Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

I.P.R.S. Baneasa

Bogdan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

11

• remus68

10

• vio2007

7

• d2134

5

Top autori în acest subiect

Vizitator valory

@remus68: si daca nu se potriveste, s-ar putea construi un mini-circuit (care indeplineste rolul BL108) pe o placa separata si lipit cu fire acolo, unde vin acuma piciorusele circuitului mort.

Deci va rog, cine ma poate ajuta cu o schema, sa nu se abtina (asi face eu, dar nu ma pricep la electronica :jytuiyu )

Multumesc anticipat!

Inca o data schema originala

Link spre comentariu

Asa cum a spus si Zal, poti folosi afisorul cu un alt circuit. Folosesti, de exemplu, cite un LM3915 pe fiecare canal. Scheme gasesti din abundenta si aici viewtopic.php?f=35&t=4603 si pe net. Pe placa originala vin 4 fire : semnalul de la cele doua canale si firele de alimentare. Pcb-ul se va face la dimensiunile celui original, sa se potriveasca in spatiul disponibil din aparat. Indicatorul de peak se face foarte usor cu un tranzistor (ca si in schema originala).

:nas: Am vazut acum si postarea ta de aici viewtopic.php?f=35&t=4603&p=444223#p444223 ! Daca vrei sa faci un VU-metru, dar esti paralel cu electronica... e cam greu. Scheme gasesti pe forum, si daca vrei sa inveti, citeste aici http://fpce4.fizica.unibuc.ro/fpce4/man ... ple-1.html http://fpce4.fizica.unibuc.ro/fpce4/man ... ple-2.html - au fost postate aici de Vio2007 viewtopic.php?f=13&t=42334&st=0&sk=t&sd=a&start=0. Dupa ce vei invata, vei sti mai multe si iti va fi mai usor.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Se aseamana cu AN6884,care e tot un vumetru cu 5 canale :da

Integratele din seria BL105...109 au fost echivalente cu integratele TexasInstument TL485 ... TL489. Dar, din pacate, ultimii care au mai fabricat acest tip de intrgrate au fost IPRS prin anii 1990. Echivalente functionale pentru TL488, respectiv BL108 ar fi integratelele U267 ... dar si astea sunt end of life de mult (1980-1985)...Solutia: Se dezlipeste afisorul si se face un alt cablaj cu un integrat care inca se mai gaseste dar si acesta pe cale de disparitie: A277 (UAA180).BAFTA!
Link spre comentariu

pai daca pun un tranzistor obisnuit ledu nu sar aprinde dintro data la maxim cum vreau iodeci tin neaparat sa fie de comutatie

Nu ai dreptate !

Dupa ce mai studiezi sa vii inapoi sa-ti raspunzi singur unde gresesti !

Uite : fa experimentul cu un tranzistor bipolar npn obisnuit si ai sa vezi ca nu observi diferente fata de tranzistorii npn in comutatie !

....si apropo se scrie : "s-ar" si "dintr-o" si "eu" celelalte greseli gramaticale le trecem cu vederea .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator sergiuh

Are cineva harta pinilor pentru circuitul beta A741? Vreau sa-l folosesc ca inlocuitor pentru UA741 si nu gasesc nici o informatie despre el (nici macar daca e quad 741 sau 741 simplu).

Link spre comentariu
Vizitator tehinum_org

Am vazut ca nimeni nu vorbeste de MSL (shelf life). Componentele fabricate de IPRS au 10 ani dupa care nu mai sunt garantate. Majoritatea componentelor produse de IPRS chiar daca sunt noi sunt deja in faza finala si nu asi recomanda sa fie folosite in produse sau proiecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări