Fulgerik Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Am si eu nevoie de ajutor cu o enigma electrica. DE 3 zile o firma mi-a montat un sistem fotovoltaic de 1.5 kw offgrid cu acumulare in baterii. Aici unde locuiesc am curent trifazic, dar este folosit ca trei faze 220V. Sistemul fotovoltaic a fost legat pe una din faze. Faza intra in invertor si din invertor se duce in panoul de sigurante. Problema este ca de cand a fost montat acest sistem am probleme pe o alta faza, la inceput cand invertorul trecea de pe charging pe inverter se oprea o alta faza cand trecea la loc pe charging revea si faza respectiva. Cateodata nu inchidea faza respectiva si atunci venea un curent de 245V si asa mi-a ars masina de spalat, incaractorul de laptop si becurile pe terasa toate pe aceeasi faza. Ce nu inteleg eu este cum de are legatura inverterul cu alta faza de care nu este legat? Pe faza pe care este legat invertorul totul merge bine mai putin cand bag un consumator mare peste 2 KW si pica faza pt 10 secunde. Va rog sa ma ajutati e weekend si deja am mari pagube iar firma care mi-a montat sistemul nu raspunde in weekend la telefon, poate aveti vre-o idee ce ar putea fii. Din ce povestesti instalatia ta este varza. Nu stiu ce conexiuni au realizat dar in mod sigur exista momente in care nulul de lucru al retelei trifazice se intrerupe si instalatia lucreaza cu nul flotant. Eu zic sa deconectezi alimentarea si sa-i chemi sa repare si sa plateasca tot. Cum este acum este chiar si pericol de incendiu in cazul in care instalatia se dezechilibreaza si apare o supratensiune pe una din faze. Editat Ianuarie 31, 2016 de Fulgerik Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Salut, Dupa cum povestesti,cel mai probabil iti iese nulul din zero..........si cea mai probabila cauza pt. asta este sectiunea conductoarelor.........ce curenti ai in instalatie,ce lungimi si ce sectiuni? Alex Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Exact asta am zis si eu-se lucreaza cu nul flotant. Dar se pare ca omul nu mai e "pe fir".Probabil o fi pocnit si calculatorul/routerul. In cazuri din astea se posteaza si un numar de telefon. Editat Ianuarie 31, 2016 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Nu neaparat se intrerupe nulul,doar ca datorita incarcarii lui,caderea de tensiune pe nul e mare,motiv pt. care apare acest fenomen. Alex P.S. Fa o masuratoare de tensiune intre nul si pamantare si vei vedea cat e de scos din "neutru". Editat Ianuarie 31, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
aliusa Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 salut alex,cu bancul hidraulic inca nu am facut nimic termin prima data panourile si dupa ma ocup de banc o seara buna Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Salut.Astept semnale de la tine. Alex Link spre comentariu
aliusa Postat Ianuarie 31, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 acum ma uit la fortareata cu toate ca l-am mai vazut de cel putin 10 x Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Nu e vorba de incarcare.Omul zice clar:cand invertorul trecea de pe charging pe inverter se oprea o alta faza cand trecea la loc pe charging revea si faza respectiva Faza se oprea din cauza ca nu se inchidea circuitul-probail nu avea consumatori ca sa se inserieze fazele. Cand trece pe charging face by-pass, deci ii revine nulul. Ce idioti i-or fi instalat sistemul?Chiar ca ar merita sa-i plateasca pagubele. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Hmmm..........parca zicea ca alimentarea intra in invertor si mai apoi merge la panoul de sigurante............desi trebuia sa fie invers.Daca-i intrerupe nulul?Sau si nulul?Desi nu ar trebui................ Alex P.S.Acum am citit cu atentie enuntul problemei.............te doare bila......Aproape sigur nulul e intrerupt de catre invertor si daca pe celalalte 2 faze sun 2 consumatori de puteri diferite,dumnezeu cu mila. Editat Ianuarie 31, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Invertoarele cu functie de charger asa lucreaza si asa se monteaza:au AC in si AC out.In functie de tipul invertorului, comutarea de pe retea pe baterii se face in functie de tensiunea bateriilor, de prezenta/absenta retelei, etc. Marea majoritate au releu bipolar la functia de transfer retea/baterii. Din acest motiv nu merg pe anumite tipuri de centrale pe gaz la care senzorul de prezenta flacara functioneaza fata de nul.Da nul adevarat, nu flotant. @Dan Sora-vad ca sunteti on-line. Scoateti din priza absolut toti consumatorii, su mai bine siguranta trifazata de la tablou si opriti invertorul. Riscati pagube mai mari!! Ma puteti suna la 0725 332 071.Nu dorm. Link spre comentariu
Vizitator Dan Sora Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Multumesc tuturor pentru implicare. Am sa rezolv maine cu cei de la Urbio caci despre ei este vorba. Sa vedem cum iese treaba. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 Am discutat cu omul si am lamurit problema:In tablou intra trei faze si nul.Numai ca nulul e tercut prin invertor. Cand invertorul lucreaza de pe baterii, fazele de fapt isi iau nul flotant.Adica am niste tensiuni aleatoare, in functie de ce consumatori sunt cuplati. Meserie de meserie. Link spre comentariu
aliusa Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 am mai facut un pas inainte mai am si 3 filmulete cu el in functiune se pot incarca aici sau trebuie incarcate pe youtube? Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Foarte tare! Felicitari! Incarca filmuletele pe Youtube si pune link aici. Editat Februarie 10, 2016 de BazsoDombiAndras Link spre comentariu
aliusa Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 nu mai tin minte parola de la youtube ,daca iti trimit prin mail poti incarca tu? de fapt contul meu de youtube este 3282280184 parola o stiu da nu ma mai lasa sa ma loghez imi cere cont google si nu am acum le incarc pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=2hhlIyeQh5g https://www.youtube.com/watch?v=3B1VcgOK4Eo https://www.youtube.com/watch?v=Q7DaofmU4s8 pentru lucione_cip am vazut ca ai pe un site de anunturi niste placute care comanda solar trakerul sant interesat sa cumpar una Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum