Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priviti cum lampile au un viitor

Dumitrache_S

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Raresh Alexa

9

• Dumitrache_S

7

• Dan Minciu

4

• zal

3

6F6, o lampă frumoasă, bravo ptr realizare şi diplomă! :aplauze

....................

Acum poate nu mai te sîcîie lumea cu învăţatul. :)

Asa este .... dintre toate tuburile pe care le am la amplificatoare ..... cel mai mult imi plac tuburile 6F6S ..... sunt superbe 

Va multumesc ! 

Link spre comentariu

Tipa cu ochelari , părea doarte interesată de  amplificatorul  cu lămpi  =))  

Ce bine era dacă aceste amplificatoare nu aveau nevoie de transformatoare de ieșire  ... 

Link spre comentariu

Păi, nu încurcă cu nimic trafo de ieşire, ajută la adaptarea impedanţelor sarcinii şi lămpilor finale. Există firme care le folosesc şi la silicoane, pe bani grei (McIntosh) şi nu degeaba ci findcă au avantaje. Desigur că vorbim de unele bine făcute.

.............

Sper că asta nu e din seria ''mi-e frică de tensiuni mari''. :)

Link spre comentariu

Nu . Este din seria ''mi-e scârbă  de transformatoare de ieșire''  :)  . Știam ce rol are traful de iesire  , dar nu as face niciodată un amp pe lămpi . Oricâtă fidelitate ar avea aceste amplificatoare , traful de iesire  (cu avantaje si dezavantaje ) parcă este din alt film . Sau , cel putin ,asta este perceptia mea . Și totuși , traful asigură liniaritate in toată banda audio , sau atenuează frecventele inalte  intr-o anumită măsură datorită inductanței ridicate , cu toate compensările de rigoare? Ar fi un motiv in plus să urăsc traful de iesire  =)   .

Acele firme , le folosesc și la amplificatoarele moderne cu''silicoane''  , sau le-a folosit in trecut ?

Link spre comentariu

Bravo lui. Felicitari. Nu sint foarte multi dintre cei cu fire albe-n cap, care sa fie pasionati de lampi. Nu mai vorbesc de tineri, Multi dintre ei nici nu stiu ce-i aia o lampa. In liceu(anii '68-'73)am frecventat(putin) un club de radioamatorism,unde am vazut, cam toata aparatura cu lampi. Datorita regulilor stricte din scoala, am fost nevoit sa renunt la visul de a ma face radioamator. Marturisesc ,ca am fost atras semiconductori(tranzistori, diode,cu toate ca se gaseau destul de greu) pentru ca se lucra cu tensiuni de alimentare mici,comparativ cu lampile si pentru ca pretul lampilor era destul de mare (nu ca semiconductorii ar fi fost foarte ieftini). Vad ca lampile revin in forta. Banuiesc,ca nici acum nu sint foarte ieftine.

Link spre comentariu

Când eram la inceput cu electronica  , in urmă cu vreo 15 ani , am găsit intr-o statie de amplificare cu tranzistoare ,  a unui prieten , transformator de ieșire . Era ditamai ''hardughia'' . :)

Link spre comentariu

Motivul principal care m-a facut sa particip la aceste concursuri a fost faptul ca am vrut sa demonstrez ca tuburile electronice sunt mai bune in domeniul amplificatoarelor audio decat circuitele integrate sau tranzistorii si ca se pot folosi si in ziua de azi .... :) 

Link spre comentariu

Motivul principal care m-a facut sa particip la aceste concursuri a fost faptul ca am vrut sa demonstrez ca tuburile electronice sunt mai bune in domeniul amplificatoarelor audio decat circuitele integrate sau tranzistorii si ca se pot folosi si in ziua de azi .... :)

Tocmai pentru ca esti tanar, la inceput in domeniu, ar fi bine sa cugeti la cateva lucruri:

- fiecare tip de amplificator are calitati si defecte, unele pot fi atenuate, altele nu;

- nu se poate face o ierarhizare intre doua sau mai multe lucruri doar daca exista criterii bine definite si unanim acceptate pentru compararea lor;

- in domeniul audio, inafara reglementarilor de tip DIN ( standarde de stat ) sau ale institutiilor profesionale, care au la baza masuratori ale unor caracteristici tehnice, toate ierarhizarile sunt SUBIECTIVE, deci COMPLET NECONCLUDENTE!

- poti avea nesansa, de exemplu, sa cuplezi un amplificator cu tuburi despre care parerile subiective il decreteaza ca fiind NEC PLUS ULTRA cu incinte cu caracteristici acustice exceptionale, care au caracteristici ce le fac greu de condus si ......................... parerile multor ascultatori vor deveni extrem de caustice la adresa ambelor produse.

- filtreaza informatia, indiferent de unde vine, foarte atent , si, mai ales cauta sa o verifici personal, practic, pentru a capata EXPERIENTA, care nu se poate obtine in alt mod!

- cand faci o afirmatie, trebuie sa o si demonstrezi cu argumente clare, stiintifice, unanim acceptate, fara amprente comerciale! ( in nicio revista din acest domeniu, in jumatate de secol, nu am gasit niciun articol sau review, in care sa gasesc mai mult decat aluzii extrem de voalate la defectele vreunui produs, in rest, doar superlative!

Deci, amplificatoarele cu tuburi au alte calitati comparativ cu unul SS, si, aspecte negative altele decat unul SS! (asa e corect!)

SUCCES!!!

Link spre comentariu

Raresh Alexa, felicitari pentru realizari si nu in ultimul rand pentru faptul ca folosesti corect limba romana la varsta ta.

D-le VTP, inca o data tot respectul pentru ca ati sintetizat in cateva fraze tot ce altii fac intr-un forum intreg.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări