Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare carota beton

Vizitator

Postări Recomandate

Si totusi, nu se caroteaza cu percutie.

Aici vorbim de carota din primul post, cea de la Dd.man, nu vorbim despre carotele profesionale actionate de masini speciale pt. asa ceva. Pt. a gauri beton fara percutie trebuie ceva similar cu discurile diamantate nu o carota cu 4, 5 dinti pe ea. Ca exista mai multe metode si echipamente diverse asta este altceva, alta poveste.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tehno ton

7

• danpin

4

• of-of

3

• norad

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

prima poza are dinti de vidia, la aia se foloseste percutie.

la carota diamantata sau cu pulberi din diferite carburi nu se foloseste percutie.

exista carota diamantata si pentru beton, dar trebuie sa o fixezi intr-un dispozitiv care baga apa si colecteaza namolul. nu ai nici o sansa fara apa. in tinerete am incercat sa tai niste canale, cat sa bag un cablu cu 8 fire pentru un sistem de alarma, cam cat degetul mic sa zicem, cu un disc pentru beton pus in flex. ideea era buna, ma gandeam ca fac un V si din doua miscari sunt gata. N-am facut cred nici o juma de metru si era un praf de nu se putea respira sau sa mai vezi ceva.

si referitor la brandul de contabil, la aia fara percutie nu se folosec muschii, poate daca ai diametre mici. La gauri in pereti de beton pentru burlane, hote, centrale masina are si un trepied si un sistem de avans cu motor sau mecanic cu multiplicator de forta.

Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza aia pe care am postat-o daca merge atarnata de rotopercutorul meu de duzina. Am un brand de contabil nu de incarcator-descarcator cu lopata. :))

Eu tot un rotopercutor de duzina am folosit, deci merge, cu rezerva faptului ca: "putin platesti, putin ai." Cred ca am fost clar, mari performante nu o sa obtineti, pentru o gaura ici colo merge.

Link spre comentariu

Da, va multumesc tuturor pentru participare. Filme cu mastodonti am mai vazut si eu. Solutia low cost era intrebarea mea. Cum se foloseste si daca merge cum cred eu. M-am lamurit. Daca altcineva are alte pareri sa le scrie aici sa mai citeasca si ceilalti interesati. Concluzia mea este ca aia cu dinti widia merge cu percutie si cu cat bormasina este mai fortoasa cu atat o omor mai putin sau dau gauroiu' incet fara sa casun pe motor sa il fierb daca e firav.

Link spre comentariu

Am folosit carota cu dinti (prima poza) la gauri in beton, dar fara percutie nu mergea de nici un fel. Carota luata din bazar. Bormasina cu percutie (are un fel de cilindru sub ea) SDS. Marca: no name.

M-a tinut carota vreo 10 gauri dupa care a sarit primul dinte. Am folosit-o asa la urmatoarele 3 gauri. A ramas fara jumatate din dinti, dar mi-am facut treaba.

Nu ma intereseaza sa o las mostenire.

Cred ca in BCA merge si asa, stirba cum e.

Link spre comentariu

Am zis ca merge cu percutie cea cu dinti, bine ca te-ai convins. Percutant aia care e cu "cilindru"  de fapt acolo are motorul. In general astea nu au turatie asa pare , dar percutia este mult mai puternica facandu-se cu un piston nu cu niste roti dintate ca la masinile mai ieftine. Ai racit cumva cand ai dat gaurile, macar asa cu pauze ?

Link spre comentariu

N-am racit  cu nimic. La o gaura apasam sa "muste" cam 1 centimetru dupa care scotem carota. Mai luam si pauza ca ma dureau mainile.

Si, da, e nasol sa se blocheze carota. Trebuie sa fii pe faza caci iti suceste mainile. Trebuie sa nu apesi prea tare.

Eu i-am pus manerul la 90 grade, ca incarcatorul de la mitraliera Sten.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru experientele relatate domnilor.  Ar parea ca nu sunt chiar asa fiabile. O fi si la noroc, o fi si tehnica de utilizare, o fi si duritatea betonului printre factorii care dau durata de viata a carotei.

Link spre comentariu

Folosesc primul model de carota.pentru doze pentru prize si intrerupatoare,si un model mai mare pentru doze de conexiuni.Se folosesc numai cu percutie.Dau randament,dar atentie la fierul beton face sa le sara pastilele vidia.

Link spre comentariu

Si totusi, nu se caroteaza cu percutie.

Si totusi se caroteaza numai cu percutie.

tehno ton are vreo legatura cu fosta Tehnoton din Iasi?

Daca e asa cred ca ne cunoastem si mi-ar fi usor sa te conving  :)

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări