costinnn Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Cunoaste cineva acest aparat? Generator ultrasonic DIDACTICA.Ma intereseaza ce traductor folosea si banda de frecfente.Cum probez daca bobina este din cupru argintat sau cupru stanat?Are un condensator plesnit si voiam sa stiu daca merita reconditionat sau sa folosesc componentele. Ca si construtructie: trafo 2*500v plus tensiune filamente,redresor 5u4c,tub 6p3s in oscilator.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Luni pot sa-ti dau cateva detalii,aveam ceva documentatie pe la servici de la o vechitura din asta.In afara de traf,nu prea ai ce recupera,si nici ala nu stiu la ce-l vei putea folosi fara rebobinare.Insa nici in forma actuala nu cred ca-i vei gasi aplicatie domestica.Am incercat sa fac o baie de curatire din asa ceva si pana la urma am abandonat ideea,e prea slab chiar daca are borcanul ala de 6p3s.Ca idee,poti folosi un traductor piezo cum erau la alarmele ceasurilor de mana. N-am inteles sensul la intrebarea cu argintat sau stanat,dar ce-am vazut eu era sigur stanat...vorbim totusi de o scula de uz didactic. Link spre comentariu
costinnn Postat Ianuarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Probabil voi folosi componentele tot pentru montaje cu tuburi.Cu exceptia condensatorilor. Desi are panoul frontal crapat, aparatul nu a fost utilizat..asa ca are tuburi,socluri si trafo bune.Ar fi interesanta si documentatia, inainte de a-l dezmembra. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu stiu ce urme de utilizare ai vrea sa vezi,de spui ca nu a fost utilizat...lampa aia putea sa fi generat mult si bine,cum putea foarte bine sa fie al zece-lea exemplar pana a ajuns la tine.Nu ai cum sa stii cat a mers,si nici n-ar fi relevant.Din cate retin frecventa generata era in jurul valorii de 1,5 MHz.Daca mai gasesc cartea tehnica(sunt destul de vechi jucariile astea si multe s-au pierdut pe traseu pana acum) o scanez si ti-o dau,desi asa cum am mai spus,nu cred ca vei putea sa-l folosesti in forma in care este acum,iar de recuperat...ce se vede,adica mai nimic in afara de traf.Caseta daca ii schimbi placa din fata,poti sa-i schimbi destinatia daca ai in gand sa faci o sursa pt lampi sau mai stiu eu ce altceva vei voi.Si cam atat. Link spre comentariu
costinnn Postat Ianuarie 26, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Nu vb de urme de utilizare vizibile,ii cunosc provenienta...zacea de 40 de ani intr-o scoala de la tara. A fost casat si il astepta un centru de reciclare.Cine mi l-a dat lucreaza acolo si a precizat ca nu stie sa fi fost utilizat..era in magazie si maltratarea fetei s-a produs la manipulari. Oricum soclurile nu-s f bune calitativ,tuburile sunt functionale si traful imi este util. Pt un amator fara mari pretentii ca mine sunt ok,la fel si carcasa. Decat la un centru de reciclare mai bine la mine.Multumesc pt informatii si amabilitate. Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum