Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule, unelte, tehnici de lipire.

nickrvl

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

8

• dan cod

8

• cipri_mury

2

• misd

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum am spus mai inainte pasta de lipit tevi de cupru se dizolva in apa asa ca am pus intr-un dop un pic de pasta pe care am amestecat-o cu apa pina ce am subtiat-o atit cit am considerat pentru a trece printr-un ac de seringa adica un pic mai groasa decit iaurtul, am curatat seringa din primele poze de pasta originala care oricum era "beton" am pus noua pasta + un ac de seringa taiat si astfel am reusit sa fac "ceva" ce chiar ma incinta, dozarea se face excelent, pot sa aplic exact unde trebuie, per total e cam ce mi-am dorit cu o exceptie, apa din pasta "protesteaza" cind e incinsa si cam impusca pasta, oricum rezultatele sint bune si o sa urmeze experimentul nr 2 cu o solutie/flux de decapat luata tot pentru incercari insa e prea fluida, ca apa, am sa incerc sa o amestec si pe acea cu pasta de lipit tevi sa vad ce iese, dupa ce o termin pe acesta de acum.

Iar acum postez o alta "unealta" pe care o consider indispensabila in lipirea SMD-urilor si nu numai....

post-175768-0-60834500-1453483905_thumb.jpg

Link spre comentariu

Este adevarat, o sa curat fiecare placa, pina termin pasta, cu apa....., dupa, protejare cu lac, asta o fac oricum pentru fiecare placa realizata.

O alta unealta, este o "penseta" cu blocare, excelenta in manevrarea pieselor THT, rezistente, tranzistori etc mai ales la extragerea lor, aceasta nu-mi lipseste de pe masa de lucru.

post-175768-0-07882900-1453537877_thumb.jpg

Link spre comentariu

Se gasesc si la magazinele de electronice, eu am numai una insa e indispenabila.

Si mai postez o unealta, o "sula", nu e cine stie ce insa pentru mine are o oarecare valoare sentimentala fiind facuta pina in revolutie din virful de undinta al unui nene :), i sa rupt, si un electrod de "inox", atunci nu prea se gaseau scule ca acum asa ca am facut-o si are loc pe masa printre altele si azi, i-mi place la ea ca nu se magnetizeaza si pot sa-mi tin pozitionate smd-urile, nu-mi ramin agatate de ea.

post-175768-0-51237900-1453578968_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări