Vizitator radu petrescu Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Salutare Intrebare: Un contor trifazat fara nul poate masura energia unui consumator conectat la una dintre faze si nul? In speta este vorba de ME3zr de la Schneider /Three-phase watt hour meter without neutral with partial meter and remote transfer of metered impulses. Atasez schema de conectare. Multumesc Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Raspunsul este DA Link spre comentariu
Vizitator radu petrescu Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Multumesc Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Daca raspunsul era NU,maine imi schimbam contorul monofazat,cu unul trifazat Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Eu mi-am instalat acasa un contor de la Schneider, iEM3100, (pt. monitorizarea consumului la centrala electrica de incalzire) contorul este trifazic, 3faze+N. Din meniul lui se poate selecta tipul de conexiune, 3F, 3F+N. In cazul lui ME3zr cum se conecteaza monofazic (intre ce borne) si cum stie contorul ca trebuie sa calculeze pt. monofazic daca nu are in menu tipul de con. monofazica? Link spre comentariu
Vizitator radu petrescu Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Dupa cum scrie in datasheet, iEM3100 are ca posibila conectare (pag. 22) Wiring on Three-Phase Systems for Direct Measurement 3PH3W Deci se pare ca aceste contoare masoara si fara nul. Nu cunosc modalitatea, parca am citit undeva ceva despre nul artificial. Toate bune Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Salutare Intrebare: Un contor trifazat fara nul poate masura energia unui consumator conectat la una dintre faze si nul? In speta este vorba de ME3zr de la Schneider /Three-phase watt hour meter without neutral with partial meter and remote transfer of metered impulses. Atasez schema de conectare. Multumescme3zr sc.png In primul post ai intrebat de ME3Zr. Deci masoara sau nu monofazic? Ai experimentat? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Nu vad de ce atatea discutii pe un subiect relativ simplu...orice consumator industrial(si nu numai) va avea in bransament un contor trifazic,si de asemenea va avea consumatori atat trifazati cat si monofazati.Acceptand ideea ca poate exista scenariul in care consumatorii trifazati sunt decuplati,iar cei monofazati sunt alimentati doar pe o faza(de ex iluminatul de noapte),rezulta ca vor trece neobservati pt contor? Vise,taica,vise. PS- lasam teoriile cum ca se incarca simetric fazele si alte alea...se stiu,dar de dragul discutiei am incarcat doar o faza cu consumatori monofazati...asta inseamna ca ii alimentez moca? Visul romanului,contorul paralizat Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 (editat) Intrebarea din topic este despre contorul de la Schneider, ME3Zr nu despre un contor pus de distribuitorul de energie. Eu, cum am spus mai devreme am un asemenea contor instalat, are posibilitatea de a fi conectat in modalitatea 3 sau 4 fire, are borna pt. nul, tipul de conexiune putand fi ales din menu. Me3zr nu are borna pt. nul si nici din menu nu se poate selecta alt tip de conexiune decat 3 fire si atat.Aceste contoare se monteaza de catre utilizator pt. a vedea diverse consumuri in instalatia lui.De visat, nu visez cand scriu pe forum.Cititi mai bine prima postare a celui care a deschis topicul si pe urma raspundeti! Editat Ianuarie 27, 2016 de danpin Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 De visat, nu visez cand scriu pe forum.Cititi mai bine prima postare a celui care a deschis topicul si pe urma raspundeti! Am citit destul de bine,si mai ales n-am facut referire la cineva anume...cititi mai bine cand recomandati altora asa ceva. Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 (editat) Am citit destul de bine,si mai ales n-am facut referire la cineva anume...cititi mai bine cand recomandati altora asa ceva. Daca ati citit bine, atunci ce rost avea raspunsul Dvs.? "Postat Ieri, 23:27 Nu vad de ce atatea discutii pe un subiect relativ simplu...orice consumator industrial(si nu numai) va avea in bransament un contor trifazic,si de asemenea va avea consumatori atat trifazati cat si monofazati.Acceptand ideea ca poate exista scenariul in care consumatorii trifazati sunt decuplati,iar cei monofazati sunt alimentati doar pe o faza(de ex iluminatul de noapte),rezulta ca vor trece neobservati pt contor? Vise,taica,vise. PS- lasam teoriile cum ca se incarca simetric fazele si alte alea...se stiu,dar de dragul discutiei am incarcat doar o faza cu consumatori monofazati...asta inseamna ca ii alimentez moca? Visul romanului,contorul paralizat" Revenind la problema din primul post, contorul ME3zr de la Schneider masoara/functioneaza cand este legat faza-nul? Editat Ianuarie 28, 2016 de danpin Link spre comentariu
Vizitator H O B O Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Un contor trifazat fara nul poate masura energia unui consumator conectat la una dintre faze si nul? In speta este vorba de ME3zr de la Schneider /Three-phase watt hour meter without neutral with partial meter and remote transfer of metered impulses. Atasez schema de conectare. Daca la intrarea in contor sunt legate toate cele trei faze (conditie), contorul va masura energia electrica consumata, indiferent daca curent exista pe o faza sau pe doua sau pe trei. Valabil si pentru contorul in speta. Chiar daca consumatorul este monofazat cu neutrul care nu trece prin contor. Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Mărturisesc că nu-mi este cunoscut acest tip de contor, nu la modul să spun ce sălăşuieşte în el şi nici ce algoritmi îi guvernează funcţionarea, dar, din datele puse la dispoziţie de fabricant şi din faptul că acest contor se construieşte şi în varianta cu trei faze şi nul, toate astea mă fac să cred că nu e mai cu moţ decît contorul clasic. Treaba asta ar spune că, deşi teoretic se poate (contoriza consumatorii monofazaţi), la modul practic metoda de măsură e susceptibilă de erori grosolane. Un astfel de contor dacă e montat într-un post de transformare, pe post de contorizare a energiei active totale, n-ar avea erori prea mari, montat însă la diverşi consumatori, branşaţi trifazat dar cu sarcini preponderent monofazate, nu mai spune consumul real. Acu’ nu trebuie să-mi daţi ascultare, nu trebuie să credeţi cele ce spun, daţi atenţie numai faptului că se construieşte şi în varianta trei faze şi nul (patru conductoare). Eu îs de modă veche, contactul cu electricul l-am cam pierdut de mult, motiv pentru care îs dornic să vă cunosc argumentaţia, nu simple vorbe, olecuţă mai mult, nu de alta, dar sîntem pe un forum tehnic. Notă De ceva vreme mă chinuie talentul să dezvolt un subiect taman pe problema în cauză, contorizarea energiei electrice. N-am terminat materialul, aşa că orice complectări şi argumente aduse vor fi de folos, nu de alta, dar ar fi păcat să încarc colegii cu lucruri inexacte sau exacte doar pe jumătate. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 Nu stiu daca cineva din cei care au postat mai sus, au observat ca e vorba de un contor DIGITAL... Link spre comentariu
danpin Postat Februarie 24, 2016 Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Nu stiu daca cineva din cei care au postat mai sus, au observat ca e vorba de un contor DIGITAL... Salut, eu am "observat" si am mai spus deasemenea ca am instalat acasa un asemenea contor, dar de tipul Schneider, iEM3100, care are 3F+N, in plus din menu se poate selecta tipul de conexiune, 3F sau 3F+N. http://www.elforum.info/topic/111854-contor-trifazat-fara-nul/?do=findComment&comment=1310301 Si daca e digital...? Mai departe .....ceva explicatii? Editat Februarie 24, 2016 de danpin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum