Vizitator crip Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 E posibil ca CT sa aibe o problema, de aia am spus ca inca nu pot sa exclud nici CT. Am facut doar o inspectie vizuala in ea, si totul pare curat. Corelatia e puternica in sensul ca nu am vazut-o sa nu intre cand are >220 V, dar pot sa ma insel, pt. ca cu un aparat de masura nu vezi exact orice cadere sau crestere f brusca in tensiune. In schimb sub 217-218V nu am vazut-o sa ia flacara. Si asta cam de acum o luna, de cand am inceput sa alerg cu prelungitorul prin casa ca sa prind o faza mai buna Cum sa vad daca acesti condensatori sint inca buni, fara sa imi bag mana in ea prea tare ? Adica nu vreau sa ma apuc sa fac eu lipituri in ea acum... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Puneți o poză-două clare de aproape cu partea plantată (cu componente) a plăcii, să vedem ce aveți acolo...să aveți lumină suficientă și difuză, pentru claritate. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Daca nu e nimeni care a umblat pe o astfel de placa,sunt bine venite pozele.Am gasit cartea tehnica a centralei,insa nu am vazut acea conditie de +/- 5% la tensiunea de retea...o ai scrisa undeva in documentatia de acasa sau ai banuit ca asa ar trebui sa fie? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Identifica care releu comanda ventilatorul centralei, da-l jos de pe placa si verifica-l. Verifica-i contactele, nu bobina. Link spre comentariu
Vizitator crip Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Am si eu documentatia centralei, dar acolo nu scrie nimic de -/+ . In alta parte am vazut, dar trebie sa imi aduc aminte unde Prima banuiala a mea acum o luna a fost centrala, dar am fost "deturnat" de cel care imi face revizia la ea, care mi-a zis sa masor tensiunea la retea. Asa am constatat fuctuatiile de tensiune, e posibil ca ele sa fie existat si inainte, sau nu. Cert e ca la ora asta inca nu stiu cauza... am doar multe banuieli. O sa incerc sa fac si poze la placa, dupa ce reusesc sa desfac capacul negru de deasupra Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Aceasta centrala are 230v +/- 5%, adica asta insemna cam 218v si se potriveste cu ce am observat eu. Ai spus-o cu atata convingere ca aproape mi-a venit sa cred... Eu zic sa te focusezi pe placa centralei,si mai cu seama incearca sa gasesti pe cineva care a mai umblat,si stie ce sa verifice.Cetateanul ala care a dat vina pe tensiune,atat a stiut,si in cele mai multe cazuri se potriveste,mai ales in anotimpul rece o sa gasesti intervale orare cu tensiune sub cea nominala.Asta nu inseamna ca o centrala in stare buna nu trebuie sa munceasca.Repet,daca nu te bizui,doar cu sfaturile noastre,de altfel bine intentionate,exista riscul sa deteriorezi iremediabil acea placa din cauza lipsei de experienta,si pe urma o sa te coste mai mult.Daca vrei sa incerci totusi,asteptam pozele si vedem ce e acolo,poate nu trebuie sapat adanc si scapi cu cateva capacitati. Link spre comentariu
Vizitator crip Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Am reusit sa fac cateva poze, problema e ca sunt > 2MB si nu am putut sa le atasez. O sa le pun maine dupa ce le micsorez. Link spre comentariu
Vizitator crip Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Identifica care releu comanda ventilatorul centralei, da-l jos de pe placa si verifica-l. Verifica-i contactele, nu bobina. Fara schema, e mai greu de identificat. Nici nu stiu care si unde e ventilatorul si oricum nu ma apuc sa surubaresc eu aiurea prin ea. O sa chem pe altcineva care se ocupa de centrale, sa o ia la verificat, ca oricum trebuia sa ii fac revizia la 2 ani acum. Ai spus-o cu atata convingere ca aproape mi-a venit sa cred... Da, nu mai gasesc unde am citit, e posibil sa fi fost pe net pe undeva, iar eu am luat-o de buna. E vina mea... Si pt. ca mi-am adus aminte, acum o luna si mai bine de cand au inceput problemele, am vazut lista de erori care e asa ( in ordinea de la cea mai recenta la cea mai veche ) astazi : Nr. Cod avarie / Comportare / Cauza / Masura - sunt explicate in manualul de instructiuni montaj si service. 1. Fd / Arzator blocat / Eroare la automatul de aprindere / Verifcaţi electrozii de aprindere şi.... 2. F4 / Arzătorul pe avarie/ Nu există semnal de flacără./ Se verifică electrodul de ionizare, apriderea, ... 3. idem 3 4. idem 1 5. E5 / Arzator blocat / Eroare amplificator flacara / Se inlocuieste automatizarea.... 6. F2 Arzatorul pe avarie / Limitatorul de temperatura a deconectat / Verificati nivelul de umplere ..... (7. 18 asta e o eroare de cand am deconectat eu intamplator senzorul de temp exterior, cam prin vara / e neimportanta. ) 8. idem 6 9. idem 2 10. idem 2 Toate erorile intre 1-6 sunt din vara pana azi. Cele mai multe sint despre arzator si eventual cine il comanda. Asa ca inainte de orice trebuie sa ii fac urgent o inspectie/revizie, curatare, samd. E posibil sa fie centrala, dar trebuie sa constate asta cineva care se ocupa cu asa ceva. Eu va multumesc pt. sfaturi ! Link spre comentariu
Vizitator crip Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Am pus si pozele la: http://expirebox.com/download/044d9bfa1a025820076d1d6c21a0f641.htmlhttp://expirebox.com/download/30e5744f1b06ecdbc5eaf3394e7fd921.htmlhttp://expirebox.com/download/30e62a7f0459ca0b40e952de4959c01d.htmlhttp://expirebox.com/download/c91ad2a1246a2017429b625e2bfc9fe6.htmlhttp://expirebox.com/download/b3071c3dd78fd456e73302a64e88ebd4.htmlhttp://expirebox.com/download/825f7e39373602f4f2804d2f255e9bd8.htmlhttp://expirebox.com/download/08007c4d974d5002d0a29c77f6ee97ac.htmlhttp://expirebox.com/download/bcfdd9199886c93393d1d1c0637cbb72.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Din poze nu se observa condensatori umflati,deci nu scapi pana nu masori iesirile din alimentator.In poza 3 ai prins ceva de interes,si se vede ca sursa e clasica,cu transformator,nu in comutatie.Pe terminalele pieselor maro,cilindrice(sigurante),notate cu F4...F7 ai iesirile, acolo vei gasi nivelul tensiunilor livrate de alimentator spre restul schemei.Le poti deduce dupa tensiunile debitate de transformator pt ramura respectiva.Teoretic ar trebui un autotransformator cu care sa simulezi tensiunile limita pe alimentarea de la retea si vazut in ce limite variaza tensiunile cc pe cablaj(practic,ar trebui sa varieze cat mai putin sau deloc).Daca totul e ok,poti merge mai departe.Asa cum spuneau si colegii,sursa nu e singurul motiv de defect.Posibil sa fie si din circuitul de aprindere,dar cel putin pt mine regula de baza este sa verific daca am indeplinite conditiile de buna functionare si dupa aia vad de ce nu functioneaza...e ca in viata,ca sa ceri,trebuie sa dai. Link spre comentariu
QQme Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Din ce am vazut tens. de retea nu creste,ci numai scade,atunci se poate folosi un autotraf crescator sau un mic trf. ce scoate 6-12V 0,5A al carui sec. se leaga serie cu reteaua, fazata pt.crestere. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 E o varianta,nu stiu cat de castigatoare,insa eu de regula nu recomand ceva ce la mine nu as face...e putin neortodoxa aceasta solutie,insa fiecare face cum crede ca e mai bine pt el. Link spre comentariu
Vizitator crip Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Sa fie asa cum spui,si sa rezolvi cu o pocnitoare din asta ruseasca,insa eu am mari indoieli ca 8 ani cat a mers brici, ai avut tensiune de retea fix peste 218V,si de aia n-a facut necazuri pana acum...asteptam impresii dupa achizitie. Asta e o idee plauzibila. Asta nu inseamna ca o centrala in stare buna nu trebuie sa munceasca. Mi se pare f corecta ideea. Deci pana sa vad ce si cum e cu tensiunea la retea, maine am programat o VTP + revizie ( + service in functie de ce constatam ) pt. a constata buna functionare . Cred ca asta e ordinea corecta. Dupa asta, merg mai departe in functie de ce gasim la revizie. Eu sper ca trebuiesc curatati electrozii din arzator, asa cum spunea la una dintre erori Nu de alta dar nu am acum 2000 ron pt. automatizare. O sa revin dupa revizie, pt. ca pana la verificari pe placa, sunt multe de vazut inainte....dar cel putin pt mine regula de baza este sa verific daca am indepliniteconditiile de buna functionare si dupa aia vad de ce nu functioneaza...De acord, dar nu e suficient. De ex. pe ideea asta placuta am mers si eu siam zis ca e tensiune de la retea cauza ( si uitand de erorile CT)... decite poti pacali usor ( singur). Dar e inca posibil sa fie CT, nu tensiuneade la retea, sau poate ambele sau poate chiar mai multe cauze. Pana nu o sagasesc exact problema, nu stiu... fac doar scenarii Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 De acord, dar nu e suficient. De ex. pe ideea asta placuta am mers si eu siam zis ca e tensiune de la retea cauza ( si uitand de erorile CT)... decite poti pacali usor ( singur). Tu poate te pacalesti(singur),pt ca ai mers pana la jumatea drumului,adica ai masurat tensiunea de la retea si cu asta ai terminat,ai inceput sa cauti sursa neintreruptibila.Nu mai fa scenarii ca nu te ajuta,vezi pe cine chemi sa umble in centrala si asteptam vesti bune. Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Mda, placa asta cu tensiunea de retea mi-a pus-o si nenea cu garantia centralei mele (murale si noi, cumparata asta -vara!!) Pana la urma au schimbat placa electronica cu totul. Asta insa e valabil pentru garantii. Ceva este daca nu defect, cel putin devalorizat. Adica genul de defecte car nu sunt vizibile.... Depanatorul va va da o solutie rapida (si probabil destul de "piparata") : schimbat placa ... Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum