Untold Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Eu zic ca, primul lucru este alegerea unei scheme (daca deja n-ai ales-o). Apoi, in functie de schema si tubul final ales, pentru un traf de iesire bun, poti lua legatura cu Dl. Lazaroiu, @LMOlimpiu de pe acest forum. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Pai va rog spuneti-mi ce transformator mi-ar trebui deoarece eu vreau ca acest amplificator sa il fac pentru o calitate cat mai buna a sunetului ca asa am cateva amplificatoare facute si pe tranzistori Integrate... insa vreau o calitate si mai buna a sunetului. Ce fel de transformator de iesire imi trebuie si ce valoare sa aiba ? Un transformator de iesire bun pentru schema din #4 este cel din televizorul Temp 6M. O schema mai buna decat cea din #4, tot pentru tubul ECL82 este schema VALDERAMA. Este un topic dedicat pentru miniamplificatoare aici http://www.elforum.info/topic/70001-mini-tube-amplifier/page-15 Editat Ianuarie 24, 2016 de daniels Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Pe ce difuzoare intentionezi sa asculti amplificatorul ? Daca vrei o auditie superioara , primul lucru este sa folosesti o boxa cu spl mare (peste 92Db/m) Transformatorul tau de iesire are impedanta de 2,5 ohmi in secundar ,deci asta va fi difuzorul tau! Exista posibilitatea de a modifica secundarul dar va trebui sa desfaci transformatorul , sa`i rebobinezi secundarul astfel incat sa`l aduci la o impedanta uzuala (4-8 ohmi). P.S. Transformatoarele de Darclee modificate in secundar , chiar raspund suficient de rezonabil in frecventa pe o boxa buna . Editat Ianuarie 24, 2016 de romicap Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Pe ce difuzoare intentionezi sa asculti amplificatorul ? Daca vrei o auditie superioara , primul lucru este sa folosesti o boxa cu spl mare (peste 92Db/m) Transformatorul tau de iesire are impedanta de 2,5 ohmi in secundar ,deci asta va fi difuzorul tau! Exista posibilitatea de a modifica secundarul dar va trebui sa desfaci transformatorul , sa`i rebobinezi secundarul astfel incat sa`l aduci la o impedanta uzuala (4-8 ohmi). Iata un bun punct de plecare ! In functie de difuzoare vei alege si transformatorul.Cea mai simpla solutie este achizitionarea lui de pe piata insa nu este si o solutie ieftina.Un transformator SE care sa redea bine frecvente incepand de la 40Hz este ceva peste 20$ .Eu zic sa apelezi la colegii forumisti care bobineaza transformatoare si sigur vei obtine rezultate mai bune la un pret mai mic. Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Bine de stiut lucrul asta cu valoarea secundarului atat trebuie sa aiba si difuzorul. Mda o multime de probleme la care prima data nu m-am gandit insa nu renunt. O sa desfac transformatorul si o sa incerc sa il bobinez pana la 8 Ohm daca o avea sarma loc pe transformator. Ca difuzoare am 4 din astea: Nu le cunosc caracteristicile insa tot ce stiu este ca au 8Ohmi si ca se aud foarte foarte bine. (Abia am putut dezlipi sita de protectie sa pot face o poza la 1) Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Ce boxe sunt astea? Nu scrie nimic pe ele? Modificarea secundarului unui transformator de iesire gen Darclee nu este chiar un capat de tara (nu este bobinat tip sandwich ) pentru 8 ohmi trebuie circa 100 de spire cu totul iar in mod practic vei adauga maximum 6o de spire . Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Sony atat scrie pe ele iar unde au avut pe spate lipit o tablita cu model aia lipseste la toate . a ramas decat Sony scris pe toate. iar pe multimetru arata 8Ohm Link spre comentariu
gheo23 Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Daca tot desfaci transformatorul si ai ramas fixat pe acest miez citeste sectiunea dedicata transformatoarelor de iesire si fa-l de la 0 ! Boxele nu par rele.Daca nu te descurci cere sprijin si sunt sigur ca va iesi ceva mai bun decat cel de fabrica .Pentru rezultate bune ar trebui un miez de cca. 6cmp. Apoi urmeaza calcule, dispunere infasurari,etc.Ce pot sa-ti spun este ca sunetul va fi deosebit , ECL82(6F3P) este o lampa audio dedicata, foarte muzicala, conteaza insa si ce asculti! Nu e pentru muzica de club sau manele. Succes. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Buna seara, tot citind prin diferite surse pe internet si din ce am inteles ca un amplificator pe lampi ofera claritate la sunet cu mult peste alte amplificatoare cu Integrate, tranzistori etc. ********************************************************** Va multumesc. Daca sunteti familiarizat cu montajele electronice cu SS,pentru inceput v-as recomana un articol complet pentru realizarea unui amplificator cu ECL82(6F3P) de aici : http://tec.org.ru/board/prochee_oborudovanie/lampovye_usiliteli_i_platy/plata_usilitelja_se_na_6f3p/284-1-0-2057 la sfarsitul pagini gasiti un PDF,chiar daca este in rusa,pana la urma electronica are un limbaj universal. La acest PDF ma refer: http://tec.org.ru/_bd/20/2057_-SE-63.pdf tot in josul pagini din primul link,deschideti ce-i cu galben si veti afla si date despre transformatoare,vedeti in imaginea de mai jos : Editat Ianuarie 24, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 De ce ne invartim atat pentru un simplu amplificator SE care se poate construi foarte simplu: 1.transformatorul de alimentare pe care-l aveti dvs. suporta un SE 6P14E/6N2P 2.transformatoare de iesire puteti folosi de la aparatele de radio Darclee, dar foarte mare atentie la impedanta de iesire Am construit in jur de 10 amplificatoare dupa urmatoarea schema: https://www.google.ro/search?q=se+6p14p&rlz=1C1VFKB_enRO650RO650&espv=2&biw=1280&bih=855&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiSnumAgsPKAhWIECwKHQpkCN4QsAQIHw#imgrc=JLrL4nTOr0412M%3A Cu acest gen de tranformator de alimentare am construit amplificatoare dupa aceasta schema si nu mi s-a incalzit deloc. Personal, ca transformatoare de iesire am folosit transformatoarele de iesire cadre de la televizoarele pe lampi la care am debobinat secundarul si l-am bobinat cu 75 de spire cu sarma de 0,4 pentru 4 ohmi.Acest transformator de iesire poate nu raspunde la toate frecventele pe care le dorim, dar este un pas mic fara costuri suplimentare la care asteptarile sunt destul de mari. Link spre comentariu
Vizitator pre amp Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Buna seara. Ce putere are amplificatorul prezentat in schema din link? Distorsiuni THD? Editat Ianuarie 24, 2016 de pre amp Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Acea schema este functionala si chiar simpla . Eu sunt multumit de aceasta schema . Transformatoarele de cadre sunt chiar foarte bune pentru inceput . ( parerea mea ) Decat transformatoare de alimentare 220V->6V/9V cumparate din magazin care mai trebuiesc desfacute pentru a le face intrefier .... Eu va spun sincer ca transformatoarele de cadre nu sunt chiar de aruncat .... Un prieten din liceu .... pasionat de electronica a ascultat amplificatoarele mele cu 6P14P SE si nu mi-a spus ca nu au bass destul .... chiar i-au placut foarte mult Acum l-am convins si pe el sa isi faca unul .... Editat Ianuarie 24, 2016 de Raresh Alexa Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Cu un astfel de transformator de alimentare am construit si acest amplificator : http://s1234.photobucket.com/user/mariagaby5/media/IMG_20151224_181737_zpst8pt8fwh.jpg.html?sort=3&o=0 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Buna seara. Ce putere are amplificatorul prezentat in schema din link? Distorsiuni THD?In pdf gasesti putere de iesire si distoriuni http://www.r-type.org/exhib/aaa0028.htm Link spre comentariu
Vizitator pre amp Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) In pdf gasesti putere de iesire si distoriuni http://www.r-type.org/exhib/aaa0028.htm Multumesc. Nu mi-ar fi dat prin capn sa ma uit in datasheet-ul lampii finale. http://www.r-type.org/pdfs/el84.pdf Editat Ianuarie 24, 2016 de pre amp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum