Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor de imagine CMOS

Vizitator iceland_szt

Postări Recomandate

Vizitator iceland_szt

Buna!

As mai avea o intrebare... este vreo posibilitate de a imparti suprafata unui senzzor CMOS in 2 pentru a captura o versiune stereo a unei scene? As dori ca aceasta informatie video sa o redau 3D pe un ecran LCD.

Merci, o seara frumoasa!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tehno ton

4

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu poti imparti suprafata unui senzor in doua. Si chiar daca s-ar putea realiza, nu obtii acel fenomen de spatialitate. Oricum,e un nonsens ce spui,avand in vedere faptul ca exista un singur obiectiv care converge informatia vizuala pe planul senzorului.

Senzorii nu trebuie sa capteze informatii identice pentru un fenomen real 3D.

Mi-e cam sila sa intru in detalii la ora asta,dar sper ca s-a inteles esentialul.

Link spre comentariu
Vizitator iceland_szt

Stiu cum se obtine versiunea stereo a unei imagini, dar ma intrebam daca nu este cumva posibil sa folosesc vreun sistem optic, cu oglinzi sau ceva, pentru a realiza acelasi efect.

Link spre comentariu

Nu,nu merge cum vrei tu. Pentru a intelege mai bine.... Sunt doua informatii (imagini) ce sunt disparate in intreg sistemul. Incepand cu obiectivul camerei,continuand cu tv-ul. Decalajul/diferenta dintre cele doua este foarte strict/a. Orice abatere ducand la rezultate aiuristice.

Doar crerul nostru le pune impreuna,la final. Pana atunci ele sunt distincte,separate,pe canale diferite.

Acum intelegi?

Editat de tehno ton
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări