Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

folosirea sacazului

Vizitator alincorha

Postări Recomandate

Vizitator alincorha

Stiu ca inainte sa lipesc doua fire cu cositor trebuie sa le curat cu sacaz. Imi poate spune cineva in detaliu cum decurge operatiunea ca nu vreau sa am surprize si sa mi se dezlipeasca firele dupa un timp. mersi mult ... !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cr1stache

4

• zal

3

• ionel costin

2

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

dezizolezi firele acolo unde le lipeste, apoi cu ciocanul de lipit incins pui firul dezizolat pe sacaz , si incalzesti - sacazul se topeste imediat si patrunde peste tot unde ai dezizolat , imediat poti pune si fludorul , faci lipitura si gata

Link spre comentariu

Metoda pe care o folosesc eu e sa curat firele daca sunt ruginite sau foarte murdare, pun putin sacaz la partea de sus a lipituri sau pe toata lipitura in functie de marime iar apoi vin cu letconul si topesc cositorul chiar langa sacaz. Acesta din urma se topeste si el si intra absolut peste tot tragand dupa el si cositorul topit. Offtopic: Voua cum va ies lipiturile atunci cand folositi cositor cu inserte de sacaz pe mijloc? La mine se arde si nu imi ies deloc lipiturile

Link spre comentariu

Cu ce unealta lipesti? Cred ca toti lipim cu fludor (ala e cositorul cu insertie de sacaz la mijloc). Sa nu folosesti vreo scula cu temperatura/putere prea mare. Eu, de pilda, folosesc un amarat de letcon (nu d-ala termostatat) de 40W. La chestii finute am unul de 25W. Nu poti folosi letconul de lipit burlane.

Link spre comentariu

Tot un letcon de 40 W folosesc si eu(Bt banuiesc ca inseamna w in ruseste). In privinta aliajului ca sa imi iasa lipiturile folosesc unul fara acea insertie iar sacazul il am in borcan si il pun cu o surubelnita foarte ingusta la locul faptei si imi ies lipiturile perfect fara sa se arda sacazul doar se topeste. Acum vad, defapt eu foloses un aliaj ecologic fara plumb Sn97Cu3. Poate asta sa fie vinovatul pentru lipiturile bune??

Link spre comentariu

Nu cred ca e numai pentru lipit tevi pentru ca am vazut astfel de aliaj in mai multe magazine de piese electronice. Dar sunt convins ca are o temperatura de topire mai ridicata decat fludorul obisnuit deoarece pe acela cand il incalzeam facea o pojghita deasupra pe cand asta nu imi face asa

Link spre comentariu

in firmele mari sa renuntat deja la plumb ... tehnologia lead free e la putere. Da sa vedeti ce fain e in pe o linie de productie unde toti au facut training cu importanta lipiturilor lucioase :d si acuma tapa .... cat mai mat cu atat mai bine :snakeman:

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

salutare electronisti .Folosirea sacizului ca metoda de lipit este cea pa care o utilizez si eu .Spre exemplu am topit saciz intrun borcanel din sticla in amestec cu alcool izopropilic in proportie acceptabile ca sa pot face un fel de pasta .Aceasta pasta o utilizez unde este nevoie tinind borcanelul acela perfect inchis pentru a nu patrunde aerul dupa utilizare.E ceva foarte eficient si util plus ca nu mai risti sa tie se rastoarne cutia din greseala de pe masa.Ca metoda folosita de mine in cositorit curat bine locurile de lipit cu un obiect ascutit dupa care cu ajutoru pistolului de lipit obligatoriu trebuie sa fie albe cele 2 piese de inbinare sirme table etc apoi urmeaza adaosul de material respectiv cositor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări