Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce se fac gaurile pt incinte?

Tranzistor_001

Postări Recomandate

Imi puteti spune si mie cu ce realizati voi gaurile pentru difuri .Am auzit ca se poate cu un fel de freza care taie in lateral ,ceva de genu asta.Am incercat cu soricelu dar nu sunt multumit cum iesMultumesc pt raspunsuri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

2

• Adrian Luben

1

• Tranzistor_001

1

• zal

1

eu mi-am facut cu pendularul electric (nush daca la asta ii zici tu soricel) si au iesit super, ai grija sa pui o panza mai groasa si sa nu fortezi panza in lateral ca atunci iese aiurea, si mie la inceput imi ieseau aiurea dar m-am experimentat :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator romexpert

Cu freza verticala cel mai simpluIti faci un compas, adica montezi freza pe un placaj si pivotezi cu ea in jurul unui surub infiletat in materialul de frezat, care iti determina raza.Atentie la avansul sculei pt. ca turatia fiind f mare poti arde repede taiusul, deci avansezi in adincime cite putin , 2-3 mm si pe masura ce santul se adinceste mai faci pauze sa degajezi de rumegus.

Link spre comentariu

Si eu tot fierastraul electric il folosesc. De preferat sa dai gaura pe un diametru cu citiva mm mai mic ca sa ai de unde corecta daca-ti scapa strimb scula din mina. La sfirsit corectezi cu raspila si smirghel de 100.Gaurile de tuburi de basreflex, tweetere, mufe rotunde etc poti sa le dai cu pinzele acelea speciale, circulare ce se monteaza pe masina de gaurit (habar n-am cum se cheama, se gasesc seturi de citeva marimi). Atentie sa nu apesi tare sau sa dai viteza mare ca pot sari sau rupe si e urit de tot si periculos.

Link spre comentariu

Cu freza verticala cel mai simpluIti faci un compas, adica montezi freza pe un placaj si pivotezi cu ea in jurul unui surub infiletat in materialul de frezat, care iti determina raza.Atentie la avansul sculei pt. ca turatia fiind f mare poti arde repede taiusul, deci avansezi in adincime cite putin , 2-3 mm si pe masura ce santul se adinceste mai faci pauze sa degajezi de rumegus.

cea mai buna solutie ! freza vine pusa pe un suport metalic, si nu se misca nici un milimetru, iese cerc perfect ! doar invarti de freza roata, asta ii cea mai buna metoda !
Link spre comentariu

Putin pe langa, dar: cum pot realiza in conditii de "apartament" ingroparea dif-ului si rotunjirea pe interior a gaurii pt dif? Pe interior trebuie rotunjit in cazul meu, pt ca dif-ul are un magnet f mare iar dif-ul are diametru mic.In atasament, este vorba de Recess (aici vine practic ingropat dif-ul) si cele 4 parti frezate - teoretic trebuie sa fie un cerc continuu, nu doar cele 4 "goluri".Am la dispozitie un polizor unghiular si un fierastrau de mana :weedman:

Link spre comentariu

Cu freza se poate executa cele mai complicate operatii....de la ingropare pina la rotunjirea panourilor...Schimband tipul frezei in mandrina...se pot face diferite forme...dupa dorinta....rotunjire,scobire,taiere la 45 grade...etc.

Link spre comentariu

si eu tot cu "soricelu" mi-am dat gauri in incinte de la tuburi de bass, mufe de prindere a cablurilor si twetere pana la cele mai mari gauri (12inch)folosesc o panza relativ groasa dar nu foarte lata (nu cred ca depaseste 1cm), care taie la "tragere" (deci cu zimtii in sus)

Link spre comentariu

In loc de ingroparea dif-ului, pot prinde dif-ul intre doua fete suprapuse, in genul pozelor de mai jos? Ar trebui sa aiba acelasi efect, adica eliminarea difractiilor.Fata superioara o voi decupa dupa diametrul exterior al dif-ului, deci nu va veni peste muchia metalica, asa cum e in prima poza.Edit: sau pot pune dif-ul pe interior si sa rotunjesc muchia in exterior; ar fi mai ok asa? Folosesc PAL de 12mm, deci e suficient de subtire.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

salutare.....vreau sa-mi achizitionez si eu o astfel de freza fiind utila la casa omului dar m-am lovit de unele chestii....am vazut ca pretul unei freze pleaca de la 200RON si pana la $$$ (alea profi).....voi de care folositi?.....am gasit in craiova la cineva Freza Electrica Black&Decker KW850E Putere 1100W 200.00 RON...ce spuneti...e putin/e mult/ e buna?

Link spre comentariu

in magazinele de profil,pracctiker,brocostere,sau c ai prin oras se gasesc sigur si freze mai chinezaresti asa,la maxim 1 mil care isi fac treaba f ok.Toata treaba e sa nu iei chiar pe cea mai mica ca putere pt ca o sa ai dificultati cand o utilizezi,la turatie mica moare ,iar daca ii dai turatie mai mare se afuma freza deget sau materialul.Eu personal decat sa dau 3-4 mil pe o scula de brand pe care o folosesc din joi in pasti si de putere la jumatate,prefer una una de putere mai mare si mai robusta.Nu iti trebuie atat fibilitate la ea pt ca nu faci in regim industrial.Aceeasi chestie si cu frezele de gaurit,de ex singurele freze de rotunjit muchii cu raza de 12-15mm gasesti la bosch,dar costa una singura peste 150 de lei si te asigur ca daca nu stii sa o utilizezi se va toci aproape la fel de rpd ca si una mai ieftinaGauri simple pt difuri sau alte accesorii se pot da si cu pendular sau alte scule,dar nu va iesi nicodata ca dintr-o scula specilizata,nu va amagiti.Maj. frezelor vin si cu cutite moka,si li se pot monta cu ajutorul unui suport un aspirator pt tras praful care iese in urma procesului,ajutand f mult la sanatate ,conditiile de lucru si de ce nu ,si racirea placutelor frezei,care altfel se afuma mai usor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări