Detin un osciloscop VOLTCRAFT 2040, cumparat de ocazie cu 140 RON (cred ca e un pret rezonabil!), functioneaza perfect, dar nu am manual de utilizare(in engleza sau franceza). Stie cineva unde pot gasi? Multumiri anticipate! Link spre comentariu
Blind Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 Ce e asa de greu sa te joci putin cu el sa vezi fiecare buton ce face? asta e panoul frontal. In partea dreapta jos ai atenuatoarele pentru fiecare canal in parte, cu reglajele pentru deplasarea spotului pe verticala pt fiecare canal si sondele pentru fiecare canal. In dreapta sus ai generatorul baza de timp, comun ambelor canale, si o mufa pentru semnal de calibrare cred (de obicei semnal dreptunghiular, 1KHz, difera in functie de producator) E prea mica poza sa inteleg si restul simbolurilor. In orice caz, o sa mai ai pe undeva cateva butoane pentru functionarea independenta a fiecarui canal, functionarea in acelasi timp, mixare, probabil un buton de atenuare cu 1/10 a pozitiei bazei de timp fara sa schimbi pozitia comutatorului pt baza de timp, 2 potentiometre de reglaj pt spot (grosime, intensitate, nu cunosc termenii adecvati), probabil un potentiometru pentru reglarea luminii ecranului (daca osciloscopul a fost prevazut din fabrica cu asa ceva); comutator pt selectarea modului de funcionare al bazei de timp, declansata sau urmarire, potentiometre pentru deplasarea pe verticala si orizontala a ambelor spoturi in acelasi timp si....cam atat. Sa vezi ce-ti blestemai zilele daca aveai un C1-99....nici pana acum nu stiu ce fac toate butoanele de pe el, doar functiile de baza stiu sa le folosesc (cand ajung sa ma joc cu lupa, sau sa il folosesc ca vobuloscop deja ma pierd...) PS: L-ai luat la super pret, 1,4 mil cu doua spoturi...bv Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 In dreapta sus mufa este pentru sincronizare externa.Ia orice manual de osciloscop cu 2 spoturi si te prinzi. Toate sunt cam la fel.FOARTE IMPORTANT! Vezi ca unele modele de osciloscop au impamantarea legata la masa. Daca ai un astefel de osciloscop si priza cu impamantare ai sanse sa troznesti montajele care au nu sunt izolate galvanic fata de reteaua de 220. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum