Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire becuri normale cu LED

Postări Recomandate

Buna seara, am inlocuit de curand becurile normale cu unele cu led, ca si exemplu, la o aplica am 3-4 becuri cu soclu G9, am inlocuit pe rand becurile, in momentul in care am schimbat ultimul bec sau aprins toate, dar la o intensitate foarte mica, roricum noaptea se vede bine prin casa din cauza aceasta, am intrerupatoare normale fara led incorporat, nu stiu exact ce am pe intrerupator, nul sau faza, exista o regula in ceea ce priveste firul ce trece prin intrerupator, se intampla si la circuitul cap scara acelasi fenomen.

Pot sa fac in asa fel incat sa se stinga de tot becurile?

Va multumesc, cu stima.

post-250095-0-71453800-1453571588_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am intrerupator cu bec din ala cu descarcare in gaz si de aceea ledul ramane putin aprins. Pe hol imi convine asa ca nu aprind lumina decat cand am intr-adevar nevoie. Altfel, e bine asa.

In camere am eliminat acel indicator din intrerupator si stingerea becurilor cu led se face total.

Nu inteleg de ce iti raman becurile aprinse daca nu ai acel indicator luminos in intrerupator

Link spre comentariu

Daca are faza direct la bec,si intrerupatorul pe nul(si fara minunea aia de bec cu neon pe el),atunci e posibil sa palpaie LED-urile de la o izolatie proasta a firului de la intrerupator pana la bec...isi ia un nul firav de aiurea din pereti.Se poate remedia cupland paralel cu becul o rezistenta.Poti incerca cu una de 120...150k de 0,5W,si vezi daca se stinge.

Link spre comentariu

Aprinderea slabă e cauzată de capacitatea parazită creată între firele instalației, se poate anula prin montarea de rezistențe de circa 100k/1W la bornele becurilor sau corpurilor de iluminat.Se pot pune și condensatori de circa 470nF- 1uF/275Vc.a. sau cu tensiune mai mare.....

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri, puteti sa-mi atasati si o schema, trebuie puse pe fiecare bec in parte sau ajunge daca le pun chiar la legaturi acolo unde am 3 becuri in paralel legate, si daca nu cer prea mult si un link sau poza a rezistentei sau condensatorilor, am gasit condensatoare, electrolitice, nepolarizate si semireglabile.

Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări