Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TELVIN FORCE 125


electron49

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • mac01

    4

  • electron49

    1

  • giongiu

    1

  • spik

    1

Top autori în acest subiect

  • 2 luni mai târziu...

Stie cineva pe unde gasesc sa cumpar ZXGD3003? 

Am gasit ZXGD3005 dar are tensiunea de alimentare de 25V fata de 40V cat are ZXGD3003.

Este la limita cu alimentarea ZXGD3005. In aparat tensiunea este de 24v.

Multumesc.

Link spre comentariu

Ma gandesc sa-i pun ZXGD3005 (nu gasesc 3003) si sa-i cobor tensiunea de alimentare la15-18V printr-o rezistenta plus o dioda zener in paralel cu un condensator de filtraj.

Oare va afecta functionarea invertorului in sarcina? A probat-testat cineva asa ceva?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am reusit sa repar un Telwin 125. Toate bune si frumoase...tensiuni ok...impulsuri pe iGBT ok ..pana cand am sudat cu el. Am luat un supertit de 2 iar la jumatatea electrodului a facut poc...pe radiatorul IGBT-ului prajeai cartofi si o ceafa de porc ...chiar daca cooler-ul se invartea de-si lua zborul....

Protectia termica nu lucreaza. Am incercat sa ma orientez dupa schema de la Telwin 114 dar este complet diferita... nu ma ajuta cu mare lucru.

Cand nu se sudeaza IGBT-ul este rece...in sarcina se pare ca se intampla ceva.

Insist in continuare poate totusi isi face mila cineva de mine...si imi ofera o schema cu Telwin 125.

Vreau schema!!!!!! :nerv   :nerv   :nerv

Link spre comentariu

Aparatul are durata activa parca de 5% asta inseamna 30 secunde sudura si 9,30 min pauza la curentul maxim. Daca ai vazut asa repede cit de fierbinte era radiatorul banuiesc ca nu era in carcasa care mai are si ea un pic de efect de tunel pentru ventilator. Totusi trebuia sa tina mai mult timp DA- ul daca  e prima sudura deci radiatorul rece.

Link spre comentariu

Aparatul avea montata carcasa (fara manerul de transport) ca sa pastrez tunelul de racire. Am pus un electrod de 2 supertit fin, am reglat aparatul la 50A (din cei 80A care-i are) si da-i sudura la doua corniere de 1,5mm grosime. Este adevarat ca in timpul suduri m-am cam jucat cu electrodul (ridicat-coborat)...eram bucuros ca merge. Bucurie de scurta durata.... pana a facut poc.

Dupa ce a facut poc i-am demontat rapid carcasa deoarece tabla mi se parea calduta. Radiatorul IGBT-ului frigea si dupa doua minute de parca fusese expus la flacara.

In situatia de fata i-am inlocuit piesele distruse, l-am pornit si merge, dar nu l-am cuplat la sarcina. Vreau sa ma documentez bine cum lucreaza protectiile pentru ca nu mai am chef s-o iau de la capat. Prima data nu am dat importanta protectiilor....greseala si prostia mea...de parca nu stiam ca o sursa trebuie si protejata.

Ce mi s-a parut curios este faptul ca la iesire eu am o tensiune de 45V fata de cat a spus un user in alt topic...adica 70V.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări