Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare carota beton

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor,

As vrea sa va intreb pe voi cum se utilizeaza carotele in beton. Nu am mai vazut si nici nu am utilizat pana acum desi uneori as fi avut nevoie. Despre o astfel de carota vorbesc. Imi puteti spune daca merita sa dau banii pe ea, daca e fiabila, cate gauri dai in medie cu ea in peretii de beton de bloc, daca modelul este ceea ce am nevoie ca sa dau o gaura pentru doza electrica spre exemplu. Ce ziceti despre modelul asta? La ce se foloseste prima si la ce se foloseste a doua. Ce putere ar trebui sa aiba bormasina care o invarte, ce turatie, cu sau fara percutie, detalii tehnice de executie gaura in beton, reglaje pe burghiul de centruire. Voi cum faceti sau caum ati facut? Va multumesc tuturor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tehno ton

7

• danpin

4

• of-of

3

• norad

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Adoua carota este pentru placi ceramice,bca,caramida,mortar...exclus beton. Carotele se folosesc fara percutie. Prima pare mai adecvata pentru beton,dar nu-mi pot da cu parerea in ce priveste fiabilitatea. Eu am folosit carote adaptate la bormasina de gaurit cu mandrina SDS. Unele sunt pt SDS PLUS altele pt Max.

Depinde ce si cat lucrezi cu ea. Pentru cateva gauri nu renteaza investitia intr-o scula de calitate. Eu am folosit Hilti la cca 100 gauri si inca mai putea.

Aia de la Dedeman nu stiu cat ar rezista. Gandeste-te ca mai dai si peste armatura.

O carota de calitate pentru diametrul ala coste de la 100 euro in sus.

Bormasina trebuie sa fie dedicata pentru frezarea cu carote sau o bormasina cu SDS dar musai cu un sistem de debreiere. In cazul in care carota se intepeneste risti sa-ti suceasca mainile sau sa te dea cu capul de pereti.

Link spre comentariu

Interesant. Multumesc. Alte sfaturi gen turatie de lucru, putere motor...Daca dau in fierul armaturii sa inteleg ca s-a zis cu gaura? Fierul nu il taie? Ce pot urmari la o carota? Sa aiba mai multi dinti, mai putini? Burghiul de centruire trebuie fixat la nivel cu dintii carotei sau mai in fata cu cativa mm? Ala cum inainteaza daca dau cu carota fara percutie?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu am luat una de la Lidl si abia m-a tinut o gaura (destul de profunda).

Nu stiam ca se cheama carota, credeam ca se numeste freza cilindrica, citind titlul m-am gandit ca e o gluma, credeam era scris carota beton in loc de beta caroten (un pigment organic), .

Link spre comentariu

Gasisem tot la dedeman pe site una la care scria "turatie maxima" 200 si ceva. era pentru placi ceramice. Va intreb daca cele pentru beton au vreo limitare. Una buna dupa ce o recunosc, doar dupa producator? Ce materiale trebuie sa aiba? Ele nu se dilata? Nu trebuie racite? Altele au peretele taiat si cred ca e pentru a se dilata astfel incat sa nu se deformeze.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai astia au monstrii aici. Nici nu ma gandesc sa omor rotopercutorasul meu pricajit cu o asemenea sarcina. Gasii o eticheta pe o masina de carotat in care era o legatura intre turatie si diametru. Poate mai intereseaza si pe altcineva. Voi cu ce masini invartiti carotele? Ce putere au?

post-249000-0-64013700-1453459930_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Carota o invarteam cu un SDS-MAX  in genul astuia ce permitea carotare pana la 100mm si avea cam 1000W. Nu puterea conteaza ci cuplul. Turatia ,maxim 1500rpm.

Posted Image

Editat de tehno ton
Link spre comentariu

Carota o invarteam cu un SDS-MAX  in genul astuia ce permitea carotare pana la 100mm si avea cam 1000W. Nu puterea conteaza ci cuplul. Turatia ,maxim 1500rpm.

Posted Image

A ta are 6,37  Nm, a mea ar avea 7,64 Nm conform   conversiilor. Am o amarata noname de 800w.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Buna ziua tuturor,

As vrea sa va intreb pe voi cum se utilizeaza carotele in beton. Nu am mai vazut si nici nu am utilizat pana acum desi uneori as fi avut nevoie. Despre o astfel de carota vorbesc. Imi puteti spune daca merita sa dau banii pe ea, daca e fiabila, cate gauri dai in medie cu ea in peretii de beton de bloc, daca modelul este ceea ce am nevoie ca sa dau o gaura pentru doza electrica spre exemplu. Ce ziceti despre modelul asta? La ce se foloseste prima si la ce se foloseste a doua. Ce putere ar trebui sa aiba bormasina care o invarte, ce turatie, cu sau fara percutie, detalii tehnice de executie gaura in beton, reglaje pe burghiul de centruire. Voi cum faceti sau caum ati facut? Va multumesc tuturor.

Am folosit ambele tipuri. Prima pt. beton, caramida si a doua pt. faianta. Ambele au fost cumparate din Ddman cu ani in urma cand imi faceam casa. Cea pt. beton am folosit-o pt. gaurile de doza pt. aparate. Am forjat-o fara mila, spre sfarsitul lucrarii s-a rupt axul, acela ce vine prins in mandrina.

Este buna pt. exploatare ocazionala, in regim DIY, adica dai 68lei sau cat costa si-ti faci treaba singur, te costa mai putin decat sa chemi un mester, nu e pt. lucrari mari, santiere etc. Eu am folosit-o cu percutie pe o bormasina eftina, Buget parca. Fara percutie nu merge, se incalzeste si stai o vesnicie pana dai gaura. In beton nici o sansa fara percutie. Burghiul de centrare trebuie sa iasa in afara carotei 5-10 mm cat sa-i vezi virful sa poti pozitiona bine carota.

Cea pt faianta am folosit-o acolo umde trebuia sa gauresc placile pt. tevi, robineti etc.... le-am luat la set, mai multe marimi, au rezistat, oricum nu am avut de facut multe gauri cu ele. Sculele din magazinele universale sunt mai mult pt. uz domestic, deci si durata de viata e mica, cele profi costa si au alte exigente in exploatare.

Editat de danpin
Link spre comentariu

Daca n-ai peste 50 de cm circumferinta bicepsului nu cred ca ai sanse sa dai gauri cu carota fara percutie ... si poate nici atunci . 

Incearca sa dai o gaura in beton, fara percutie , doar cu burghiul , (fara carota) si vezi cum merge . 

Link spre comentariu

iuli09 mi-ai luat-o inainte, asta vroiam sa spun si eu. Acele placute vidia de pe carota nu au cum sa taie, aschieze betonul doar prin miscare de rotatie, ca sa facem o comparatie cu prelucrarea metalelor.

Pt. faianta, gresie nu se foloseste percutia, dar si carota este altfel facuta, au lipite acele "graunte" abrazive sa le zic asa.

Editat de danpin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări