Vizitator catalinvoda Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Are cineva , planuri pentru o mașină de brichetat cu melc sau sistem bielă manivelă. Am ceva cunoștințe în domeniu, dar mă interesează diuza de formare , și presiunea aplicată , astea nu le găsesc nici unde pe net. Mulțumesc anticipat pt ajutor, ps. Sper să fi postat în secțiunea corespunzatoare Link spre comentariu
razvanmarius Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Salut, pe ecosapiens.ro te-ai uitat? Sunt o gramada de discutii pe tema asta acolo. Link spre comentariu
Vizitator catalinvoda Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu pot poștă pe ecosapiens îmi da eroare când vreau să postez Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Asa ceva cauti? Editat Ianuarie 24, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator catalinvoda Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu, vreau să fac ceva pe motor electric sau termic , am un reductor de reducere a turație, și vreau să fac ceva în genul celor de youtube de la chinezi ,cred ca sunt realizabile , la un pret semnificativ mai mic decât ce îi pe piata în România acum Link spre comentariu
aliusa Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 de peleti daca esti interesat am eu facuta de mine Link spre comentariu
Vizitator catalinvoda Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Nu am centrală , am sobe de teracotă , multesc oricum Link spre comentariu
Adrian Pruna Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Practic tu vrei sa construiesti o presa de tipul PIN - KAY, varianta cu melc. Cea cu biela - manivela pica, nu este eficienta. Mai exista varianta in care un cilindru hidraulic preseaza efectiv rumegusul, dar este nevoie de 50+ tone-forta, deci un cilindru de diametru mare 150 - 200 mm si presiune hidraulica 250 - 300 bar. In primul rand ai nevoie de bransament trifazat, necesita puteri foarte mari oricare din variante, bineinteles asta in ideea in care nu vrei sa faci doar o roaba de brichete pe zi ca in videoclipul de mai sus. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Intr-adevar presele de peleti sau de brichete sunt energofage si au costuri de realizare mari............plus ca trebuie sa racesti fortat partile active,ca se genereaza foarte multa caldura.........mai studiaza problema.Plus ca umiditatea rumegusului este un factor foarte important. Editat Ianuarie 25, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
Vizitator catalinvoda Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Concret, eu vreau o schemă la melc și la capul de formare. Dacă nu încerci nu castigi. Referitor la forțe, am un reductor cu raport 40 la 1_, și am și 2 tractoare , de 45 și 65 de cp deci cumva pot să exercit destulă forță. Vreau să incerc. Nu am nimic de pierdut.Oare un cilindru de forță de la tiranți de u650 nu exercită destulă forță pt presă cu piston? Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Forta de apasare a unui cilindru hidraulic este direct proportionala cu suprafata pistonului si presiunea aplicata.........F=pxS,unde F este forta,exprimata in Newtoni,S este suprafata pistonului in centimetri patrati,iar p este presiunea hidraulica. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 (editat) Pe intelesul tau: vrei forta de presare trebuie sa ai cilindru cu diametrul cat mai mare. Editat Ianuarie 26, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum