THOMAS Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 (editat) Hai sa ne limitam la realitate, majoritatea transformatoarelor de iesire confectionate pentru RR romanesti sint submediocre si daca cumva aceste aparate sunau bine se datorau cutiei de lemn , a difuzoarelor cu SPL acceptabile si a tuburilor. Dupa ce au trecut 40 de ani se pot construi transformatoare avind mai multe sectiuni de primar si secundar si care sa se incadreze in cele mai elementare norma de calitate actuale Am dat un asfel de exemplu mai sus #32 (trafo HI-FI),chiar pe un miez de la traf de DARCLEE,dar se pare ca rau am facut: "buna ziua am dat belea mi-am capatat"..m-a manca in dos sa ma bag in aceasta discutie,incet ,incet o sa caut sa fiu mai rezervat si chiar o sa "bat catre pensionare" de pe acest forum...toate au un inceput dar si un sfarsit,nu-i asa ? Editat Ianuarie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 SIGUR va rezulta pentru 8 ohmi un numar de 70 de spire. Exemplu: Ra=6530 ohmi/2 ohmi=3265=> n=√(3265)=57.14 Np=2000sp => Ns(2ohmi)=2000/57.14=35sp Ra=6530ohmi/8ohmi=816.25=> n=√(816.25)=28.57 Np=2000sp => Ns(8ohmi)=2000/28.57=70sp ...pentru 4 ohmi vor rezulta 49 sp,urmand aceleasi calcule. Ma intreb de ce nu luati in calcul si rezistenta infasurarilor primare si secundare ? Erorile de calcul pot ajunge la 20% sau chiar mai mult din Ra, daca se ignora valoarea acelor rezistente. Eroarea depinde de randamentul trafului. Cu cit randamentul e mai mic cu atit eroarea de calcul e mai mare. Cu cit randamentul e mai mare cu atit eroarea e mai mica. E obligatoriu sa se ia in calcul rezistentele infasurarilor. Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 D le romica electronica este o știință exactă. E bine ca va a-ți dat seama și ați procedat în consecință. Stima! Și nu va mai enervați... Degeaba. Un bun transformator trebuie sa aibe un miez de min 6 cmp și un primar de cca 2800 de spire. Asta pentru cazul de fata. Secundarul se calculează. Ca și altele Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 D le romica electronica este o știință exactă. E bine ca va a-ți dat seama și ați procedat în consecință. Stima! Și nu va mai enervați... Degeaba. Un bun transformator trebuie sa aibe un miez de min 6 cmp și un primar de cca 2800 de spire. Asta pentru cazul de fata. Secundarul se calculează. Ca și altele Afurisita stiinta aceasta, am retinut 6cm*.... Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Da d-le popa marius.Inchipuiti-va.Chiar ,,min 6 cmp" , asa am spus , nu aiurea ci pentruca sectiunea determina si inductanta primarului si implicit frecventa min de raspuns.La acest final cu ECL82 si folosind tole ramanesti de care dispune wapnet cam asa stau lucrurile. Altfel va fi un fiasco si d-l wapnet va munci in zadar iar d-v stiti bine asta asa ca ...6cmp ar putea sa asigure atat o inductanta cat si o limita de saturatie a miezului decenta si , implicit, un raspuns bun chiar si la 30hz sqw.Pe un miez mai mic frecventa min va creste , asa cum e cazul Darclee, care reda , conform cartii de care d-l lazaroiu facea vorbire mai sus, catre 80hz, ceea ce nu mai are treaba cu HI=FI.D-le wapnet cititi cu atentie tot ce s-a scris in acest topic si mai ales , asa cum dealtfel v-am indemnat, topicul dedicat transformatoarelor de iesire si cu putina indemanare veti reusi sa faceti un amplificator bun care o sa merite efortul depus.Eu nu mai intervin dar va urez succes si ...la mai multe amplificatoare. D-le Lazaroiu ...treaba cu ...dosul e discutabila.Eu cred ca a fost doar nevoia de a clarifica si imboldul de a ajuta.Cu ,,pensionatul" nici sa nu va ganditi ! E pensia mica d-le si mai avem nevoie de dvs , de valderama si alti useri care...se stiu ei .Indemn userii la discutii on topic si fara rautati care nu aduc nimic bun , constructiv si lungesc un subiect inutil.Imi cer scuze pentru ,,polologhie" dar asa am simtit.Stima! Editat Ianuarie 27, 2016 de gheo23 Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 Nu cred ca mai trebuie lungit subiectul acesta..si sunt sigur ca omul a inteles ce`i cu transformatorul sau ! Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 28, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Am inteles care e treaba cu transformatorul inca de cand mi s-a explicat prima data. Intre timp o persoana mi-a promis ca imi bobineaza 2 transformatoare de iesire pentru boxele mele. Astept sa le primesc dupa care o sa termin amplificatorul, ieri am avut ocazia sa ascult la cineva cateva melodii la un amplificator cu lampi si am ramas placut surprins de cat de clar se auzeau joasele si inaltele, avea si difuzoare bune omu, de auzit tocmai tare nu se auzea insa la jumatate din volum este suficient pentru camera. Editat Ianuarie 28, 2016 de wapnet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum