Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori amplificator Magnat 360 Classic

powerlight

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi,am nevoie de ajutorul vostru iar,am un amplificator auto defect l-am dus la singura persoana care o cunosc ca ar putea sa mi-l faca si mi-a pus in brate vreo 30 de tranzistori si mi-a spus ca trebuie sa caut in acestia dupa unul echivalent cu cel ars.
El din pacate nu are timp sa caute iar eu nu ma prea descurc cu valorile,omul mi-a spus ca nu-mi ia nici un ban doar sa ma duc cu el si mi-l face,testeaza si ce mai este de facut.
M-a dat peste cap total cu aceste definitii planar,npn,pnp,silizium,ujt,si-p,tuj,n-base etc
Va rog eu foarte mult daca aveti timp sa-mi spuneti daca unul dintre cei enumerati in lista sunt compatibili cu 2sb778.

Asta mi-a scris domnul pe foaie:
Silizium - ujt
 si-p
tuj-nbase

2sd895
bdv95
2sd718a
2sc2837
2sc4388
b1254
2sc3320
tip3055
2sc2625
2sa1294
2SC2577

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• powerlight

5

• djvas

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

Ăla care  a scris lista e neamţ? 

Dacă dădeai si alte detalii despre amplif, ţi se puteau da mai multe variante de înlocuire, mai ales că nu se înlocuieşte doar un singur trz final, ci şi perechea lui (2SD998 dacă e etaj complementar) şi poate mai sînt şi alte piese defecte acolo.

Link spre comentariu

Imi cer scuze asta mi-a spus asta scriu 

Amplificatorul se numeste magnat 360 classic 

Pe langa acesti tranzistori care mi-a dat mai am si vreo 3 pagini cu nume de tranzistori de toate neamurile dar numai bunul electronist poate sti ce-i in acele liste.Eu le-am luat de rusine i-am spus eu ca nu ma pricep dar a spus "ei ce e asa greu sa cauti dupa denumire" dar naiba sa-i ia ca parca toti sunt diferiti.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

@

djvas

Inteleg ce spuneti dar e singurul pe care il cunosc si ma poate ajuta,ce pot sa fac?Sa ma duc sa iau agregatul si merg acasa cu el defect?Nu ma ajuta cu nimic.

@

zal

Celalalt tranzistor de care spuneti dvs din cate am inteles de la el l-a inlocuit deja ar mai fi trebuit acesta dar din lipsa de timp a dumnealui....

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Multumesc pentru implicare

Treaba este in felul urmator cu o seara in urma am avut primele tranzistoare enumerate si mi-a spus ca trebuie sa caut NPN iar eu din cate am observat originalul este PNP exact ca cele de pe tme.Acum daca ma duc iar cu PNP  :rade:

Editat de powerlight
Link spre comentariu

2Sb778 este PNP. Daca ti-a cerut sa cauti in locul lui NPN ori a gresit (nu a verificat ) ori vezi postul nr4

Exact asta am observat si eu cat voi fi de incuiat.

El cauta intr-un fel de baza de date la repezeala nicidecum pe google si mi-a spus npn nu mai stiu ce,apoi mi-a scris hieroglifele respective pe foaie...

Link spre comentariu

Cine e electronist trebuie să se ferească de ''baza aia de date'' căci e prost alcătuită.

Ai două variante: cauţi trz originali sau pui unii mai forţoşi dacă încap în amplif, cum ar fi 2SA1943/2SC5200 (atenţie să fie clone bune, nu pocnitori).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Multumesc D-le Zal,am comandat 2SA1943 4 bucati(sa am si de schimb) se par a fi clone bune merge de trazneste amplificatorul.

Acesta este al 6-lea subiect deschis de mine unde imi raspundeti dvs si se rezolva problema.

Stima si respect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări