Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corodare PCB

roscatu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 119
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

18

• roscatu

13

• cipri_mury

10

• spark

9

Top autori în acest subiect

@tehno ton, cum se defineste precizia? In cateva cuvinte. Multumesc.

Intrebi la modul serios sau doar dai cu batul prin gard? Definitia din dictionar cred ca te lamureste pe deplin. N-am alta intelegere vis-a-vis de acest termen.

Sunt CNC-uri cu precizie de 0,001-0,005-0,1....0,5 etc. In functie de ce vrei sa realizezi,iti alegi calitatea.

Alte probleme,Gogule?

Link spre comentariu

Nu am intrebat aiurea, era vorba de precizia unui CNC. Eu nu stiu ce inseamna acei 3000 euro ca precizie. Pareai ca stii despre ce vorbesti. Sau era doar o parere?Acum, ca stim ce vrem, cu aia 3000 cumperi ce? Dar cu un ordin de marime mai putin (in bani) cumperi ce?

Link spre comentariu

Salutare, am o problema, nu găsesc nici unde clorura ferica. Oare nu are ceva coleg din zona cluj ului sa îmi dea și mie ca o plătesc. Sau dacă știți Cum pot obține ceva soluție de corodat pcb uri .

Firma Vitacom este din Cluj daca nu ma insel dar are o reprezentanta si in Arad unde eu am gasit clorura ferica in urma cu cateva luni.Deci ai cautat si la firma respectiva?

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Solutie corodare cu  sare de lamaie ( acid citric ):

100ml peroxid 3%  de la farmacie

30g sare de lamaie

5g sare de bucatarie ( NaCl).

Solutia asta este suficenta pentru corodarea a 200cm2 PCB simplu placat obisnuit ( 35um grosime Cu ) .

Solutia corodeaza PCB-ul rapid insa nu prea merege refolosita deci prepari cat iti trebuie .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări