Vizitator maus Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Salut sunt nou si scuzati-mi greselile si poate ca nu scriu unde trebuie ..am un senzor de miscare din ala ca o farfurie zburatoare pe scara ...simte miscarea se aprinde becul dar nu se mai stinge.Ledul face o lumina intermitenta cind verde cind rosu si citeodata se stinge becu dar dupa multe incercari Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Poate pui o poză de aproape cu montajul electronic, dacă este de rezoluție VGA o poți posta direct pe forum, dacă e Megapixel o încarci pe un site de găzduire foto (de ex.http://imgur.com/r/gifs) și pui aici link-ul cu adresa pozei... Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Schimba ... releul. Contacte perlate. Editat Ianuarie 21, 2016 de leoncris Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 incearca si sa departezi putin becul de senzor sau pune pentru proba un carton peste bec in asa fel incat lumina sa nu treaca spre senzor . Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Daca este cu reglaj sensitivitate la lumina , becul ar trebui sa nu se aprinda in conditii de zi (daca'i luminata casa scarii), nu sa ramana ... aprins. Defectul nu are nici o treaba cu distanta fata de bec. Editat Ianuarie 21, 2016 de leoncris Link spre comentariu
tehno ton Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) Cu releul am avut si eu problema la ala pus in fata usii mele. La altele doar la partea de comanda a releului. Editat Ianuarie 21, 2016 de tehno ton Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 N-am intalnit inca senzor fara reglajul pragului luminos la care sa actioneze ; uneori , daca sursa de lumina este prea aproape de senzor acesta se aprinde si se stinge de cateva ori pana cand sa ramana stins definitiv , uneori nu ramane deloc stins , face discoteca . Mai ales daca vorbim de senzorii aia ieftini care inunda piata in acest moment . Oricum ar fi ,nu costa nimic sa faca si proba despre care am scris mai sus . Link spre comentariu
tehno ton Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Colegul se refera la o lampa cu senzor de miscare si nu crepucular. Ceva in genul asta. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Hai sa stabilim mai intai despre ce tip de senzor vorbim , Senzorii HF (High Frecvency) , sau Senzori PIR – tehnologie standard, infraroșu. Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Cred ca este vorba despre asa ceva : https://www.lohuis.ro/844-thickbox_default/senzor-de-miscare-360.jpg Un senzor PIR care comanda o lampa . Link spre comentariu
Vizitator maus Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Am uitat sa va zic ca am schimbat releul si tot la fel face ..Va multumesc foarte mult Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Pe spatele plăcii nu are un circuit integrat ? Puneți o poză și cu acela, ar putea fi o problemă cu condensatorul de la marginea plăcii (lângă releu) fiindcă prin el se alimentează montajul. Dacă puteți, ar fi bine să-l măsurați, uneori se devalorizează și face tot felul de probleme. Deși de obicei devalorizarea lui duce la nefuncționarea senzorului, nu la blocarea pe aprins....mai degrabă suspectez integratul, de obicei un LM 324 ce poate fi întâlnit sub alte nume, dar care au în componență grupul de cifre 324... Link spre comentariu
Vizitator maus Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 .Da aveti dreptate este un integrat cu grupul de cifre 324. Pe spatele plăcii nu are un circuit integrat ? Puneți o poză și cu acela, ar putea fi o problemă cu condensatorul de la marginea plăcii (lângă releu) fiindcă prin el se alimentează montajul. Dacă puteți, ar fi bine să-l măsurați, uneori se devalorizează și face tot felul de probleme. Deși de obicei devalorizarea lui duce la nefuncționarea senzorului, nu la blocarea pe aprins....mai degrabă suspectez integratul, de obicei un LM 324 ce poate fi întâlnit sub alte nume, dar care au în componență grupul de cifre 324... Da aveti dreptate pe spatele placi este un integrat cu grupul de cifre 324.si de condensator ce sa zic nu am cu ce sal masor dar o sa cumpar unul bun luni de la electrice sal inlocuiesc sa vedem ce zice .Va multumesc pentru ajutor si revin cu un raspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum