Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

I.P.R.S. Baneasa

Bogdan

Postări Recomandate

MMN80PIO=daca nu ma insel =Z80-procesor (are multi pini?)

Are 40 de piniVa multumesc pentru raspunsuri. Dar pentru urmatoarele exista ceva echivalente? M-ar interesa neaparat si echivalentele...(beta)TDA44OP (beta)TBA570A MMN80PIO MBD8212 ROB3019
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

11

• remus68

10

• vio2007

7

• d2134

5

Top autori în acest subiect

TDA 440 este echivalent cu A240 fabricat de RFT , MBD 8212 cu I8212 , TMS8212 , K589 IR 12 , UCY 74S 412 , MMN80PIO are sigur echivalente dar nu le stiu ,ROB3019 nu cred ca are echivalente.TBA570A a fost produs de multe firme sub aceasta denumire , daca gresesc va rog sa ma corectati ! beta TDA 440 a fost produs in doua variante : -TDA440P, pentru TV-AN cu selector de canale cu tranzistoare PNP, -TDA440N ,idem , cu tranzistoare NPN

Link spre comentariu

Oricum MMN80PIO iti este util doar daca il folosesti intr-un sistem cu procesorul Z80. Schema ar fi foarte stufoasa (magistrale date, adrese, etc...) si dupa parerea mea este cam depasit, sunt procesoare si microcontrollere generatie mai noua (inclusiv Z80 dar nu stiu cum se numeste)

Link spre comentariu

MMN80PIO=daca nu ma insel =Z80-procesor (are multi pini?)

Are 40 de piniVa multumesc pentru raspunsuri. Dar pentru urmatoarele exista ceva echivalente? M-ar interesa neaparat si echivalentele...(beta)TDA44OP (beta)TBA570A MMN80PIO MBD8212 ROB3019
Am reusit sa recuperez un catalog de pe acasa.TBA570A radioreceptor MA-MFpinii 1 intrare filtru FI2 intrare3 acord oscilator4 iesire oscilator5 iesire detector MA6 decuplare7 iesire limitator MF8 V+9 masa10 compensare11 iesire12 intrare peamp13 reactie14 cuplare RAA15 intrare amplificator FI16 masaTDA440 Amplificator FI videopinii1 intrare FI2 reactie curent continuu3 masa4 filtru RAA intern5 comanda RA selector6 reglaj prag selector7 impuls de poarta8 circuit acordat9 circuit acordat10 reglaj pentru nivelul alb11 iesire video negativa12 iesire video pozitiva13 V+14 polarizare stabilizator15 reactie curent continuu16 intrare FIIn catalogul pe care il am (e o forma scurta din pacate) se mai afla doar niste parametri max admisi si o schema de aplicatie.MMN80PIO daca nu ma insel sunt interfata pentru z80 pentru port paralel (PARALEL INPUT OUTPUT)MBD8212 (am si eu o cutie plina :supz: ) cred ca sunt buffere de magistrala de date. La ultimele 2 nu am catalog.
Link spre comentariu

ROM şi ROB erau codificări pentru integrate "experimentale"... deci nu cred să găseşti echivalente...

Circuitele ROB si ROM au fost fabicate de CCSIT-CE , echivalente am gasitdoar pentru circuitele ROB.
sau in forma lunga, Centrul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica pentru Componente Electronice.Numele spune tot, acolo se faceau prototipuri, care apoi erau implementate la microelectronica sau iprs baneasa. epoca aia e totusi demult apusa, gratie unei politici de privatizare exceptionale.
Link spre comentariu

MMN80PIO = Z80PIO - periferic pentru sisteme cu microprocesor Z80, are 3 sau 4 porturi paralele, configurabile de cate 8 biti.

Se gaseste datasheet, cauta cu google Z80PIO datasheet

MBD8212 este latch tip D + buffer tri-state, pe 8 biti

si la asta gasesti datasheet cu google, cauta 8212 datasheet

ROB3019 este matrice de 6 diode imperecheate, 2 separate si alte 4 in punte (pentru modulatoare, mixere, comutatoare analogice, etc.) Am catalogul de la ICCE, dar nu il gasesc acum, daca iti trebuie foarte tare, scrie si mai caut catalogul...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

... am io agenda radioelectronistului, de drăgulănescu, dar să scanez ditai cărămida în format a4 e muncă de ocnaş!!! :prayer: pentru doritori (NU pentru vânzare!!!!), am 2 surse funcţionale de compatibile spectrum româneşti.una de la hc91-ul meu, alta, mai mare, de la un cip... 3 dacă nu mă înşel (nu le am aici, sunt la părinţi, încă!!!)pentru cine nu ştie, cip-ul era produs de electronica... şi avea basic-ul pe casetă (se încărca cu "LANSEZ" din meniu...) , nu în eprom, ca hc-ul sau cobra... cobra pe lângă basic avea şi un soi de sistem de operare, pe nume "OPUS", iar unele variante aveau CP/M...dacă sunt doritori, am să ridic schema, dar nu vă aşteptaţi la cine ştie ce: discutăm de un stabilizator parametric de 5 volţi cu un integrat cu 3 terminale clasic (ca 323-ul despre care s-a vorbit până acum, sau un 7805 autohton)... fie reglabil, gen lm317...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări