Vizitator alincorha Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 Stiu ca inainte sa lipesc doua fire cu cositor trebuie sa le curat cu sacaz. Imi poate spune cineva in detaliu cum decurge operatiunea ca nu vreau sa am surprize si sa mi se dezlipeasca firele dupa un timp. mersi mult ... ! Link spre comentariu
Tavi Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 dezizolezi firele acolo unde le lipeste, apoi cu ciocanul de lipit incins pui firul dezizolat pe sacaz , si incalzesti - sacazul se topeste imediat si patrunde peste tot unde ai dezizolat , imediat poti pune si fludorul , faci lipitura si gata Link spre comentariu
zal Postat Martie 12, 2007 Partajează Postat Martie 12, 2007 Daca firele sint oxidate sau ruginite folosesti aspirina in loc de saciz. Atentie ca e toxica! :smt030 Link spre comentariu
Vizitator alincorha Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Mersi mult pentru ajutor. Link spre comentariu
cr1stache Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Metoda pe care o folosesc eu e sa curat firele daca sunt ruginite sau foarte murdare, pun putin sacaz la partea de sus a lipituri sau pe toata lipitura in functie de marime iar apoi vin cu letconul si topesc cositorul chiar langa sacaz. Acesta din urma se topeste si el si intra absolut peste tot tragand dupa el si cositorul topit. Offtopic: Voua cum va ies lipiturile atunci cand folositi cositor cu inserte de sacaz pe mijloc? La mine se arde si nu imi ies deloc lipiturile Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Cu ce unealta lipesti? Cred ca toti lipim cu fludor (ala e cositorul cu insertie de sacaz la mijloc). Sa nu folosesti vreo scula cu temperatura/putere prea mare. Eu, de pilda, folosesc un amarat de letcon (nu d-ala termostatat) de 40W. La chestii finute am unul de 25W. Nu poti folosi letconul de lipit burlane. Link spre comentariu
cr1stache Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Tot un letcon de 40 W folosesc si eu(Bt banuiesc ca inseamna w in ruseste). In privinta aliajului ca sa imi iasa lipiturile folosesc unul fara acea insertie iar sacazul il am in borcan si il pun cu o surubelnita foarte ingusta la locul faptei si imi ies lipiturile perfect fara sa se arda sacazul doar se topeste. Acum vad, defapt eu foloses un aliaj ecologic fara plumb Sn97Cu3. Poate asta sa fie vinovatul pentru lipiturile bune?? Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Acum vad, defapt eu foloses un aliaj ecologic fara plumb Sn97Cu3. Poate asta sa fie vinovatul pentru lipiturile bune??De unde l-ai luat? Link spre comentariu
cr1stache Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 A fost luat din praktiker acum mai mult de un an si imi aduc aminte ca parca a costat 200 de mii mosorul de 250gr cu diametrul 2mm Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2007 Partajează Postat Martie 13, 2007 Ala e pentru lipit tevi de Cu cu pasta de lipit, nu e pentru electronica. Link spre comentariu
cr1stache Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 Nu cred ca e numai pentru lipit tevi pentru ca am vazut astfel de aliaj in mai multe magazine de piese electronice. Dar sunt convins ca are o temperatura de topire mai ridicata decat fludorul obisnuit deoarece pe acela cand il incalzeam facea o pojghita deasupra pe cand asta nu imi face asa Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 Sn60Pb40 asta e aliajul ptr electronica, restul sint alte gainarii. :smt003 Link spre comentariu
one Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 In industrie se folosesc deja aliaje fara plumb (leadfree). Pentru hobby-sti nu stiu daca a aparut ceva, dar probabil in viitorul apropiat se va renunta la plumb. Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 14, 2007 Partajează Postat Martie 14, 2007 in firmele mari sa renuntat deja la plumb ... tehnologia lead free e la putere. Da sa vedeti ce fain e in pe o linie de productie unde toti au facut training cu importanta lipiturilor lucioase si acuma tapa .... cat mai mat cu atat mai bine :snakeman: Link spre comentariu
ionel costin Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 salutare electronisti .Folosirea sacizului ca metoda de lipit este cea pa care o utilizez si eu .Spre exemplu am topit saciz intrun borcanel din sticla in amestec cu alcool izopropilic in proportie acceptabile ca sa pot face un fel de pasta .Aceasta pasta o utilizez unde este nevoie tinind borcanelul acela perfect inchis pentru a nu patrunde aerul dupa utilizare.E ceva foarte eficient si util plus ca nu mai risti sa tie se rastoarne cutia din greseala de pe masa.Ca metoda folosita de mine in cositorit curat bine locurile de lipit cu un obiect ascutit dupa care cu ajutoru pistolului de lipit obligatoriu trebuie sa fie albe cele 2 piese de inbinare sirme table etc apoi urmeaza adaosul de material respectiv cositor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum