Vizitator geowhisperx Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) in timp ce sudam cu supertit 2.5,amperaj foarte mic, am auzit doua pocnituri. aparatul continua sa functioneze dar la 180A abia sudeaza corect cu supertit de 2,5. pana acum mergea cu orice fel de electrod puneam. in interior are 2 compartimente identice ,cred ca pentru mma si tig. placile de comanda si de putere sunt aceleasi. repet, cate doua din fiecare de pe fiecare placa lipseste piesa Q9P. deci doua pocnituri, doua piese lipsa. invertorul functioneaza normal doar ca nu mai are putere. afisajul normal, piuit normal cand scade tensiunea sub 220v. sunet normal. placa comanda :awelco base 56801 - cod :AW002000 intrebarea mea .:se poate renunta la acele piese sau le inlocuiesc si astept sa pocneasca din nou aici o schema dar e 5680 http://www.emil.matei.ro/awelco_mikro_164.php Editat Ianuarie 22, 2016 de geowhisperx Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Nişte poze reale cu placile invertorului, respectiv cu locul unde a fost acea piesă, ar ajuta mult. Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) imediat https://www.flickr.com/photos/137909022@N04/shares/TbG353 Editat Ianuarie 22, 2016 de geowhisperx Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu stie nimeni? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Se pare că e vorba de un tranzistor, ai încercat să îi cauţi schema după datele de şasiu? Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Eu nu mă pricep la functionarea pieselor intr-un montaj si nici nu am gasit schema exactă. Am apelat la forumul acesta pentru ca sunt cunoscători si poate îmi spun si mie cum se face de functioneaza încă, chiar si cu piesa aceea lipsa. Tensiunea pe clesti este de aprox 80v. Daca stii ceva postează aici daca nu te rog sa te abtii. Piesele lipsa puteam sa le înlocuiesc si daca nu scriam aici, totusi vreau sa mă asigur ca e doar de acolo. Transportul e cam scump pentru doua piese de 2.6lei si de asemenea e cam dubios ca doar doua piese foarte mici sa încurce atât.L.E: Stiam ca e tranzistor si ii zice bsr16 si am gasit si date despre el dar mie nu îmi spun nimic..http://alltransistors.com/transistor.php?transistor=28903 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Asta cu dacă ştii ceva postează, dacă nu...eu vreau doar să te ajut fiindcă se pare că altcineva nu o face...schimbă tranzistorul ăla (mai ales că ştii ce tranzistor a fost), şi vezi cum se comportă. Intr-un circuit orice componentă e vitală pentru funcţionarea corectă. Tranzistorul ăla poate oferă ceva feedback controlerului, şi de aceea totuşi funcţionează dar fară vlagă. Link spre comentariu
omniprezent Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Ai o placa defecta si una buna , ele merg in paralel..., de aceea ai doar jumatate din amperaj. Este simplu sa verifici, dai curentul la maxim din potentiometru si sudezi 30 secunde, care radiator este fierbinte acea placa e buna, la radiatorul rece placa e defecta. Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Ai o placa defecta si una buna , ele merg in paralel..., de aceea ai doar jumatate din amperaj. Este simplu sa verifici, dai curentul la maxim din potentiometru si sudezi 30 secunde, care radiator este fierbinte acea placa e buna, la radiatorul rece placa e defecta. eu cautam defectul pe cea care se incalzeste. am desfacut toate componentele pana am ajuns la placa de putere care nu se incalzea. arata cam asa. https://www.flickr.com/photos/137909022@N04/24717740871/in/dateposted-public/ cei 10 condensatori ii pot inlocui cu unul singur pe alt cablaj ? cele 10 rezistente 5+5 le pot pot inlocui pe alt cablaj cu numai doua rezistente? placa de putere nu este izolata si era plina de pilitura foarte fina de fier. cred ca e singurul motiv al scurtului . Link spre comentariu
elman Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Cred ca sunt si alte componete defecte. Verifica si tranzistorii aferenti acelor rezistori (cred ca sunt in s.c.). De asemenea trebuie verificat circuitul de comanda aferent celor 2 tranzistoare. Rezistorii pot fi inocuiti cu unu singur, cu rezistenta si putere echivalenta dar sa nu fie rezistor bobinat. Condensatorii nu cred sunt defecti, i-ai masurat si-s in scurt?. Uneori nu poti pune un condensator pentru ca trebuie sa suporte un anume curent si din acest motiv se pun mai multi in paralel. Indicat ar fi sa-l refaci asa cum a fost facut de producator. Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 tranzistorii sunt in scurt nici nu am mai pomenit de ei. restul masuratorilor sunt aprox. la fel cu masuratorile de pe placa functionala. am un multimetru dt9205a nu cred ca pot masura piesele in montaj . sa dau jos piesele doar pentru masurat nu are rost. mai bine comand altii sau altul de capacitate corespunzatoare . totusi cred ca ar fi mai bine pozitionati in alta parte (si condensatorii si rezistentele). astept pareri despre schimbarea pozitiei in montaj Link spre comentariu
elman Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Tranzistorul de jos si rezistorii aferenti (din foto) poti sa le pui in a 3-ia pozitie (in locul celui care nu a mai fost montat) dar sa nu uiti de rezistenta din grila (sa o muti si pe ea). Pt. primul tranzistor refaci cablajul, nu-i asa de afectat. Cred ca nu vrei arta ci sa fie functional. Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) editat Editat Februarie 4, 2016 de geowhisperx Link spre comentariu
Vizitator geowhisperx Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 http://tor-online.ro/produse/156-semiconductori/252-tranzistori/318-igbt/1906-hgtg30n60a4d.html acesti tranzistori pot fi folositi ca inlocuitori? cred ca in pozitie verticala si pe alt radiator sunt mai protejati de span si pilitura foarte fina. ce parere aveti? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Ca putere sunt buni, compară în datasheet-urile lor capacităţile de poartă, să nu fie mai mari la HGTG-uri şi la viteza lor de switching, dacă sunt mai lenţi ca cei de pe placă vei avea pierderi în comutaţie, ce va duce la supraîncălzirea capsulei, şi în cele din urmă la distrugerea lor. Ca un prim simptom în momentul când sunt lenţi este lipsa de putere şi încălzirea excesivă a radiatorului. P.S.: HGTG-urile alea sunt folosite în multe modele de invertoare de sudură, oricum nu cred că lucrează la mai mult de 60 kHz, deci au toate şansele să meargă, însă atenţie la capacitatea de poartă, căci dacă e mai mare decât ce trebuie acolo, driverul nu va face faţă, cel mult să scazi valoarea rezistorilor din poartă. Editat Februarie 4, 2016 de daniel_88 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum