Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie VHF President MC 8000 DSC

Vizitator Napoleon Berevoescu

Postări Recomandate

Buna seara,

Am facut o mare tampenie, am luat aceasta statie marina si am conectat cele 2 mufe care iesau din aceasta, una mama si una tata perfect identice! Dupa ce am cautat manualul am vazut ca una scotea afara semnal ul audio, tensiunea si primea semnal GPS , iar cealalta scria Remote. A iesit fum, a ars un circuit de plus ce venea de la intrerupator la ..., Statia a ramas functionala, tx, rx sql, . Dupa refacerea circuitului nu mai am sql ( se aude foarte incet un bazait, dar pare a fi functional, si nu mai receptioneaza. De transmis transmite, fara sa mai apara TX pe afisaj( inainte aparea) Am deconectat circuitul si tot nu si-a revenit. Aveti idee ce ar trebui verificat, sau vreo schema. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PINTI

2

• comanici

1

• Edwardo

1

Top autori în acest subiect

Am rezolvat pe jumatate prombela: am gasit 2 smd-uri dioda zener  in scurt, erau puse pe potentiometru, una intre minim si masa ier cealalta intre celelalte 2 contacte ale potentiometrului. mai este unul intre masa si minusul receptorului gps tot sarma , dar asta nu avea treaba cu sunetul. Acum receptioneaza, transmite, dar nu am lasat-o mult in functiune fara ele. Aveti vreo idee de unde pot cumpara asa ceva: dunga groasa galben, apoi verde si albastru deschis. Multumesc.

Link spre comentariu

Nu , nu este asa !!!!! gresesti Dn-le @Pinti, omul a cerut ajutor, nu l-a primit , probabil din motive obiective, s-a suparat fleasca si se considera neacceptat pe forum si ca atare s-a simtit "vinovat" si-a interpretat la modul : ca daca a fost corect si si-a povestit necazul pe care si l-a generat singur , forumistii elforum ,l-au categorisit "tampit" si asta ar fi motivul pentru care nu primeste ajutorul scontat.

Asa cred ,,,,

Link spre comentariu

Multumesc!!!!

Sunt multe aparate in navigatie care merg pe retea( vezi Chartploterele Raymarine) care la capat trebuie blocate, de asemenea reteaua NMEA 0183 pe care conectezi toate aparatele in paralel si centrala colecteaza ce ii trebuie. Cand am vazut mufe identice an crezut ca merg in conectare si poti conecta GPS ul in paralel.

Mai vreau un singur ajutor, de unde pot achizitiona acele diode Zener care s-au sacrificat pentru statie!

Editat de Napoleon Berevoescu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cel mai probabil la un magazin de piese electronice, banuiesc eu.

Nu ai dat detalii despre date technice si nici capsula.

In caz de ceva diferit de standard (capsula diferita) poti incerca la Farnell sau TEM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări