Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idei de dimensiuni pentru incinta pe doua cai

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Dragi colegi,urmeaza sa primesc un amplifictor Pioneer a-445,cu putere  2x100w in 4 ohm,si 2x60w in 8 ohm

Si am doua difuzoare Alien de 20 cm,model AN-0808 

Membrana: hartie
Garnitura: panza
Magnet: 30Oz
Bobina: 1.5inch ASV
Impedanta: 4ohm
SPL: 92dB/W/M

Daca aveti idee ce inalte as putea folosi cu aceste difuzoare,bine inteles sa fie mai ieftine

Nu stiu ce dimensiuni sa fac la incinta,parametri difuzorului nu-i am... daca aveti idee cum as putea face cutia ,nu vreau sa fac dupa ureche,am mai facut asa si nu mai vreau,nu ma intereseaza sa fie perfecte ,oricum le folosesc in apartament...deci nu am absolut deloc pretenti

Doar daca aveti idee ce dimensiuni sa fac la incinta ,sa sune cat de cat bine

Nu ma pricep in incinte!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

6

• sesebe

4

• tehno ton

4

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Sa rid sau sa pling?

Pe ce forum ai putut gasi asa ceva?

Difuzoarele trebuie conectate impreuna (de obicei in paralel) prin intermediul unor filtre ce le va permite sa lucreze numai pe anumite benzi de frecventa iar impedanta rezultata este foarte greu de calculat si nu rezulta in urma la un calcul asa de simplu.

Oricum amplificatorul va vedea in cea mai mare parte impedanta difuzorului de bas.

Singura problema care ar putea sa apara ar fi o sensibilitate prea mica a tweeterului (adica sa se auda mai incet) dar de obicei tweeterul trebuie atenuat asa ca eu cred ca s-ar potrivi destul de bine un woofer de 4 ohm si un tweeter de 8 ohm.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Sa rid sau sa pling?

Pe ce forum ai putut gasi asa ceva?

Difuzoarele trebuie conectate impreuna (de obicei in paralel) prin intermediul unor filtre ce le va permite sa lucreze numai pe anumite benzi de frecventa iar impedanta rezultata este foarte greu de calculat si nu rezulta in urma la un calcul asa de simplu.

Oricum amplificatorul va vedea in cea mai mare parte impedanta diguzorului de bas.

Singura problema care ar putea sa apara ar fi o sensibilitate prea mica a tweeterului (adica sa se auda mai incet) dar de obicei tweeterul trebuie atenuat asa ca eu cred ca s-ar potrivi destul de bine un woofer de 4 ohm si un tweeter de 8 ohm.

Bine de stiut ... dar cu o dimensiune mai putea ajuta?

Link spre comentariu

Dimensiunea cutie se calculeaza in functie de parametrii de semnal mic ai difuzorului, nu pe ghicite.

Numai cine a mai facut cutii pt diful asta ar putea sti avind in vedere ca nu ai acei parametri.

Link spre comentariu

Cosmine, ai 347 de posturi, deci nu te-ai nascut aseara, rasfoieste forumul cu functia "cautare" , s-a amintit de boxsim, site lalena, mh-audio, etc. Fa si tu ceva, mura-n gura nu are niciun farmec. Satisfactia ca-ti demonstrezi ca tu poti merita efortul. 

Link spre comentariu

Cosmine,mai mentioneaza din cand in cand si varsta. Multi nu stiu ca esti un pusti pasionat ,aflat la primi pasi,si te iau de bun ,cum s-ar zice.

Eu banuiam ceva de genul asta dar tot ar trebui sa afle odata si odata care este ordinea operatiilor si cum se procedeaza.

Link spre comentariu

Sa dea dracii daca gasesti ceva despre diful asta. Nimic,nimic.

Cred ca daca dai prea tare in el,scuipa membrana. Poti incerca o incinta de 15-20 de litri,inchisa. Dar am mari indoieli cu produsul asta.

Link spre comentariu

Știu ca este o pocnitoare,dar daca tot le am dece sa nu le folosesc,nici buzunarul nu imi permite sa dau bani pe alte difuzoare,asa ca pana o sa imi câștig bani eu, cumpăr ce îmi permit :)

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu

Hai sa-ti spun cum faceam boxele cand eram pustan...sa ne dam mari pe la bairam.

Luam difuzorul si-i faceam o incinta din carti. Puse una langa alta,pe cant,sprijinite. Asezam diful pe doua bete si acopeream in jurul lui cu alte carti si vedeam cum se aude. Mai maream ''incinta'' sau o micsoram,dupa cum ne placea noua.

La urma stabileam dimensiunile optime prin vot si saream pe fierastrau,cuie,mobila veche si aracet.

Editat de tehno ton
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări