Damage Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 În legătură cu frezele....până la urmă am ajuns să discut tot cu "prietenii" mei din China. Sunt niște modele mai ieftine dar pentru început ....încep cu ele, iar pe parcurs după ce prind experință si situația o v-a cere, o să achiziționez altceva. Deocamdată am început să aranjez un pic prin atelier, să fac instalația electrică. Am reușit să confecționez câteva lămpi cu leduri și am început să montez prize. Poze....m-am chinuit să pun și de pe google photo și de pe postimg, să atasez direct pe sait....primesc tot felul de mesaje precum că nu am voie, că nu este permisă extensia....bla bla. Link spre comentariu
Damage Postat Ianuarie 23, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 (editat) Obeserv că pe acestă arie nu prea există mișcare. probabil că cei care au ateliere de tămplarie sunt foarte ocupați cu comenzile, ceea ce este foarte bine. Dar mă așteptam acolo la un schimb de replici pe tema cepului de ușă.... Zilele acestea m-am apucat să confecționez un ciclon/separator de rumeguș și praf pentru atelier. Acesta este mai mult un expriment. Oricum să trecem la treabă. Avem nevoie de : 1. O țeavă cu diam de 40mm 2. Două țevi cu diam de 75mm 3. Cercuri din material plastic, forex ,etc cu grosimea de 2/3mm cu diametrul interior de 40mm și exterior de 75mm 4. Super glue 5.Recipiente pentru depozitare la alegere Lipim cercurile cap in cap și formăm o spirală. Această spirală o inșirăm pe țeava de 40mm. O fixăm de țeavă cu Super glue. Acest ansamblu îl introducem în țeava de 75mm. Fixăm capatul de jos al țevii de 40mm să nu se plimbe de colo colo. Practic până aici am facut separatorul. Prelungim țeava de 75mm cu cea de a doua țeavă de 75mm. În acestă țeavă o să se adune praful fin. In prima găleată este ciclonul, acolo se creaza curentul de aer. În găleata de jos se depozitează rumegușul. Am testat acest ansamblu cu aspiratorul fără sac. A ajuns foarte puțin praf in filtru. Ce este de schimbat : -Prima găleată, ciclon să o numim. De la vacumul creat dacă se astupă furtunul care aspiră ,găleata se deformează. -Metoda prin care am unit gălețile intre ele, nu este bună. A rămas acea buză și exact cum banuiam încurcă la crearea curentului în ciclon, acolo se aduna praf care este tras in aspirator. -Aș vrea să testez separatorul cu țeava interioară de 50mm și cea exterioară de 100mm. Din păcate nu se găsesc tevi de 100 de acest gen. În continuare caut bidon de apa din acela de 19L din policarbonat, iar pentru partea de jos un butoi din tablă de maxim 60l cu capac. L.E. -Aoleu uitasem bre de unde este inspirată schema. https://www.youtube.com/watch?v=fdX-N2y4bJc Editat Ianuarie 23, 2018 de Damage 2 Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 25, 2018 Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 Poti incerca cu teava de 110, se gaseste pe toate drumurile. Eu mi-am facut alt fel de aspirator pentru atelier https://www.flickr.com/photos/21287187@N04/albums/72157674973359691/with/22754846578/ Arunca insa un pic de praf f fin, motiv pentru care I-am pus pe refulare un furtun pe care il scot afara. Stau la casa, asa ca nu e o problema, si oricum ce ma intereseaza cel mai mult e volumul. 1 Link spre comentariu
Damage Postat Ianuarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 Am un exhaustor măricel (încă stă în cutie) pe care o să îl transform într-un ciclon mai mare, fix. Dar vreau să fac și unul mic mobil. Am găsit și bidon din acela de apă din policarbonat. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Incearca prima data sa tragi din bidon, cu aspiratorul la maxim. Simulezi ce se intampla daca aspiratia se infunda. Ca sa nu muncesti si apoi sa se faca ghem bidonul la prima hartie/carpa/ghem de rumegus aspirat accidental. Link spre comentariu
xaxa Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 (editat) -Metoda prin care am unit gălețile intre ele, nu este bună. A rămas acea buză și exact cum banuiam încurcă la crearea curentului în ciclon, acolo se aduna praf care este tras in aspirator. vara trecuta ma batea gindul sa incerc si eu un "ciclotron" da mi-a trecut entuziasmul. tot uitindu-ma pe net am gasit pe youtube un clip cu un proiect oarecum asemanator, cred ca al unui rus, care facuse totul in bidoane transparente tocmai pentru a studia problema. la el trecerea intre cele doua galeti nu era rotunda, ci in sub forma unui segment de cerc, sau mai degraba ca un segment de coroana. (l-am cautat si acum dar n-am reusit sa mai dau de el). la el jetul de aer trecea prin fanta asta fara sa depuna praf. sau cel putin asa reiesea din clip. Editat Februarie 2, 2018 de xaxa Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 sub forma unui segment de cerc, sau mai degraba ca un segment de coroana Adica ceva de genul asta? IMG_20161023_124039 by bcristian, on Flickr In testele mele nu am vazut vreo diferenta cu ea sau fara, dar pe de alta parte rezervorul meu e foarte mare, cam 1.5 m inaltime. Nu cred ca e realist sa te astepti ca un separator centrifugal sa scoata tot praful. Daca arunc in sus niste praf fin de lemn din atelier, o parte din el sta in suspensie minute bune. Ca sa separi centrifugal particule atat de fine trebuie viteza foarte mare de rotatie si pereti foarte netezi ai vasului. De-asta am facut eu evacuarea tot pe furtun, praful ala e complet irelevant in curte, si nu vreau sa arunc bani aiurea pe filtre. Link spre comentariu
xaxa Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 da ceva de genul asta dar poate numai jumatate decit este cel din poza. Link spre comentariu
Damage Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 Incearca prima data sa tragi din bidon, cu aspiratorul la maxim. Simulezi ce se intampla daca aspiratia se infunda. Ca sa nu muncesti si apoi sa se faca ghem bidonul la prima hartie/carpa/ghem de rumegus aspirat accidental. Bidonul este din policarbonat si este destul de solid, sigur nu o sa creeze probleme. In continuare caut un bidon din tabla cu capac pana in 60l si nu gasesc. Link spre comentariu
Damage Postat Noiembrie 27, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2018 (editat) A trecut ceva timp de cand am utilajele in curte. Intre timp le-am reglat, le-am dereglat, m-am obisnuit cu ele, am tocat ceva cherestea. Acum ca a venit frigul am zis sa-mi fac o usa la atelier ca toata vara nu am fost in stare sa imi fac una. Unele materiale folosite pentru usa sunt din recuperari. Atasez un scurt video unde se vede circularul cu masa mobila la lucru. Editat Noiembrie 27, 2018 de Damage 1 Link spre comentariu
xaxa Postat Februarie 23, 2019 Partajează Postat Februarie 23, 2019 intre timp eu am renuntat complet la a face un separator cyclon de la zero. am vazut la cineva o incropeala foarte reusita pe baza de aspirator de cenusa. cuva e doar 100lei, scuteste multa munca, asa ca in vara asta o sa incerc asa ceva. dar am in plan ceva adaugiri la scule, cum da caldura ma apuc si sper sa am ce posta. Link spre comentariu
Damage Postat Martie 2, 2019 Autor Partajează Postat Martie 2, 2019 Aveam doua bucati de stejar cam "gaunos", iar eu aveam nevoie de un blat pentru baie asa ca am zis sa vad daca iese ceva. Am imbinat bucatile de stejar, curatat cariile, turnat rasina epoxidica in gauri, slefuit, baituit, grunduit si doua maini de lac poliuretanic. Am folosit o rasina epoxidica romanesca, dar mi-a creat probleme. Are timpul de intarire foarte lung. Ii trebuie cateva ore ca sa inceapa sa "coaguleze", din acest motiv se taseaza modelul. M-am plictisit sa tot vin sa il refac, pana la urma m-am dus la culcare ca se facuse noapte iar diminiata rasina era uniforma ca model si culoare. Dupa 12 ore, rasina este in stare de caramel, trebuie sa treaca mai bine de 48 ore ca sa poti turna alt strat. Lucrarea imi place in proportie de 70%. 1 Link spre comentariu
Damage Postat Martie 3, 2019 Autor Partajează Postat Martie 3, 2019 Lac poliuretanic gloss 30, nu am vrut sa obtin efect de sticla. Link spre comentariu
Vizitator constantn Postat August 17, 2019 Partajează Postat August 17, 2019 On 1/30/2016 at 5:42 PM, Guest Dorel Berbece said: parerea mea pentru ce vrei sa faci tu e ca pentru inceput ideal ar fi un utilaj universal de latime preferat 40 cm minim cu 3 motoare separate 380v secondhand dar sa fie profesionala dar trebuie sa stii sa o alegi sa nu fie incomod locul unde fetuiesti materialul adica sa nu te incurce partea din fata unde vine freza si masa mobila sa aiba cel putin 2 viteze de tras materialul la degrosare sa fie usor si comod de ridicat fetile de abric pentru cand vei lucra la degrosare pentru axul de freza minim 2 viteze am zis 3 motoare pentru ca cel cu 2 se invarte in acelasi timp axul de abric cu cel de circular si gaurit in acelasi sens si nu vei putea sa folosesti masa mobila linistit - vorbesc de utilaje profesionale din fonta care nu se deregleaza la schimbare pentru o alta operatie avantaj ai nevoie de spatiu mic poti sa faci o mobila sau o usa fara alte utilaje inafara de o bormasina ect. si cumperi doar una, dezavantaje mai mult timp pentru fiecare operatie iti spun din experienta pe tot felul de utilaje dar nu numai utilajele sunt importante de exemplu restu freze ,cutite,panze burghie toate cu widia chiar si diamantate care nu mai au nevoe de slefuit si costa mai mult decat utilajul pret.300e utilajul profesional sh. in afara,4 cutite widia noi 220e,burgiu 70e bucata.panza circular minim 80e o freza buna incepe de la 300e si se termina pe la 3500e un set pentru uz interioare si exterioare, pentru alte informatii puteti intreba Buna ziua...NU SANT TAMPLAR,insa cred ca-daca -ve-ti mai avea cel putin un coleg de munca n acel atelier ...nu-si au rostul utilaje cu mai multe operatii( decat doar la economisire de spatu ) caci nu se va putea lucra mai multe operatii concomitent..,apoi ,daca nu va fi decat un "atelier de casa"-asa cum spune d-nia ta ...nu vad rostul pentru 380...cu banii de pe racordare se pot cumpara scule bune Si la 220...si as putea sa dau d-niei tale doua adrese ...pentru scule bune ,char foarte bune. prima ar fi "DOMATO-MACHINE" ESTE O FIRMA ITALIANA ,DAR AU LA REPREZENTANTA O DOAMNA DIN ROMANIA ( ALEXANDRA ) -GASESTI SI PE FACEBOOK FIRMA- ...SI "ATE;IERUL TAU " BUCURESTI ... Link spre comentariu
Marinescu Alin Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Buna ziua , am si eu o masa dn lemn lacuita si are cateva zgarieturi mai adanci cum o pot reconditiona ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum