ahegyes Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 Asa cum am promis mai sus, inca un proiect de bookshelf, de data aceasta ceva mai special, o cutie facuta din lemn masiv de stejar, un twist si difuzoare Scanspeak Revelator + Iluminator. Mai multe detalii in link. Enjoy... https://diy-audio.ro/portfolio-item/phx-ir/ 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Nu cred ca am inteles bine - peretii incintelor sunt flexibili ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 Intr-o foarte mica masura da, sunt flexibili. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Foarte inovativ , si ca de obicei realizat si documentat profesional.....felicitari . Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Felicitari! super lucrare! Q: de ce ai ales asa punct inalt pt cross? Vad pe impedanta tweeterului ca puteai taia si mai jos. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Felicitari, asta da proiect interesant! Poti estima cumva amprenta sonora a cutiei? De curiozitate. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Da, tweeterul permite o taiere mai joasa. Decizia a fost un cumul de factori. Panta de taiere nu este foarte abrupta deci am fost precaut. In acest sens cred ca am simulat vreo 7 variante de filtru. Am vrut neaparat sa fie o taiere pe 12dB. In una din variante care era pe 18dB frecventa de taiere era pe la - 2.2khz. Dar au fost variante cred ca in tot spectrul de la 2 - 3.5khz. Apoi, diful de medii e de 5", urca linistit la 3khz fara probleme. Cutia e intradevar mai interesanta. Amprenta sonora......eu zic ca e de bine. Apoi orice interpretate poate fi subiectiva asa ca nu vreau sa fac afirmatii bumbastice. Cred ca cel mai bine ar fi sa fac ceva masuratori de rezonanta la peretii cutiei. Din pacate nu am accelerometru ca sa pot masura. Asa la ciocanit cutia se prezinta bine. Oricum lemnul de stejar e rigid de la sine. Mai este si o ranforsare interioara care nu apare in poze, deci..... . Ce aport are constructia......? cred ca ramane de cercetat. Oricum sunetul e bun. Editat Mai 26, 2020 de ahegyes 2 Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 E interesanta ideea de a folosi rezonantele incintei pentru a adauga la sunet. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 Nu, e invers, cauciucul absoarbe din vibratiile cutiei... Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Putem masura si cu un accelerometru daca se doreste Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 DA, asta e ar fi intentia. Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Singura piedica e locatia si sa-mi termin eu suprafata de lucru. In rest putem masura cu scule bune. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Cauciucul absoarbe, insa portiunea de lemn de care e legat cauciucul? Se simt vibratii pe peretii incintei la volum mare ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 4, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2020 A treia pereche de bookshelfuri asa cum am promis mai sus. Si aici avem tot Scanspeak dar intr-o cutie mai mare. Detalii si poze in Link-ul de mai jos. Enjoy! https://diy-audio.ro/portfolio-item/imago-rev/ 2 Link spre comentariu
Toader Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 Buna, Adrian.Ai incercat tweetere de la Seas, seria scumpa Prestige.Mai demult, acum vreo 10 ani cineva imi spunea ca Millenium si Crescendo nu au egal ca finete.Scuze daca ti-am poluat topicul, dar m-am gandit ca poate le-ai auzit undeva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum