nelutu Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Buna ziua,am un televizor,cu sasiu E9,am gasit bobina DU701 carbonizata,rog daca stie cineva ce valoare are,sau cu ce sa o inlocuiesc,multumesc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 trage o lita ca merge Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Ar trebui sa mearga si cu ea intrerupta. Numai sa nu fie si altceva intrerupt acolo. Edit. Cele doua rezistente sunt bune? Tranzistorul este OK ? Editat Ianuarie 22, 2016 de PINTI Link spre comentariu
nelutu Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) nu are doua rezistente ,ca si in schema,are numai una de 0,82ohmi inseriata cu bobina,am mai gasit si rezistenta R711 care a fost foarte parlita,dar nu era intrerupta,tranzistorul BU508 este ok,a scapat,am citit intr-o carte de depanare tv,la tv alb negru unde este bobina in paralel cu o rezistenta ,intreruperea bobinei este un din cauzele defectarii tranzistorului final.am verificat si celelalte componente de pe langa traf driver. Editat Ianuarie 22, 2016 de nelutu Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Bobina are un rol important,chiar foarte important in ceea ce priveste impulsul de comanda in baza BU .Dar la romani merge si cu strap,se mai incalzeste "beuul" se mai si arde . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 se arde pe naiba am strampat o gramada si au mers ani de zile chinezariile din ziua de azi nus bune le pui piese originale si tin putin foarte putin se ard de noi altele nici in garantie nu tine mai ales la alb negru la fiecare le scoteam bobina din baza ca ma enerva la lipire am tveuri alb negru care merg si in ziua de azi fara bobina Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 DU701=25uH. Nici să nu vă gândiţi măcar la "strap", in loc de aceasta! Chassis E9 pdf Link spre comentariu
nelutu Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 DU701=25uH. Nici să nu vă gândiţi măcar la "strap", in loc de aceasta! Chassis E9 pdf am numai de 22uH,pot pune asa? Link spre comentariu
nelutu Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 am numai de 22uH,pot pune asa? sau 27uH ce am mai gasit Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Valoarea bobinei se calculeaza astfel incat durata de stocare a BU , dupa iesirea din saturatie , sa aiba valoarea nominala. Durata de stocare depinde de tensiunea pe inductanta circuitului de atac (inductanta DU701 + inductanta de scapari a Tr driver) Ea (DU701) se alege functie de valoarea de varf a curentului de colector si forma curentului din baza. Studiaza graficele de de functionare din datele de catalog ale tranzistorului respectiv. Un Ts mic - conduce la polarizarea inversa a jonctiunii B-E , implicit la cresterea puterii disipate pe durata de blocare UnTs mai mare - conduce la iesirea tranzistorului din saturatie inaintea impulsului de intoarcere si implicit la cresterea pierderilor pe durata cursei directe Altfel spus BU va functiona fierbine , permanent si viata lunga nu va avea , chit ca'i ... original.Ce sa mai vorbim de shifturi ! Sper ca acum s'a inteles ... Editat Ianuarie 27, 2016 de leoncris Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum